E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Bir oy farkla kazanan seçimi kazanmış olur---

Çelik: Bir oy farkla kazanan seçimi kazanmış olur

Çelik: Bir oy farkla kazanan seçimi kazanmış olur
10 Mayıs 2019 - 18:33 borsagundem.com

Çelik, "Artık önümüzde bir seçim var. Şu anki eksiklikler ortadan kaldırılacak. Usulsüzlüklerin olmayacağı bir seçim olacağı için bir oy farkla kazanan seçimi kazanmış olur." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Buraya çıkarken Anadolu ajansı muhabirinin görevini yaparken uçurumdan yuvarlandığı haberi geldi. Kendisine ulaşmaya çalışıyorlar. Kamerasına ulaşmışlar inşallah kendisine de ulaşılır.

Kendisine sağlıkla ulaşmayı ümit ediyoruz.

YSK'nın kararı tartışılıyor. Neredeyse bazı ülkelerde birinci gündem maddesi durumunda. ABD ve AB üyesi ülkelerden YSK kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Herkese uyarımız şudur; bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Türkiye'deki seçim sonuçlarına ve süreçlerine müdahale edildiğine yönelik ifadelerden ve yorumlardan kaçınılmalıdır.

Demokratik seçimlerde ülkelerde tekrarlanıyor. Demokrasinin olmadığı ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandığını göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup değerlendirmede bulunulması saygıyla karşılanır.

Avrupa Konseyi heyeti seçimler için ülkemize gelmişti. Seçim sürecinden ve YSK'nun konumundan ne kadar etkilendiklerini ifade etmişlerdi. YSK, mazbatı birinden alıp diğerine vermek gibi bir rol oynamamıştır. Netice itibariyle seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Sonuçta yegane karar mercii ve seçim sonuçlarını tayin edecek şey vatandaşlarımızdır.

42 bine yakın oyda bir usulsüzlük tespit edilmiş, sandık görevlileriyle ilgili kamu görevlileri olmamasıyla ilgili bir durum var. Tüm bunları değerlendirerek YSK bir karar vermiştir. Artık önümüzde bir seçim var. Net bir sonuç ortaya çıkacak ve bu sonucu selamlayacağız. Şu anki eksiklikler ortadan kaldırılacak. Usulsüzlüklerin olmayacağı bir seçim olacağı için bir oy farkla kazanan seçimi kazanmış olur.

Bilgi eksikliğiyle konuyu eleştiren dış çevrelerin demokrasi konusunda nasıl bir tutum aldıklarını görmek için çok iyi bir gösterge. Aynı kesimler Türkiye'de seçimin yenilenmesini eleştirenler Mısır'da darbecilerin yanında yer aldılar. Sisi demokrasiyi reforme ediyor diye bir açıklamalarda bulunmuşlardı.

Bir taraftan bizi eleştirirken diğer yandan Venezuela'da askeri darbe çağrısında bulunmaları ortada. Demokrasi konusunda bir tutarlılık ortaya koymak lazım. Çağrılar yapılırken Türkiye'ye güzel bir hatırlatma yapıyor. AGİT gibi NATO gibi ortak üyelik noktalarına vurgu yapılıyor. Bize bunu hatırlatanların bilmesi gerekir ki biz bu alanlarda üzerimize düşen her şeyi yerine getiriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.