E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇaycıyı da ortak yapacak!---

Çaycıyı da ortak yapacak!

Çaycıyı da ortak yapacak!
16 Temmuz 2013 - 18:13 borsagundem.com

Ünlü işadamından çalışanlarının yüzünü güldürecek sürpriz karar

Enerji, finans, gayrimenkul ve limancılık sektörlerinin ardından en son geçen ay madencilik sektörüne giren Global Yatırım Holding, çalışanlarının yüzünü güldürecek bir karar aldı. Yüze 34,97’si halka açık olan holding bütün çalışanlarına hisse dağıtacak. Holdingin patronu Mehmet Kutman’ın bu kararı almasında geçen yıl ortağını kaybetmesiyle yaşadığı üzüntü etkili olmuş.
Kendi deyimiyle ‘güç oyunlarını’ profesyonellere bırakan ve bütün sektörlerin başına bir CEO getiren Kutman’ın ortağını kaybettikten sonra hayata bakışı değişmiş. Geçen yıl Global Yatırım Holding’de 20 yıla yakın bir süre bir çok görev üstlenen Kanadalı Gregory Michael Kiez’in vefatıyla sarsılan ve bu üzüntüyü hala üzerinden atamayan Kutman, bu kaybın kendisine çok şey öğrettiğini söylüyor. Artık bir noktadan sonra bir ile bin arsında bir fark kalmadığını ve her şeyin üç öğün yemekten ibaret olduğunu anlatan Mehmet Kutman, bundan bir yıl önce daha fazla güç için çalışırken, bu bakışının artık değiştiğini ifade ediyor. Artık mutlu çalışan ve iyi bir hayatın her şeyin üstünde olduğunu aktaran Kutman, bunun için yeni kararlar aldığını anlatıyor.
Bundan 10 yıl önce özelleştirmeyle Kuşadası’ndaki Ege Port’un yönetimini üstlenen grubun ilk defa 10’uncu yıl şerefine düzenlediği gecede konuşma imkanı bulduğumuz Mehmet Kutman şunları söylüyor: “Grubumuzda 700 kadar çalışanı var. Daha evvel yöneticilerimize aidiyet duygusu artması için hisse verirken, artık bu uygulamayı genelde yaymaya karar verdik. Şirketteki çaycıya kadar hisse dağıtacağız. Bunu da yıl sonuna kadar tamamlayacağız.” ( Ekonomist)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ANk19 Temmuz 2013 14:25

    mesut yılmaz ın bacanağı değilmi bu

  • PEGYOZEDEE17 Temmuz 2013 12:53

    MAaaş yerine hisse dağıtacak kadar akıllı. nasılsa hisseler para etmiyor.

  • seçkin17 Temmuz 2013 12:16

    bu dünyada kul hakkı yiyip ve yemeye devam edipte mutlu olan insan görmedim ben.Takkiye yapıpta buna ancak kendi inanan insanlar her zaman mutsuz olmaya mahkum.

  • yatırımcı17 Temmuz 2013 11:41

    Arkadaşlar bu şirketin hisselerine yatırım yapıpta mutlu olan yatırımcı varmı acaba?ben baktım göremedim.bütün yatırımcılar mağdur edilmiş.Bu haberlerde reklam kokan itibarı düzeltmeye yönelik haberler.siz siz olun biraz araştırma yapmadan yatırım yapmayın.

  • M.K.17 Temmuz 2013 11:15

    Global Yatirim Holding Cay Ocagi Fiyatlari Kücük Cay: 2 Pegyo Hissesi= 1 TL Büyük Cay:4 Pegyo Hissesi= 2 TL Tost: 5 Glbmd Hissesi= 3 TL #DIRENCAYCI

  • M.K.17 Temmuz 2013 11:02

    Eyvah caycilar yandi desenize:)Hele PEGYO da yapilan bedelliler sermaye azaltimlari-arttirimlari,her sene aciklanan zarar,sifir temettü politikasi,bir sirket abinin diger sirket kizkardesin kontrolünde,50 kurustaki hisse fiyatlari,yatirimci carpmak icin yapilan telekonferanslar,1.65den halka arz edilen Glbmd simdi 6o kuruslarda,ayrica kendi hisselerini sirkete yüksek fiyattan aldirabilemk icin uydurulmus geri alim programlari,sirketini ve insanlari düsünüyormus,ortaginin vefatine cok üzülmüs,önce ocagini söndürdügü insanlari düsünsün.

  • PEGYOZEDE17 Temmuz 2013 10:53

    ÇAYCI KARDEŞ SAKIN ORTAK OLMA BAK BİZ ORTAK OLDUK BATTIK ÇAYCI BİLE OLAMAZ DURUMDAYIZ.. SENİDE BATIRIR HAYATIN KAYAR.. ORTAĞI ÖLMÜŞ ÜZÜLMÜŞ CANLI ORTAKLARIN VAR ONLAR YAŞAYAN ÖLÜ ÇOK ÜZÜLÜYORMUSUN...

  • celal16 Temmuz 2013 20:44

    milletin vebali ne olacak.binlerce yatirimcinin hakkini yedin dur bakalim

  • XYZ16 Temmuz 2013 19:26

    BİRAZ DA BU DÜŞÜNCE TARZINI KUZENİN T.Y. ZA AKTARIRSAN ÇOK MİYİ OLUR...

  • ORTAKLAR16 Temmuz 2013 19:14

    inşallah hakkını yediğiniz ortaklarada bir şeyler düünürsünüz..

  • ali demirtaş16 Temmuz 2013 19:14

    pera gayrimenkulde milletin anasını ağlattın buna bir cevabın olacakmı

  • hurdaparcalari16 Temmuz 2013 19:06

    patron dedin mi böyle olur. yürü be global.

  • murat16 Temmuz 2013 19:01

    bedelli yapacak adam kalmadı galiba yeni kitle hazırlıyor

  • Borsacı16 Temmuz 2013 18:45

    Gerçekten kutlarım. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. 3 öğün yemeği sevenleri ve hatta sevmeyenleri ile beraber yemek dışında gerçek olan bir şey yok bu hayatta. Ama sanat, kültür, estetik, spor da önemli, hepten de salmamak lazım.