E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇekya, vatandaşlarına seslendi: Rusya'yı terk edin---

Çekya, vatandaşlarına seslendi: Rusya'yı terk edin

Çekya, vatandaşlarına seslendi: Rusya'yı terk edin
03 Ekim 2022 - 17:42 borsagundem.com

Çekya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle vatandaşlarına güvenliğiniz tehlikede diyerek Rusya'yı terk etme çağrısında bulundu.

Çekya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’daki çatışmaların gidişatı nedeniyle Rusya’daki güvenlik durumunun bozulabileceği ifade ederek, Çek vatandaşlarını Rusya topraklarını terk etmeye ve Rusya Federasyonu’na seyahat etmekten kaçınma çağrısında bulundu.

Bakanlık tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden saldırıları ve başta Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkeleri vatandaşları olmak üzere Rusya Federasyonu’ndaki güvenlik durumunda olası bir bozulma tehdidi ile bağlantılı olarak, Çek vatandaşlarının Rusya’yı derhal terk etmesi, Rusya’ya seyahat etmekten de kaçınılması şiddetle tavsiye edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yakın zamanda ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, vatandaşlarına Rusya’yı derhal terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

ABD’nin Moskova Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Rusya’da kısmi seferberlik sürecinin başlatıldığı hatırlatılırken, Rusya vatandaşlığına sahip ABD vatandaşlarının da askeri görev için çağrılabileceği, böyle bir durumda ABD’nin söz konusu vatandaşlara yardımcı olamayabileceği kaydedilmişti.

Açıklamada, “ABD vatandaşları, Rusya’ya seyahat etmemelidir ve Rusya’da ikamet eden kişiler, sınırlı ticari seyahat seçenekleri devam ederken Rusya’dan derhal ayrılmalıdır.” ifadesine yer verildi.

Çekya'dan Rusya'ya petrol yaptırımına şartlı destek

 

Çekya’dan Ukrayna’ya silah yardımı

 

Papa'dan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: 'Bu bir dünya savaşıdır'

 

ABD'den Rusya'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)