E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇaykur kaçak çaya alternatif üretti---

Çaykur kaçak çaya alternatif üretti

Çaykur kaçak çaya alternatif üretti
10 Haziran 2014 - 05:14 borsagundem.com

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kullanılan kaçak çay tüketiminin önüne geçmeyi hedefleyen Çaykur, benzer tatta çay üretti

Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarının tamamlandığını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, görevli personelin Güneydoğu’da 300 binin üzerinde evi dolaşarak tadım yaptırdığını söyledi. Bölgedeki en iyi verilerin tadımlar sonucunda alınacağını kaydeden Sütlüoğlu, “Kaçak çayın damak tadında bir çay yaptık.

"SERT İÇİMLİ"

Bu çayın da testlerini bölgede yapıyoruz. Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Çıkacak neticeler sonucunda hareket edilecek. Bölgenin reaksiyonu en iyi tadımlar aracılığıyla belli olacak” dedi.

Sütlüoğlu, bölgenin alıştığı çay tadı için sadece ‘üretim tekniğinde farklı bir yol’ izlediklerini vurguladı. Yeni teknikle ‘daha küçük parçalı, hızlı dem verme özelliği olan ayrıca sert içimli’ bir üretim yaptıklarını belirten Sütlüoğlu şöyle devam etti:
“Görevlendirdiğimiz personeller ev ev dolaşarak tadımlar yaptırıyorlar. Yaprak bizim yaprağımız, Doğu Anadolu Bölgemizin yaprağı, üretim tekniği farkından dolayı böyle bir tada ulaşıyoruz. Bu bölgeye yabancı menşeli çaylar girdi ve işgal etti. Bu işgali ortadan kaldıracak güçteyiz. Bu bölgede çalışmaları daha da sıklaştıracağız, pek çok eve ulaşmayı hedefliyoruz ve onlara Çaykur çayını tattıracağız. Bu yıl bu bölgedeki her vilayetimizde de önemli artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” (Duygu Erdoğan / Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx10 Haziran 2014 12:17

    Arkadaşlar çayımızın değerini bilelim,dünyada üzerine kar yağan tek çay Türk çayıdır,öbürleri sıcak iklimde yetiştiğinden devamlı gübre ve böcek ilacı uygulaması yapılır,ben Seylsn Çayı ile kıyas bile yapmam,üdtelik hilesiz hurdasız boyasız bir çaydır

  • NİHAT10 Haziran 2014 09:32

    başarı şansı yok...