E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCDU'nun başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer oldu---

CDU'nun başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer oldu

CDU'nun başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer oldu
07 Aralık 2018 - 19:12 borsagundem.com

Almanya Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) yeni Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer oldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yeniden aday olmadığı CDU’nun Hamburg kentindeki 31. Genel Kurulu’nda genel başkanlık için partinin Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, eski Milletvekili Friedrich Merz ve Sağlık Bakanı Jens Spahn yarıştı.

Seçimlerin ilk turunda Kramp-Karrenbauer, 999 geçerli oyun 450’sini aldı, delegeler Merz’e 392 ve Jens Spahn’a da 157 oy verdi. Adayların hiçbirinin delege sayısının yarısından fazlasının oyunu alamaması nedeniyle seçimlerde ikinci tura geçildi.

İlk turda en fazla oy alan iki adayın yarıştığı ikinci turda Kramp-Karrenbauer, 999 geçerli oyun 517’sini alarak CDU’nun yeni genel başkanı seçildi, Merz ise 482 oyda kaldı.  Böylelikle Annegret Kramp-Karrenbauer, Merkel'den sonra CDU’nun 8. genel başkanı oldu.

Kramp-Karrenbauer, sonucun açıklanmasının ardından sahneye çıkarak teşekkür konuşması yaptı ve tebrikleri kabul etti.

18 yıl CDU Genel Başkanlığını yürüten Angela Merkel, ekim ayı sonunda genel başkanlık için yeniden aday olmayacağını ve bu yasama dönemi sonuna kadar başbakanlık görevini sürdüreceğini açıklamıştı.

ANNEGRET KRAMP-KARRENBAUER KİMDİR?

Annegret Kramp-Karrenbauer, 9 Ağustos 1962 doğumludur. AKK olarak da bilinir. Alman politikacı ve CDU Genel Sekreteridir. 2011-2018 yılları arasında Saarland Eyaleti Başbakanı olarak görev yapan Karrenbauer, bu göreve gelen ilk kadındır. Şansölye Angela Merkel'in siyaseti bırakma kararının ardından bir sonraki Almanya Şansölyesi olmaya en yakın isimlerden birisi olarak gösterilmekteydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.08 Aralık 2018 08:40

    ÜLKEMİZDE MEMURLAR 65 YAŞINDA ZORUNLU EMEKLİ OLUYORLAR Siyaset yapmada da yaş sınırı olmalıdır örneğin 100 yaş siyasi parti üyesi/başkanı olma yasağı sınırı olmalıdır

  • Ali Öner08 Aralık 2018 02:24

    Bir de bize bakalım. En geç parti liderimiz 1956 doğumlu Sn Meral Akşener. Hapisteki Demirtaş hariç. Tüm liderler yaşlı ve koltuklarını gençlere bırakmak istemiyorlar.