E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCECC: Çin soykırım yapıyor---

CECC: Çin soykırım yapıyor

CECC: Çin soykırım yapıyor
15 Ocak 2021 - 14:54 borsagundem.com

Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygurlara yönelik baskıcı politikalarının incelendiği bir raporda Pekin'in 'soykırım yaptığına' dair kanıtlara ulaşıldığına dikkat çekildi.

ABD'nin Çin'deki insan haklarını takip eden, iki partili Çin Kongre Yürütme Komisyonu (CECC), Temmuz 2019 ve Temmuz 2020'yi kapsayan yıllık raporunu açıkladı.

Komisyonun raporunda "Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "soykırım" olarak da sayılabilecek insanlığa karşı suç işlendiğinin yeni kanıtlarla daha da belirginleştiği" belirtildi. Komisyon ayrıca, Pekin'in baskılarının ABD'deki Uygurlara kadar uzandığını kaydetti.

Çin'in insan hakları ihlallerini son yıllarda ülke sınırlarının dışına da taşıdığı belirtilen rapora göre, Pekin, muhalifleri tehdit etme, sosyal medya hesaplarını engelleme, basına sansür uygulama, akademik özgürlüğü kısıtlama gibi yöntemlerle sadece Doğu Türkistan'da değil, uluslararası çapta kampanya yürütüyor.

Pekin: Soykırım iddiaları Çin'i kararlama çabaları

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki asimilasyon kampanyası kapsamında, Birleşmiş Milletler verilerine göre Uygur, Kazak ve Kırgız azınlıklardan 1 milyon Müslüman toplama kamplarında tutuluyor.

Daha öncede hazırlanan çok sayıda raporda insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan Pekin ise suçlamaları reddediyor. Çin yönetimi, CECC'nin son raporunu da "ABD'nin Çin'i karalamak için her türlü yalanı uydurma takıntısı" olarak değerlendirdi.

Çin'e Uygur Türkleri ambargosu geliyor

 

Çin ‘temiz enerji’ için Uygur Türklerini sömürüyor

 

İşkenceci Çin Uygur Türklerini böyle sömürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)