E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizCDS'lerdeki yüksek seyir tepki alımlarını sınırlandırıyor---

CDS'lerdeki yüksek seyir tepki alımlarını sınırlandırıyor

CDS'lerdeki yüksek seyir tepki alımlarını sınırlandırıyor
28 Mayıs 2019 - 09:19 borsagundem.com

CDS'lerde devam eden yüksek seyre bağlı olarak yukarı yönlü hareketleri tepki hareketleri olarak izlemeye ve yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyama devam ediyoruz.

"TL Varlıklarda dalgalı seyir

Piyasa Gündemi: TCMB yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırdı. TCMB'nin hamlesi sonrasında kurlarda bir miktar geri çekilme izlendi.

ABD Başkanı Trump, Çin'le anlaşma yapmak için aceleci olmayacaklarını ifade ederken Çin cephesinden de ABD'nin taleplerine boyun eğmeyeceklerine dair açıklamalar geldi. Veri akışının görece sakin seyrettiği haftada ticaret savaşları ön planda kalmaya devam edecek.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 10:00 Türkiye - Ekonomi Güven Endeksi Önem: Orta

o 17:00 ABD - Conference Board Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Küresel hisse piyasalarında bir miktar tepki çabası etkili olsa da gündemdeki risk ve belirsizliklere dair bir değişimin olmaması risk iştahının zayıf seyretmesine neden oluyor. Güne hafif alıcılı bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi günün ikinci bölümünde kazançlarını geri vererek günü %0,61'lik bir düşüşle 85.545 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,05 - 6,06 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,07'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışındaki toparlanma çabası ve kurlardaki gevşemeye bağlı olarak BIST-100 Endeksi'nde günün ilk yarısında alıcılı bir seyir etkili olsa da günün ikinci yarısında satışlar ön plana çıktı. Takip edilen risk başlıklarında anlamlı bir değişimin olmaması ve CDS'lerde devam eden yüksek seyre bağlı olarak yukarı yönlü hareketleri tepki hareketleri olarak izlemeye ve yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyama devam ediyoruz. Endeksteki tepki hareketlerinde 86.500 - 87.000 aralığı ilk direnç bölgesi olurken devamında 87.500 ve 88.500 seviyeleri direnç olarak önem kazanacaktır. Geri çekilmelerde ise 84.650 ve 83.535 seviyeleri destek konumundadır. Yukarı yönlü pozisyon taşıyanların 84.650 seviyesini stop loss olarak takip etmesi yararlı olacaktır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)