E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Somut adım bekliyoruz---

Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Somut adım bekliyoruz

Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Somut adım bekliyoruz
30 Kasım 2022 - 14:47 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Romanya'nın başkenti Bükreş'te basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkin, "Onlardan terör konusunda somut adım bekliyoruz" dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dün İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarıyla NATO toplantısı öncesinde üçlü bir görüşme gerçekleştirdik. Üçlü anlaşma çerçevesindeki atılan adımları değerlendirdik. Beklentileri de tekrar kendilerine hatırlattık. Bu iki ülke yükümlülüklerin yerine getirilmesi için bazı adımlar attı. Biz atılan adımları yok saymıyoruz. Ancak özellikle suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması gibi bazı konularda henüz somut bir gelişme yok" dedi.

SURİYE'DE OLASI KARA HAREKATI

Bakan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"ABD başta olmak üzere bazı müttfekilerin Suriye'de terör örgütlerine verdiği destek ortada. Onlara Türkiye'deki terör saldırılarını anlattım ve buların ABD'nin desteğinden kaynaklandığını söyledim. Teröristleri mağdur gösteren açıklamalar istemediğimizi anlattım.

Türkiye'ye yönelik girişimler görüyoruz. Terörle mücadele gerek Suriye'de gerek Irak'ta mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye buna muktedir bir devlettir.

Türkiye'nin tahıl koridorunda önemli rolü devam edecek. Enerji krizi konusunda da Türkiye kilit bir öneme sahip. Biz bu özelliğimizi hakkaniyetli bir tavırla kullacağız."

İSVEÇ: TÜRKİYE İLE NATO GÖRÜŞMELERİNDE İLERLEME VAR

Diğer taraftan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda dün Bükreş'te yaptıkları görüşmeyi ülkesinin devlet televizyonu SVT'ye değerlendirdi.

Billström, "NATO görüşmelerinde ilerleme sağlandı. Bunu dün Bükreş'te görüştüğümüz diğer meslektaşlarım da onayladı. Çok yakında Türkiye'ye gideceğim ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşeceğim. Orada birçok konuyu ele alma fırsatı bulacağız. Bu görüşmeyi de dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, ne zaman İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacağını bilmediğini söyleyen Billström, "Sabit bir zaman dilimini işaret etmek yanlış olur. Ancak dün Bükreş'teki görüşmede ortaya çıkan, ilerleme sağlandıkça Türkiye'nin parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacak bir noktaya gelebilir" dedi.

Çavuşoğlu: Türkiye’nin başarısı, Avrupa’nın da başarısıdır

 

Çavuşoğlu'ndan AB ve ABD'ye KKTC tepkisi: İcazet alacak değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Kasım 2022 16:45

    imsa atmayan 2 ülke kaldı. macaristan zaten atıcam dedi tarih net. Türkiye adım bekliyor... Türkiye tek başına kalınca nato ülkelerinden baskı görebilir mantığı ile fin de isveç de durumu umursamıyor, naısl olsa diğer nato devletleri bu örgütleri desteklıyor bana destek çıkar diğer üyeler diye. burada başarılı bir durum göremıyorum. TV lerde konuşmalarda olur/olmaz bilmem ama resmi bir yazı gönderip bunu millet ile paylaşan delikanlı siyasi lazım. bu imza olmaz ise söz Türk milletine kabul etmeyeceğim diyen bir siyasilazım. olmazsada istifa ediyorum başaramadım demeli... şimdi öyle böyle adamlar üyelik için imzamızı alacak sonra destan yazdık zart zurt içi boş metinlere kendilerini övecekler :D hey aynı beceriksizlik. biç bişe beklemıyorum üstü kapalı bu pazarlıkalardan. millete şikayet edecekler anca fini isveç i... boş laflar hep