E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan Kıbrıs konusunda ABD'ye 'denge' uyarısı---

Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs konusunda ABD'ye 'denge' uyarısı

Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs konusunda ABD'ye 'denge' uyarısı
19 Mayıs 2022 - 09:30 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Blinken ile görüşmesinde ABD'nin son günlerde Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan konusunda dengeyi kaybettiğini belirterek, "Bu dengeyi korumaları gerektiğini söyledim. Kendileri de koruyacaklarını ifade ettiler" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken New York'ta görüştü. Özellikle İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurularının ele alındığı görüşmede, ABD ve Türkiye'nin ikili ilişkileri, PKK terörü ve Ukrayna'ya destek, Suriye, Libya, Afganistan ve Kafkasya konularının yanı sıra Kıbrıs sorunu da gündeme geldi.

1 saat 15 dakika süren görüşme sonrasında Amerikanın Sesi'nin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu,  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in önceki gün ABD Kongresi'nde yaptığı değerlendirmeler ve ayakta alkışlanması konusundaki sorusunu şu yanıtı verdi:

“Tüm dünya biliyor ki kim nerede alkışlanırsa alkışlansın, BM de çok iyi biliyor, bugüne kadar 55 yıldır tüm planları tüm çözüm önerilerini reddeden Rum tarafı oldu. Annan planını kimin reddettiği herkes tarafından biliniyor. O yüzden kimin nerede alkışlandığı önemli değil. Amerikan Kongresi'nde konuşan herkes ayakta alkışlanıyor. Hatta sık sık ayakta alkışlanıyor. Bu bir gelenektir olabilir, bundan gocunacak bir şeyimiz yok. Blinken'a Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan konularında hep dengede gidiyorlardı ama son zamanlarda bu dengeyi kaybettiklerini ve bu dengeyi korumaları gerektiğini söyledim. Kendileri de bu dengeyi koruyacaklarını söylediler. O yüzden bu konularda ABD'nin ve diğer ülkelerin objektif olması gerekiyor” diye yanıtladı.

Çavuşoğlu: Türkiye'nin güvenlik kaygıları karşılanmalı

 

ABD'nin yeni büyükelçisi Bridget Brink

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)