E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Bayram sonrası normalleşmeyi konuşabiliriz---

Çelik: Bayram sonrası normalleşmeyi konuşabiliriz

Çelik: Bayram sonrası normalleşmeyi konuşabiliriz
21 Nisan 2020 - 18:09 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası yaptığı açıklamada "Bayram sonrası normalleşmeyi konuşmaya başlayabileceğiz" ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin korona virüsle mücadelesi ve gündeme ilişkin açıklama yapan Çelik, 'Avrupa dayanışmasının virüs karşısında darmadağın olduğunu' belirterek  "Ülkemiz bu salgına hazırlıklı yakalandı. Gelişmiş ülkelerin sağlık politikaları insan odaklı değil" ifadelerini kullandı. 

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

- Korona günleri 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin sona erdiğinin işareti olarak ele alınacak. 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük kriz ile karşı karşıyayız. 

- Tarih boyunca salgınlar hep ülkelerin ilişkilerini etkiledi. En çarpıcı konulardan bir tanesi AB içerisindeki tartışmalar. Bugün İtalya ve İspanya AB'nin kendilerine yardım etmediklerini söyledi. AB, 'yardım götürmekte geç kaldık' dedi. Efsanevi Avrupa dayanışmasının virüs karşısında darmadağın olduğu görüldü. NATO'nun dayanışma bağlamında gösterebildiği tek örnek Türkiye'nin yaptığı yardımlardır.

- Dünya artık bundan sonra temel insani konuları ele alacak. Ulusal mücadelenin tamamlayıcısı küresel mücadeledir.

- Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim, Türkiye'yi bu konularda son derece hazırlıklı hale getirmiştir. Ülkemiz bu salgına hazırlıklı yakalandı. Salgına diğer ülkelerden daha hazırlıklı yakalandık. Gelişmiş ülkelerin sağlık politikaları insan odaklı değil.

- 71 ilde 172 öğrenci yurduyla yurt dışından getirdiğimiz vatandaşlarımızın karantinada olmasını sağladık. 25 binden fazla vatandaşımız Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere Türkiye'ye getirilecek. Ülkemize gelmek isteyen vatandaşlarımızı getireceğiz. 

- Başakşehir Şehir Hastanesi salgınla mücadelemizi güçlü hale getirecek, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'deki hastaneler gücümüzü daha da artıracak.

'Vatandaşa hizmet götürme konusunda yasak yok'

- Koordinasyonsuzluk çıktığı anda salgınla mücadelede zaaf oluşur. Bazı belediyelerin ekmek dağıtılmasının engellendiği haberleri var. Kimsenin hizmet yapması engellenmiyor. Elindeki imkanı herkes pandemi kuruluna getirecek, oradaki Vefa Sosyal Destek Grupları üzerinden halkımıza dağıtılacak. Bu merkezi bir planlamayla yapılmazsa, mücadelenin doğasına aykırı bir iş yapılmış olur. Bunu yasakçılık gibi sunanlar doğru söylemiyor. Bu bir yalan siyasetidir. Vatandaşa hizmet götürme konusunda yasak yoktur. 

-  Vatandaşa götürülen hizmetin üstüne parti damgası vurmaya gerek yok. Devletin, belediyelerin bütün imkanları vatandaşındır. Şimdiki zaman, partizanlık yapma zamanı değildir. Salgınla mücadele ederken tek bir partimiz var, o da vatandaş partisi. Salgınla mücadele için genelgelere uyulmalıdır. 

- Ülkelere yardım salgınla mücadelenin teknik boyutudur. Yardımlarımız 44 ülkeye ulaşmıştır. KKTC'nin bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır. 

'Bayram sonrası normalleşmeyi konuşmaya başlayabileceğiz'

- Yalan haber karaborsası kurulmuştur. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapıldığına dair yalan haberler üretilmektedir. Bu haberlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. 

- Bayram sonrası normalleşmeyi konuşmaya başlayabileceğiz. Bunun gerçekleşmesi tedbirlere uymamıza bağlı.

- Sağlık çalışanlarımız kahramanlık örneği gösteriyorlar. 

Soru-Cevap

(23 Nisan) Cumhurbaşkanımız 23 Nisan oturumuna katılmayacak. Meclis Başkanımız çok güzel bir çağrı yaptı. O gün saat 21'de hepimiz camlardan pencereden İstiklal Marşımızı okuyacağız. 

(İnfaz düzenlemesi) CHP siyasi tarihi boyunca çok kez AYM'ye başvuru yaptı. Alakasız bir şekilde birisi suç işlediği zaman bu düzenlemenin neticesi gibi sunulmaya çalışıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K222 Nisan 2020 09:06

    siyasi ,ekonomik ve sosyal yönetiminiz ülke vatandaş çıkarına olsaydı bugün yarını düşünmezdik bügün bu kahrolası dolar yükselirken sizin yüzünüzden açtığınız döviz garantili işlerden dolayı paramız pul olmazdı hala daha ısrarla kanal istanbul yapma gayretiniz vatanı ne kadar çok sevdiğinizi gösteriyor kaldıki üç kuuşa satılan devletin şeker tekel fabrikaları sizler gerçek vatanseverliğinizi gösteriyor .cb kaç uçağı var yolsul halkı pazardan akşam sebza topluyor sizler saraylarda yaşayın dolar altın vs alın kabarık maaşlarınızla biz esnaf sanatkarlar hergün biraz daha ölelim.uyumak için bile bir çok depresan alan insan vardır heralde.............siyasetiniz batsın........

  • ee22 Nisan 2020 08:34

    Siz varken sadece, sen solcusun - biz sağcı .. mantığın öterine gidemiyoruz. insanları birlik beraberlik yapamayan liderlersiniz. o bakımdan türkiye ye hiç faydanız olmaz... TBMMkurulurken, her türk milleti tek hedef doğrultusunda buluşmuştu... sizlere bakın bide ? tbmm toplayamıyorsunuz. 100 yılda... benım göszümde verdiğim oyu hak etmeyen durumdasınız. Ksura kalmayın. her oy veren söyleyemez böyle. bilinki 18 yıl öznüze dönün artık. bitti.

  • Bir dost22 Nisan 2020 00:44

    İnşaallah sayın bakanım. Bu virüsten de kurtulacağız. Ama bu virüsten daha tehlikeli kör zihniyet, terör, cehalet, hainlik virüsleri var. Onlardan kurtulmak zor. Burada bile Fetö, cehalet virüsleri var. Aptalca yorumlar ve hakaretler. Maalesef. Allah hidayet versin...

  • ya..21 Nisan 2020 21:30

    neyine inanalım ? İstanbul seçimleri iptal iptal iptal dediler saatlerce çıkıp gerekçe sundu. mahkemeye dosyalar gitti. mahkeme bunlar öznel, iddanamelerden ibaret, asılsızdır dedi.. şimdi aynı kişi çıkmış virüs hakkında konuşuyor ? 1 kişi inanıyo mu dediklerine ? geçmişte ne dedide doğru çıktı ?

  • !!!!21 Nisan 2020 21:17

    Avrupa birliğinede girmiştik 2 sene önce

  • Kral21 Nisan 2020 20:36

    Katmerciler Bsöke guzel gidiyor ytd

  • Nobel ödüllü bilim adamı sanki,21 Nisan 2020 20:29

    Nereden biliyorsun bayram sonunda bu pandeminin normalleşmeye başlayacağını?Ne hakla yanılgıya düşürüyorsunuz milyonlarca insanı.Akıldan,bilimden uzak,tamamen siyasal ikbal hesaplarıyla memleket yönettiğinizi sanıyorsunuz.

  • Körün istediği bir göz21 Nisan 2020 20:21

    Allah ne yazık ki sizin gibilere verdi 1001 göz.Bu yıl milli bayramlarımıza bahane uydurmak zorunda kalmayacaksınız.

  • ...21 Nisan 2020 19:16

    mapustan afla çıkan, koko satan bazı kişiler balıkesir ilçesinde polisle çatışmış. Saldınız şrefsizleri dışarı hem polis hem jandarma başına bela ettınız. koko satıyorlarmış torbacı bile. sizin affınıza ben... Huzur da kalmadı

  • Polo21 Nisan 2020 19:14

    Aynen, virüs korkusuna af çıkarıp suçluları sokağa salan hainler

  • UMUT21 Nisan 2020 18:41

    sen önce canice katledilen ceylan ın hesabını ver, tahliye ettiğiniz caniler, hırsızlar katillet mesaailerine başladılar... mutlumusunuz?

  • Kaçkar KAPLANI21 Nisan 2020 20:07

    Kesinlikle katılıyorum. Hapisten serbest bırakılanlar coronadan daha erken mesaiye başlamış. Daha fazla zaiyat vermeden bunlar tekrar yakından izlenmeli.

  • The Dude21 Nisan 2020 18:38

    Birazda özeleştri yapsanız ne güzel olurdu 

  • Kaçkar KAPLANI21 Nisan 2020 18:22

    Sayın hükümet üyeleri; Şu marketlere bi el atın. Corona virus bahanesi ile her şeyin fiyatını fırlatmışlar. Çürük çarık ne varsa el değdirmeyin bahanesi ile poşetlere doldurmuş satıyorlar. Önümüzdeki ay nisan enflasyonu iki haneli gelmezse kesinlikle inanmam.

  • Gercek 21 Nisan 2020 18:20

    İsraf ekonomi yönetimi ile kasayı nasıl erittiğinizi de anlatın

  • astor21 Nisan 2020 21:12

    sattıgınız yerleri babanmı yaptırdı

  • Kamil21 Nisan 2020 18:37

    Zihniyetin dolu kasamı teslim eddide kasanın hesabını soruyon