E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: 17 yılda sağlık alanındaki dönüşüm bizi hazırlıklı kıldı---

Çelik: 17 yılda sağlık alanındaki dönüşüm bizi hazırlıklı kıldı

Çelik: 17 yılda sağlık alanındaki dönüşüm bizi hazırlıklı kıldı
03 Nisan 2020 - 17:44 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Ülkemiz salgınla güçlü bir şekilde mücadele ediyor'' açıklamasında bulundu

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin sürecin başından itibaren korona virüs pandemisini ciddiye aldığını belirten Çelik "Daha dünya salgını ciddiye almazken sadece Çin düzeyinde bir salgın olarak görürken Türkiye bir operasyon merkezi kurmuş ve Bilim Kurulu'nu oluşturmuştur" dedi.

İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar;

"Bütün Dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye de tabi bununla birlikte çok kritik, daha önce deneyimlemediği bir süreçten geçiyor. Bu hayat tarzlarımız, dünyanın nizamı üzerinde yeni düşünceler geliştirmemiz de gerektiren bir işaretler bütününü de içeriyor. Türkiye bu süreçte olabilecek en hazırlıklı biçimde mücadelesini sürdürüyor.

KORONA VİRÜS KONUSUNDA HAFIZAMIZI TAZELEMELİYİZ

Tabi bu sürecin başından itibaren bugüne kadar maalesef çok kafa karıştıran, çok can sıkıcı birtakım yaklaşımlar karşısında hafızamızı tazelemekte fayda var. Bu virüs Vuhan'da görüldüğünde bunun bu kadar yaygınlaşacağını kimse tahmin etmedi. Avrupa'da ilk olarak Fransa'da 27 Ocak'ta tespit edildi. Ülkeler bazı tedbirlere girişti ancak gevşek davranıldı. Daha sonra komşularımız derken dünyanın her tarafında görülmeye başladı. Ve nihayetinde 11 Mart'ta. Vuhan'da görüldüğü Aralık ayının ardından Dünya Sağlık Örgütü korona virüs pandemisi ilan etti. Dünya salgını yani. Ülkemiz de güçlü şekilde bununla mücadele ediyor.

SORUMSUZLUĞA VARAN YAKLAŞIMLAR SÖZ KONUSU

Tabi "Tedbirler konusunda bir eksik mi var? Yeterli tedbir alınıyor mu?" gibi zaman zaman da sorumsuzluğa giden bir yaklaşım görüyoruz. Vatandaşlarımızın hayatından böyle bir süreçte daha önemli bir şey yoktur. Daha dünya salgını ciddiye almazken sadece Çin düzeyinde bir salgın olarak görürken Türkiye bir operasyon merkezi kurmuş ve Bilim Kurulu'nu oluşturmuştur.

TÜRKİYE KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTI

Birçok ülke kendi vatandaşlarını para karşılığında getirme teklifleri yaparken, kimileri para da verse getirmekte tereddüt ederken uçaklarla vatandaşlarımızı hızlı ve kararlı biçimde ülkemize getirdik.

27 Şubat'ta sınırlarımızı kapatıp sınırlarımızda sahra hastaneleri kurduk.

ŞEFFAFLIK VE HAYATIN AKIŞINI FELÇ ETMEYECEK TEDBİRLERLE SÜRECİ YÜRÜTÜYORUZ

17 yılda sağlık alanındaki gerçekleştirdiğimiz dönüşüm bizi hazırlıklı kıldı. Süreç büyük bir şeffaflıkla sürdürülmeye çalışılıyor. Kredi borçları ertelendi. Esnafın Halkbank'a olan kredi borçları 3 ay ertelendi. Hayatın akışını felç etmeden tedbirler almaya çalıştık ve aldık. Bunun daha sonrası, 1 hafta, 2 hafta sonrası, belki aylar sonrası var çünkü. Buna göre ekonomik bir şoku önlemek adına bu tedbirlerin dikkatle ve kararlılıkla alınması önemliydi.

Fırsatçılık yapanlara karşı katı tedbirler alındı. Çünkü bu krizin ne kadar süreceğini kimse bilmiyor dünyada. Burada fırsatçılık yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Allah'ın yardımı, bilim insanlarımızın desteği, milletimizin feraseti ile insanımızın hayatını azami derecede koruyarak bu süreci yürüteceğiz.

YAŞLILARIMIZ...

Yaşlılarımıza hürmetsizlik edenlere karşı İçişleri Bakanlığımız tedbirlerini aldı ve gereken yapıldı. Bir yandan bu sürecin onların hayatını korumak için zorunlu olduğunu bilmeye devam etmemiz gerekiyor.

VATANDAŞIMIZIN DAYANIŞMASI ZAAF ANLAMINA GELMEZ

Biz bize yeteriz Türkiye'm adlı kampanyamıza çamur atma çabasında olanlar var. Başka ülkelerde olmamasını örnek göstermeye çalışanlar var. O zaman onlar gibi mi yapacağız? Avrupa Birliği içerisinde büyük bir kavga ve mücadele var. Bir ülke başka ülkeye giden yardıma el koyuyor. Bu bencillik tarihin akışını değiştiriyor. Sonra da birbirlerini yalnız bıraktıkları için özür diliyorlar. Vatandaşımızın birbiriyle dayanışması devlette zaaf olduğu anlamına gelmez. İçerisinden çıktıkları toplumu tanımayanlar bu ifadelerin sahipleri. Bu günler temel insani değerleri hatırlayacağımız kadar temel siyasi değerleri de hatırlamamız gereken günlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu yardım kampanyasına bile kalkıp hamaset diyorsa bunun devleti güvencesinde ve profesyonel bir biçimde yapılmasından neden rahatsız oluyor? Bundan daha doğal ne olabilir? Bunun neresi hamaset?

VATANDAŞIMIZIN İHTİYACI OLANI YURT DIŞINA GÖNDERMİYORUZ

Bu salgında zor durumda olan ülkelere gönderdiğimiz yardım malzemelerini bile siyasi eleştiri konusu haline getirenler var. Bakın vatandaşımızın ihtiyacı olan malzemeleri yurt dışına göndermiyoruz. Aksine bu tür malzemelerin ihracatını dahi yasaklamış durumdayız zaten. Süreç şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle sürdürülüyor. Gönderdiğimiz yardım malzemeleri bizlerin yeteri kadar sahip olduğu ve ürettiği malzemelerdir.

Devletimiz her vatandaşımıza sahip çıkacak güce sahiptir. Tedbir almayı travmatik bir duruma çevirmemek gerek. Bu günler de geçecek inşallah. Aziz milletimize sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim04 Nisan 2020 12:10

    Chp li belediyeler bu işte ısrar ile sessiz kalıyor!  Yeterli kaz ve anons yapmıyor.  İlle de yasak çıkarın demek ile ne yapmaya çalışıyorsunuz  şaklabanlar güruhu.  Pazar yerlerinde dahi çıkıp bir anons yapmıyorsunuz!   ille her şey için kanun mu çıkacak?  Neden yardımcı olmuyorsunuz!  Akıl vermekten başka bir halt bildiğiniz yok mu sizin?  Bunca yıllık tecrübe sizden bir halt olamayacağını  tekrar göstermiştir.

  • : )04 Nisan 2020 10:25

    İstanbul seçimlerinde de hile hurda dümen olmuştu. Ne oldu ? : ))) Korona virüsü örtecek örtü yok : ))) Yasa çıkarttım, korone virüs ülkeye giremez.. sabah operasyon yapın korena virüsü tutuklayın. ergenekon yapın, balyoz yapın, virüsleri içeri atık. yok öyle bir dünya : ))

  • poyraz04 Nisan 2020 09:52

    Hastaneleri hasta garantili ozellestirerkmi hazırliklısınîz sende dediğine inanmıyorsun ama emir büyük yerden coğu kişi yemiyorartık beyanatlarını kendinizi rezil etmeyin

  • vatandaş04 Nisan 2020 00:24

    ziyaaaaaaaaaaaaaa

  • battal boy03 Nisan 2020 21:50

    Yaw bende AKPARTİliyim ama yanlışı başta yaptınız. Adı üstünde karantina... giriş çıkış yasak...en başta bu önlemi alsaydınız sorumluluk kalmazdı üstünüzde bizde işimize gücümüze devam ederdik. Şimdi önümüzü göremiyoruz acaba yardım edebilecek mi faturalar kiralar...eldeki para iki haftaya biter ondan sonra ne yapacağım...

  • Ayı beden04 Nisan 2020 00:12

    Beter ol.Çomak oturgaçına deyince mi aklın başına geldi.

  • Gurbetçi03 Nisan 2020 19:42

    At yalanı nasıl çarpılmiyorsunuz siz milleti carpiyirusnuz anlayna.

  • Cemal03 Nisan 2020 19:56

    Kafanı kuma gömmüşün bi b.. tanhaberin yok insanlar deli gibi çalışıyor her imkanı kullanılmaya çalışılıyor anlamayanın gözüne dizine

  • Kamil03 Nisan 2020 19:40

    Ramazan geldiğinde daha iyi anlaşılır çalışmanız

  • Hazrlıklı mı kıldı?03 Nisan 2020 19:22

    Havaalanlarında ateş ölçmekten başka ne hazırlığı yaptınız?O da adamına göre.Ümrecilerin ateşini nasıl ölçtüğünüz ortaya çıktı.

  • eee03 Nisan 2020 18:49

    İmamoğlu ve kılıçdaroğlu ile uğraştığınız kadar, fakir fukara işsizle uğraşsanız ülke şuan, daha güçlü kuvvetli olurdu. laiklikle, Atatürkle, dinle ibadet ile oynayıp oy yatırımları peşinde koştunuz. ne hazırlığı yaptınız ? maske aldım 30 kuruştu, 5 tl ye tanesi. kolonya aldım 1 litre 95 tl. eskiden 15 tl di. otobüs biletleri 3 katına gidiyor. hazırlık olmasa ne olurdu bilmem.

  • Biri03 Nisan 2020 19:43

    İtalya ya git

  • : )03 Nisan 2020 18:47

    Ya. Aşı üreten 10 yıllık kurumun kağısına kilit vurup, aşı üretmeyen devlet haline düştük. bu ayıp fark edildi vede şuan yeniden, aşı rüetecke tesis kurulmaya çalışlıyor. Ortada labaratuvar yok. düne kadar ıspanakdan sehirlendi millet, analiz edecek labaratubar bir elin parmağı çıktı. öyle 5 m2 oda yap, içine bi yatak at. adı hastane :D bildiğin pansiyon gibi düzenlenmiş hastanelerler korono ile mücadele edilmez. millet sperlik, maske, kolonya bulamıyor. ne hazırlığı o ? doktorlar tv lerde radyoda sosyal medyada malzeme eksikliğinden bahsediyor. solunum cihazları üretmemişiz, şimdi üretmeye çalışıyoruz. özel sektor bantlarında üretim durdurdu, cihaz üetecem diye vestel- arçelik muh. çalışıyor aylardır. millet bağışlarla, işi gücü kaybedene sahip çıkıyor... sen ne yaptın ? bid eonu anlat. Marketler, ramazan bayramı stoklarımızı erittik, hazırlıklı yakalandık diyor. neyin kafası bu ? : ))

  • Semih03 Nisan 2020 20:03

    Ya sen ne yaşamışın be yazık be senin içine korona falan girmez dolu zaten sana yeni devlet lazım

  • Ali Taş03 Nisan 2020 18:42

    İçimizdeki bazı ayrık otları işi sulandırmasa daha güzel olacak