E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Bir daha Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecek---

Çelik: Bir daha Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecek

Çelik: Bir daha Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecek
05 Mayıs 2020 - 17:38 borsagundem.com

AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cunta çağrılarının arkasında her zaman için Yassıada rejimi vardır. Yassıada rejimine karşı milletin iradesinden ve Cumhuriyetimizden yana olmaya devam edeceğiz." dedi

AK Parti MYK sonrası, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. 'Darbe iması' tartışmasına yönelik açıklamalarda bulunan Çelik, "Cunta çağrılarının arkasında her zaman için Yassıada rejimi vardır. Yassıada rejimine karşı milletin iradesinden ve Cumhuriyetimizden yana olmaya devam edeceğiz. Bir daha Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecek" dedi.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Normalleşme süreci başladı

Tedbirlere uyalım. Rehavete kapılmayalım. Tedbirlere uyarsak, normalleşme o kadar mümkün olacak. Rehavete düşmemek konusunda birbirimizi uyaralım. Rehavete kapılmamamız gereken bir dönemdeyiz.

Darbe iması tartışması

Bir internet sitesindeki yazarın Sayın Cumhurbaşkanımızı, merhum Başbakan Adnan Menderes'in akıbeti ile tehdit ettiğini gördük. Türkiye'de belli odaklar, ben bunlara demokrasiyi felç etme örgütü diyorum. Barolarda, bürolarda, bürokrasi de karşımıza çıkarlar. Bunlar demokrasiyi felç etme örgütünün gönüllü üyeleridir. Seçilmiş Cumhurbaşkanlığı rejimine saray rejimi demeye başladılar. Askeri vesayeti, yargı vesayetini tahrik etmeye çalışırlar bunlar. Saray rejimi tartışmasını çok uzun zamandır yapıyorlar.

Meclis'e ilk girdiğimizde hemen rejim tartışması haline getirirlerdi.

Bu zihniyet türlü şekillerde karşımıza çıkar. Rejim tartışması açmak istiyorlar.

Rejim tartışması demokrasimizi yaralıyor. Bazıları antidemokratik imalarda bulunuyor.

'Seçimle veya başka türlü' demenin anlamı net. Bu cunta çağrılarına direniyoruz.

Rejim tartışması açan, Yassıada zihniyetdir. Bu milli iradeye dönük suikast girişimidir. Neden bu çağrılar hep bir partiden geliyor? Bir iktidarı seçimle göndermeyi istemek her muhalefetin hakkıdır. 'Başka yollarla gidecek' demek millete karşı silah çekmenin referansıdır.

İçimizde hastalıklı bir zihniyet korona virüs ile ilgili mücadelede başarısız olalım diye mücadele ediyor. Bunların içinde bilim adamı vasfı taşıyanlar ve siyasilerin olması son derece üzüntü vericidir. Tabii siyaset önümüzdeki nesil için yapılırsa çok daha kıymetlidir. Önümüzdeki seçimleri de, önümüzdeki nesilleri de düşünüyoruz.

Salgına karşı ekonomik destekler

Ekonomik destekler 200 milyar TL'ye ulaşmıştır. 5 milyon 100 bin vatandaşımıza kamu bankaları kredi desteği sunmuştur. Şimdiye kadar 102 ülkeden 65 bin vatandaş geldi.

Esnafa verilen destekler çok önemliydi. Çok yönlü düşünerek krizi yönetemiyoruz.

Yurt dışından salgın tahliyeleri

Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık.

Korona virüs sonrası dünya

Virüs öncesi dünya ile sonrası dünya farklı. Korona virüs sonrası dünyanın köklü bir şekilde değişeceğini öngörebiliriz. Etkiler üzerine analiz yapanlar, korona öncesi ve korona sonrası dünyanın farklı olacağını ortaya koyuyor. İleriye dönük bakıldığında 2.Dünya Savaşı sonrası oluşan düzenin korona virüs ile sona erdiği görülecek. Aşı dünyanın ortak malı olmalıdır anlayışımız, dünya 5'ten büyüktür anlayışımızın coronaya uyarlanmış halidir. Bazı ülkelerin mahrum bırakıldığı dünya dikiş tutmaz.

Dünya Sağlık Örgütü "ilk kriz aşının eşit dağıtımı" dedi. Radikal bir değişim ve dönüşümün olacağı kesin. Gıda ve sanayi alanlarına daha çok eğileceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • "Darbe Girişimi Allah'ın Bir Lütfudur ''ERDOĞAN''06 Mayıs 2020 00:22

    Ne diyon hacı sen?Şu söylediklerin,darbe paranoyasının ve kimlerin yaptığının çok açık net kanıtıdır.

  • misafir05 Mayıs 2020 23:39

    Dolar olmuş 7,5 , kasap, market fiyatları ateş pahası... :'( 

  • &&&& ^^^^ &&&&05 Mayıs 2020 23:06

    kemal ve ekibinin bütün söylemlerine bakın hiç bir proje ve vizyon yoktur hep halkı ve TSK kışkırtmak üzerine kurulu.

  • EKRİST05 Mayıs 2020 23:04

    bunu yapmaya ve kışkırtıcılık yapanların kelleri bu sefer idam sehbasında gider millet bunu af etmez bu sefer.aslında bunu yapmaya kalkanları ve bunları söylemleri ile dile getirenleri idam edilmesi gerekmektedir.çünkü ülkeye büyük ekonomik kayıplar yaptırmaktadırlar kendileri ise ceplerini doldurmaktadırlar.

  • AHMET ÖZBİR05 Mayıs 2020 21:50

    DARBE hayali kuran alçaklar 15 TEMMUZ DESTANIMIZA iyi baksın ve aklını başına alsın. Bu asil millet DEVLETİNE, DEVLET BAŞKANI'NA ÖLÜMÜNE BAĞLIDIR. İttihat ve Terakki kafalılar bu ülkede asla YÖNETİMDE OLMAYACAK. Daima demokratlar, milletin sevdikleri, seçtikleri İDARE EDECEK.

  • fafa05 Mayıs 2020 20:39

    Allah bu ülkeye bir daha darbe göstermesin,darbeler ülkemizi hep geriye götürdü.Ancak darbe ortamının yaratılmasına da izin verilmesin,ona meydan okumakla darbe önlenmez,darbe hak,hukuk,adalet,demokrasi,eşitlik ilkesi,liyakat sistemi gözetilirse hiç kimse darba yapamaz.

  • hayati05 Mayıs 2020 19:49

    yahu millet aç. işsiz, işyerleri kapanıyor ne darbesi ne cuntası ya milletin aklıyla dalga geçmeyin artık, 

  • Günaydın 05 Mayıs 2020 19:44

    Yeter sıktınız artık, sıkışınca darbe darbe diye debeleniyorsunuz, size kimse inanmaz ayıp yahu

  • BİR DOST05 Mayıs 2020 22:32

    Maaşlı angus braderim chp sporluların darbe ile tehdit ettiğinin farkında değilsin herhalde, CHP SPORLULAR size böyle polomik yapmak için değilde memlekete hizmet için para verseler kazanma ihtimalini artırırlar bence.

  • A. A.05 Mayıs 2020 19:27

    CHP'lilerin söylediğinden senin haberin yok herhalde. Grup başkanvekili, Kaftancıoğlu Canan, vd. CHP'nin darbelerden beslendiğini, darbe heveslisi olduğunu bilmeyen yok. Ordu göreve pankartlarını unutmadık. 15 temmuz da tankları görünce Bağdat caddesinde alkışladılar. Evde kahve içtiler. Edirne belediye başkanı sevincinden içki şerefe yaptı. İşte CHP budur. O yüzden Fetö ve Pkk ile beraber yürümekten rahatsız olmazlar.

  • Murat05 Mayıs 2020 21:51

    Darbesever gericileri çok güzel ifşa etmişsin dostum, eline sağlık.

  • ALİ05 Mayıs 2020 18:02

    kimsenin cuntaya hevesendiği veya çağırdığı yok, bu tamamen sizin kendinizi mağdur gösterme  edebiyatı ve paranoyasıdır. siz beraber yürüdüklerinize dikkat edin, darbenin nereden geleceği belli olmaz..