E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: DEAŞ'a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK'ya karşı da yapılmalı---

Çelik: DEAŞ'a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK'ya karşı da yapılmalı

Çelik: DEAŞ'a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK'ya karşı da yapılmalı
28 Ekim 2019 - 18:55 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Çelik,"Tüm terör örgütleriyle mücadele, herkesin ilkeli bir şekilde hepsine karşı aynı tavrı almasıyla mümkündür. DEAŞ'a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK'ya karşı da aynısının yapılması gerekir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısına ilişkin yaptığı açıklamalarda, IŞİD elebaşının öldürülmesi ile ilgili, “Bir terör örgütünün liderinin öldürülmesi söz konusuyken, bir başka terör örgütünün sözde liderinin ABD’ye davet edilmesinin terörle mücadele konusunda ne kadar büyük bir çelişki oluşturduğunun altını çiziyoruz” dedi.

“DEAŞ liderinin öldürülmesi terörle mücadele noktasında bir dönüm noktası. Umarız bütün terör örgütlerine karşı aynı ilkeli yaklaşım devam eder.” ifadelerini kullanan Çelik, “YPG/PYD terör örgütünün varlığı DEAŞ’ı geriletmek değil, tam tersine DEAŞ’ın zemin bulmasına imkan vermektedir” şeklinde konuştu.

Çelik, “Tüm terör örgütleriyle mücadele, herkesin ilkeli bir şekilde hepsine karşı aynı tavrı almasıyla mümkündür. DEAŞ’a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK’ya karşı da aynısının yapılması gerekir” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE KİMSENİN MÜLTECİ KAMPI DEĞİLDİR”

“Türkiye, kimsenin mülteci kampı değildir.” diyen Çelik, “Dolayısıyla (AB) yapacakları işi, bu meselenin sürdürülebilir insani standartların korunması açısından hassasiyetle ele almaları ve ciddi bir eylem planıyla önümüze gelmeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

PKK YANDAŞLARININ AVRUPA’DAKİ TÜRKLERE SALDIRILARI

Çelik, PKK yandaşlarının Avrupa’daki Türklere saldırıları ile ilgili de “Bütün ülkeleri, PKK terör örgütünün ve benzer terör örgütlerinin soydaşlarımızı, vatandaşlarımızı taciz etmesine karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çelik, “3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor” dedi.

“AF DEĞİL İNFAZ SİSTEMİ…”

İkinci Yargı Paketi ile ilgili de Çelik, “Bir defaya mahsus ceza indirimi yerine bir sistem değişikliğinden yanayız. Af değil infaz sistemini bütünüyle irdeleyen bir çalışma yürütmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Ceza indirimi yerine sistem değişikliğinden yanayız"

İkinci Yargı Paketi ile ilgili olarak da AK Parti Sözcüsü Çelik, "Bir defaya mahsus ceza indirimi yerine bir sistem değişikliğinden yanayız." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dosya29 Ekim 2019 09:33

    ABD veya diğerleri kullanıyor, işlerine gelince kaldırıp atarlar her zamanki gibi. Akıllı olsaydınız zamanında Suriye ve Irak’taki Kürt siyaseti Türkiye lehine dönüştürseydiniz ve Türkmenler ile diğer gruplarla sekrönize etseydiniz. Ama teokrasi taraftarı olan diğer siyasi gruplar önceliklinizdi.

  • Gerçek 29 Ekim 2019 09:25

    Suriye’den buraya bu kadar insan aktıysa önce bunun neden olan politikalarla başlamak gerek ülkemizi bu noktaya getirenler politikalara ve sorumlularına bakmak gerek. Bu işit çiler hangi sınırkardan Suriye ve Irak aktı, hangi ülkelerde serbest dolaşıma hep açıktılar her türlü gösteri ve sunuma açıktılar. bunlar hakkında hangi kuşsk politikacılar ve medya sempatik davranıyordu. Bunları görünmez yapmaya çalışmak için Şimdilik sadece puf ypg karşılıklısıyla pozisyon geliştirme kurnazlığı. Bu politikaların hiç biri ülkemizi bağlamaz ve geleceği değil! Ülkeyi bu hale getiren sorumlular her zaman akılda kalacaktır. Ve hala nereye gittiğimiz belli değil

  • Ertuğrul 29 Ekim 2019 09:18

    Peki o ilk yıllarda kimler ve hani siyasiler yorumlarıyla işit i sürekli onare ediyor, hangi medya ve köşe yazarları işidi onare ediyordu. Neden şiirliler göstere göstere her yerde cirit atıyordu.

  • Tarik29 Ekim 2019 09:05

    Son kullanım tarihi gelince yapılır. Yeterki tekrar imralı imralı diye konuşmayın daha fazla.

  • Aa28 Ekim 2019 23:12

    3600 pozitif yaklaşmayacan verdiğin söz gibi kanunu çıkaracan. Muhalefet yaklaşıp uzaklaşır iktidar yapar

  • EEEE28 Ekim 2019 22:28

    EEE YAPPPPP... DUNYA DEVİYİZ. RUSYA VE ABD YEKARŞI DİPLOMASİ ZAFERİ KAZANDIK YA... DİZ ÇÖTULER YA YAPP İŞTE...

  • pazarci28 Ekim 2019 22:13

    yok be sen cocugunu oldururmusun,.....

  • Geç 28 Ekim 2019 21:28

    Geçmişte IŞİD'in faal olduğu ilk bir kaç yol IŞİD için hangi partinin politikacıları ve hangi partiye yakın bütün basın yayın ne gibi tanımlamalar yorumlar yapıyordu. Unutmadık.

  • Nedim28 Ekim 2019 22:01

    Öküzlük parayla değil ya!

  • Ozan 28 Ekim 2019 20:54

    Ekonomi sosyal alanda her alanda S.O.S verdiler. Şimdi böyle Kürt siyaseti karşıtlığıyla Kemalist ve ülkücü ulusalcıların desteğini alarak iktidar sürdürme hesapları...

  • Nedim28 Ekim 2019 20:52

    Sayın Başkan yardımcısı çok doğal olarak Amerika'ya tepki vermiş! 

  • vatandaş28 Ekim 2019 20:15

    3600 gösterge ile ilgili açıklama tam bir komedi. İlgili bakan kim ne zaman açıklama yapacaklar? Kısacası yem borusu soran olmasa zaten konuya da asla girmezler. Velhasıl verdikleri sözde durmadılar şurada 2023'e ne kaldı. Biz de o zaman bir açıklama yaparız ilgili vatandaşlar olarak.

  • Itri28 Ekim 2019 19:25

    Rehin alıp seçim öncesi Kürt oylarını almak için mektup okutmak için mi?

  • Hoca28 Ekim 2019 21:38

    IŞİD liderini Turkiye'ye teslim etseler Abdullah Öcalan gibi, Cumhurbaşkanı o teröristin de mektubunu okuyup bakın PKK ve IŞİD'liler CHP'ye oy vermeyin. Lideriniz diye TRT'de program yapar.

  • Pala28 Ekim 2019 19:24

    Abdullah Öcalan'a yapıldı. Ecevit zamanında ama sizin zamanınızda YPG başkanı Salih Müslim Ankara'da kırmızı halı ile karşılandı.

  • Nedim29 Ekim 2019 07:52

    Osman Öcalan aktif bir terörist değil söyledikleri de doğru!   Sen bu sözleri nerenden nasıl anlıyorsun onu bilemem?  Hdp açık işbirliği yapan alçaklar ortada hala hık mık ötüp durma!   Diyarbakır Annelerine değil bld başkanlarına geçmiş olsuna giden karakteri bozuklarla oynaşmaya devam et sen.

  • Pala28 Ekim 2019 21:33

    Geçmiş dediğin 23 haziran 2019. TC Cumhurbaşkanı "Abdullah Öcalan PKK'lıları Ekrem İmamoglu'na oy vermeyin dedi" diye mektuba sözcülük ediyor. TRT kardeşi Osman Öcalan'ı canlı yayın konuğu yapıyor. Balık hafızalı daha 2 ay önceki hainlikleri hatırlamıyor.

  • Nedim28 Ekim 2019 20:44

    Hala geçmişte takılıp kalmış!  Şimdi Sezgin Tanrıkulu açıkça ''Bu harekat Kürt halkına yapılmıştır'' diyerek Amerikan köpekleriyle aynı ağzı kullanırken neden sesin çıkmıyor? Terör sevicileri ana muhalefettir. Abuk subuk örtmeye kalkmayın!  Bu gerçekler görmezden gelinemez.

  • Aks1528 Ekim 2019 19:54

    O zaman PKK ile görünen bir bağı yoktu. PKK'lıları örgütüne alınca niyeti anlaşıldı ve şimdi hak ettiği muameleyi görüyor.