E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÇebi: Ligden çekilen takımlarla ilgili karar değişmeli---

Çebi: Ligden çekilen takımlarla ilgili karar değişmeli

Çebi: Ligden çekilen takımlarla ilgili karar değişmeli
31 Mart 2023 - 15:59 borsagundem.com

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Çebi, ''TFF ligden çekilen takımlarla ilgili kararı değiştirebilir. Çünkü daha lig bitmedi. Sonuna kadar gideceğim.'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe derbisi öncesi TRT SPOR'a konuk oldu. Çebi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, soruları yanıtladı.

Başkan Çebi konuşmasına ''Deprem sürecinde derin acı çektik. Sıkıntılar büyük, kolay çözülecek gibi değil. Zaman içinde bu millet, bunun altından kalkacaktır. İçinde bulunduğumuz coğrafya maalesef deprem, sel gibi felaketlere çok açık bir yapıda. Herkes gibi biz de elimizden gelenleri yaptık. En iyi taraf şuydu; çok çabuk zamanda devreye girdik." sözleriyle başladı.

CAMİALAR MİLLETİN MALIDIR

Sahadaki rekabetimiz nedeniyle bazı şeyleri tartışsak bile bu camialar öyle veya böyle bu milletin malıdır. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, hepsi... Biz de 'Bırakmam Seni Türkiyem' olarak bir kampanya başlattık. Kampanyaya ilgi iyi durumda. Tekrar hatırlatmak istiyorum, unutulabilir. 6 tane okul sözü verdik. Dolayısıyla Beşiktaşlılar'ın, iş adamlarının kampanyaya destek vermesi önemli.

HÜKMEN MAĞLUBİYETLER

Depremden önce 3 gün sonrasıydı. Bu toplantıda birkaç alternatif üzerinde duruldu. Ağırlık olarak üzerinde durulan konu, depremden zarar gören 2 tane takımın yarışmaya devam edemeyecekleri, ligde kalma hakları muhafaza edilmeleri hakkında karar birliğine vardık. Herkes itirazsız, canıgönülden bunu kabul etti zaten. Yanlarında olacağımızı da söyledik, kapılarımızı da hepimiz açtık. Onların çekilmesiyle alakalı birkaç alternatif söylendi. Herkes görüşünü söyledi. Kulüpler Birliği Başkanımız Sayın Ali Koç Beyefendi ile TFF Başkanımız Sayın Büyükekşi Beyefendi'nin açıklaması var o günlerde, iki tane alternatif üzerinde duracaklarını söylediler. Oradan bir karar çıkmadı. Sadece görüş alışverişinde bulunuldu. Konu o gün kapandı. Daha sonra TFF, 2-3 görüşten birini benimsedi ve açıkladı. Maalesef o açıklama çok erken yapıldı. 25 gün sonra da yapılabilirdi. Zaten ligler yeteri kadar ertelendi. Lig başlamadan 1-2-3 gün evvel de açıklanabilirdi. 3 hafta önce açıklanması gereksizdi. Biz de yanlış şekilde anlaşılarak gündem olduk.

Ahmet Nur Çebi: TFF kararını değiştirebilir

ADALETLİ DEĞİL

Bize bir soru soruldu, cevap verdik. O gün, şu an uygulanan sistemin adaletli olmadığını söyledik. Söylediklerim o an yanlış anlaşıldı. Anlayabiliyorum. O gün sessiz kalan rakiplerimiz, kendi taraftarlarını ve sosyal medyalarını el altından devreye soktuğunu biliyoruz. Beşiktaş'ta muhalefette olan arkadaşlarımızın sosyal medya ayakları da katıldı. O andaki durumu anlayamayan, duygusal olan Beşiktaşlı kardeşlerimiz de vardı. Hepimiz duygusalızdır, ben çok iyi anlıyorum. Onlar da yanlış oldu şeklinde onlara katıldı. O anda da sanki TFF'nin aldığı bu karar doğruymuş algısı yaratıldı.

RAKİPLERİMİZ İYİ İŞ BAŞARDI

Rakiplerimizin menfaatine yarayacak şekilde bu süreç yönetildi. Rakiplerimiz iyi iş başardılar yani. Sonuç itibarıyla adaletten uzak olduğunu iddia ettiğimiz bu kararın, o günkü sıcak atmosferden etkilenilerek alelacele alınmış olabileceğini kendimize göre gerekli enstrümanlarla gündeme getirmeye başladık lig başladıktan sonra.

BUGÜN KONUŞUYORSANIZ O GÜN İTİRAZ EDECEKSİNİZ

İşin ilginç tarafı şu; o gün sessiz kalanlar, bugün biz 'Bu karar doğru değil' diye gündeme getirdiğimizde birden bire konuşmaya başladılar. O gün bizim düşüncemiz doğrultusunda bir karar alınmış olsaydı, o gün konuşmayanlar konuşacaktı. Eğer bugün konuşuyorsanız, o gün de itiraz edecektiniz. Bu net. Bunu ortaya koymakta fayda var. O gün işlerine gelen karar uygulandığı için hiç konuşmuyormuş gibi davranarak, sosyal medya vasıtasıyla birçok insanın duygusuna dokunarak Beşiktaş'ın, diğer birçok kulübün adaletli bulduğu bu sistemi desteklemiş oldular.

TFF KARARI DEĞİŞTİREBİLİR

TFF, bu kararı almıştır. Değiştirebilir. Çünkü daha lig bitmedi. Değiştirmesini talep ediyoruz. Şu anki durumu adil bulmuyoruz. O gün, TFF'de yaklaşık 7 takımın temsilcilerinin şu andaki uygulamanın doğru olmadığını, ligden çekilen takımların oynamış oldukları maçların ta baştan beri yok hükmünde bulduklarını ifade ettiler. Diğer 4 tanesi bunun doğru olduğunu söyledi. Orada olmayan diğer 6 kulübe sorulacağı belirtildi. Bugün akşama kadar kulüpler yazılı bir şekilde görüşlerini bildirecekler. Nasıl bir sonuç çıkacağını inanın bilmiyorum. 7 tane kulübün 1-2 tanesi puan olarak avantajlı gözükse dahi diğer 5-6 tanesi hiçbir şekilde menfaatlenmemesine ve kısmen zarar görmelerine rağmen adaletin bu olmadığını söylemeleri çok ilginçtir.

Ahmet Nur Çebi: TFF kararını değiştirebilir

BİRÇOK KULÜPTEN DESTEK

İşlerine gelmese dahi, yürüyen kararın yanlış olduğunu ifade etmeleri çok ilginçtir. 'Bu karar işime geliyor ama bunun değişmesi lazım, Beşiktaş Kulübü'nün söylediği doğrudur' diyen 7 tane kulüp var. Diğer 4 tane kulüp ise; çok ilginç, onları da anlıyorum, saygı duyuyorum, hiçbir şekilde hatalı bulmuyorum; bizim puan tablosuna baktığımızda, bu işimize geliyor, diğeri gelmiyor diyip yürüyen sistemi desteklediler. Yani şu andaki puan durumuna göre işlerine geldiği içindir. Bunu net bir şekilde ifade etmişlerdir. Tepkili değilim. Saygı duyuyorum.

SİSTEMİ İSTEYENLER PUAN ODAKLI

Mevcut durumun yürümesini isteyenler, tamamen puan odaklıdır. Diğer şu anda yürüyen sisteme muhaliflerin ise dezavantajlı olsa dahi adaletli olmak gerektiğini söylemesi çok ilginç. Ben bunun üstünde durmak istiyorum. Sadece konu bu. Nokta. Benim teklifime muhalefet edenler sadece içinde bulundukları puan durumu nedeniyle muhaliftirler. Lehimizde olanlar 'Bu bize yaramasa dahi adalet bunu gerektiriyor' diyorlar. Tüm kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istiyorum.

O GÜN KONUŞMAYANLAR BUGÜN DE KONUŞMASIN

O gün konuşmayanlar, bugün de konuşmasınlar. Bugün de konuşmayın! Ne oldu bugün! İşinize gelmeyen bir karar çıkabilir tedirginliğiyle mi konuşmaya başladınız.  Demek ki, o gün de konuşacaktınız aleyhinize karar çıksaydı.

"BU ÇİFTE STANDARTTIR"

Biz bu işi nereye dayandırıyoruz? UEFA içinde bulunduğumuz kurum. Katılıyoruz faaliyetlerine. Ekonomisinden faydalanıyoruz vs. TFF diyor ki, '31 Mart tarihi itibarıyla, şubat sonunu kapsamak kaydıyla, herhangi bir kulübe bonservis borcunuz olmadığını, oyunculara, teknik kadroya borç olmadığını ve hatta vergi dairesine, devlete borcunuz olmadığına dair belgeler getirin diyor. TFF'ye diyoruz ki ekonomik durum var, bizi biraz vergi konusunda muaf tutsanız falan 'Olmaz' diyor. UEFA, 'Belgeleri getireceksin' diyor. İyi de UEFA'nın bu durumunu şart olarak kulüplerin önüne koyuyorsunuz da, UEFA'nın önünüze koymuş olduğu 'Ligden çekilen takım olursa, oynamış olduğu maçlar silinir' hükmünü niye yok sayıyorsunuz. Çifte standarttır bu.

Ahmet Nur Çebi: TFF kararını değiştirebilir

"UEFA YOK SAYILIYOR"

UEFA'nın hükmünü yok sayıyorsunuz. Neye dayandırıyorsunuz bu kararınızı? 'Geçmişte alınan kararlar' diyorlar. Efendim, geçmişte alınan şeylerle bir ülke, bir federasyon, bir şirket idare edilemez ki! Şartlar değişiyor."

"UEFA'YA GİDECEĞİM!"

Sonuna kadar gideceğim. Gitmek zorundayız. Çünkü, bu ligin adil olacağını düşünmüyorum. 2 sene evvel Beşiktaş, 1 golle şampiyon oldu. Şampiyonu bu kadar ince çizgilerin belirlediği bir oyun, futbol! 19 tane deplasman ben oynayacağım, sen 17 tane oynayacaksın. Ben sahamda 17 maç yapacağım, sen 19 yapacaksın. Ekonomik giderleri de önemli ama haydi bir kenara koyun, siz bunu yaparken 'Deplasmanda oynamanın ne önemi var' diyemezsiniz. Öyle bir şey yok. Çıksın bu 2-3-4 takım meraklıysa, kendi sahamda oynayacağım maçları deplasmanda oynayacağım desin, desin bakalım adaletten bahsediyorlarsa. Adaletten bahsediyorsanız, her türlü eşit koşullarda yarışmış olmanız gerekiyor.

VAR KAYITLARI

O gün VAR kayıtlarını açıkladılar. Alakasız bir konuda bizim maçı gündeme alıyorsunuz. Talep eden kim, bizim ne alakamız var. Ona da tepki gösterildi. Ben bir defa şunu anlayamadım? Gözlerimizle gördüğümüz hakem kararlarını, konuştuklarını kulaklarımızla duysak ne olacak, ne mahsuru var? Biri beni bir ikna etse. Ben razı geleceğim. UEFA'ya çok uyuyoruz ya, kural buymuş, işimize gelince uyuyoruz.

ALİ KOÇ'A YANIT

O gün benim söylediğime de bir cevap vardı. Bana söylendi cevap biliyorum. 'Hangi şirkette çalıştığına dair bilgi' falan filan. Bana ne soruyorsunuz, gidin o zaman MHK'nin tamamını çıkartın nerede çalışıyorlar, her birinin çalıştığı yer var. Çok şükür benim şirketimde ne bir tane hakem ne gözlemci hiçbir tane yok. Allahıma çok şükür. Olsaydı başkanlığı bırakırdım ya da onlar işlerinden ayrılırdı."

Ahmet Nur Çebi'den sert sözler!

 

Çebi’den Galatasaray'a mesaj: Eyyamcılığa gerek yok

 

Çebi'den Beşiktaş taraftarına transfer müjdesi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup31 Mart 2023 18:07

    adam oynamış kazanmış, sen oynamış kaybetmişsin. şimdi bunları yok sayalım, eşit olalım diyorsun. adalet değil üçkağıtçılık.

  • emekci31 Mart 2023 16:51

    kime yarayacak bilmiyorum ama adil olanı ligden çekilenin maçları hiç oynanmamış sayılmalı