E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak---

Çelik: Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak

Çelik: Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak
31 Ekim 2018 - 19:24 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete değinen Çelik, "Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok" dedi.

AK Parti MYK toplantısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok." dedi.

Çelik ekonomiyle ilgili, "Türkiye, bu kadar sistematik ve vahşi bir saldırıyı kendi imkanlarıyla atlatmayı başarmıştır." ifadesini kullandı.

Çelik, Kaşıkçı cinayeti konusunda, "Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz, yerli işbirlikçinin kim olduğunun makamlarımıza iletilmesini istiyoruz. Bu, yüksek düzeyden bir talimat verilmeden gerçekleştirilecek bir eylem değildir. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülmesine de müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Çelik, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi: Kaşıkçı olayıyla ilgili yaptığı ithamlar, baştan aşağı yalandır, dünyada hiç kimse bu iddialarda bulunmamıştır, tam tersine Türkiye'nin, cumhurbaşkanımızın bu iradesiyle ortaya koyduğu dirayetle oluşturduğu baskıyla bu soruşturmanın gittiği batı basınında yazılıyor. Batılı liderler tarafından ifade ediliyor. Ne olursa olsun, Cemal Kaşıkçı meselesinde göreceğiz, ne varsa Türkiye ortaya çıkaracaktır.

GÖKÇEK'İN MHP'DEN ADAY OLACAĞI İDDİASI

SORU: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP’den Melih Gökçek’in adaylığına ilişkin sorduğumuzda “94’den beri yol arkadaşım” ifadesini kullandı. Sayın Gökçek’ten bir cevap gelmişti ama Gökçek sessizliğini koruyor. AK Parti’nin aday Melih Gökçek olabilir mi?


Bugün yine bir kulis iddiasıydı. MHP İstanbul adayının Dalan olabileceği ama Dalan “düşünmüyorum” olarak açıkladı. MHP’nin Gökçek ve Dalan ismini açıklaması siyasi hamle olarak yorumlandı.

Bunlar tabiidir. Her parti adaylarını açıklayacak. Herkes kendi ismi altında bu seçime giriyor. Herkesin kendi siyasi ajandası var. Her parti kendi planlamasını yapmıştır. Kesinlikli siyasi aktörlerle görüşüyorlardır. Siyasetin doğası gereği olan tartışmalardır.

Dün sayın Cumhurbaşkanımız Gökçek ile ilgili olarak kendisinin dava arkadaşlığına, kardeşliğine vurgu yaparak açıklama yaptı. Bu sayın Gökçek’in AK Parti ailesi içinde kardeşlikle nitelenen bir siyasi şahsiyet olarak bir vurgudur. Sayın cumhurbaşkanımız bu şekilde değerlendirmiştir. Sayın Gökçek AK Parti ailesinin içerisinde bir siyasetçi. Bulunduğu konum ne olursa olsun bu konum değişmez.

Bu açıklamalar kimlerin aktif olarak adayımız olacağı, olup olmayacağı şekilde bir sonuca bizi şu aşamada götürmez. Dünkü açıklama dava arkadaşlığına, kardeşliğe vurgu olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

SORU: Yunanistan hala Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimiz doğrultusunda çalışmalar yürütüyor.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri havalimanıyla ilgili eleştiri tweetleri attı.

Kati Piri’yi ciddiye almayın. Havalimanıyla ilgili gelişmelerde de rahatsızlık duyduğunu belli ediyor. Duygusal angajmanı politik tutum olarak değerlendirmek doğru değil. O benim mesleğime girmiyor, o işlere başkaları bakar. Ciddiye alınacak bir şey değil.

Çipras’ın sözleri olmuştu. Türkiye buna müsaade etmeyecektir. Yunanistan’da kendi kendilerine hukuk üretiyorlar,

Net bir şey söyleyeceğim. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Kendilerine yüce Meclisin 1995’te aldığı ikazı hatırlatıyorum. Bu şekilde kara sularının artırılmasına yönelik en ufak çabaya en sert cevap verilecektir. Deniz kuvvetlerimiz, sahil güvenliğimiz çok yüksek performansı gösteriyor. Kendilerini kutluyoruz.

Bahsettikleri yedinci parsel çok net koordinatlara sahip. Burası Türkiye’nin kıta sahanlığının dış sınırları içinde kalan bir bölge. Burada hak iddiasında bulunmamaları gerekir.

Şunu her zaman yapıyorlar. Tek taraflı bir girişimde bulunuyorlar. Hukuki kılıf uyduruyorlar.

Yedinci parseli dedikleri bölge kıta sahanlığımız içindedir. Silahlı kuvvetlerimiz tarafından gerekli cevap verilir. Yunan ve Rum tarafına herhangi bir girişimde bulunmamalarını tavsiye ederiz. Yunan tarafı 1995’teki Yüce Meclis’in ikazını unutmasın. Türkiye Cumhuriyeti gereğini yerine getirme konusunda tereddüt etmez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers31 Ekim 2018 23:03

    agi yi yalan ettiler şimdi de vergi indirimi vs vs derler yine çalışanın eline bişey geçmez agi yi eskiden biz alıyorduk keşke eski sisteme dönsek iş verenlerin %90 nı agiyi maaşa yansıttı ve kimse agi almıyor

  • Donkişot 31 Ekim 2018 22:32

    Vahşi ve sitematik saldırıyı kim yaptı Bir de açıklasanız da tüm halk aydınlansa

  • Günaydın hayırlı 31 Ekim 2018 22:04

    Adam bitirdi asgari ücretli yi aç kaldılar ALAH yardım etsin

  • Aaa01 Kasım 2018 07:53

    Onlar memnun sana ne oluyor