E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan flaş Irak açıklaması geldi---

Çavuşoğlu'ndan flaş Irak açıklaması geldi

Çavuşoğlu'ndan flaş Irak açıklaması geldi
21 Temmuz 2022 - 10:53 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Irak'ta gerçekleştirilen saldırıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" diye konuştu.

Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde Parakh köyü civarında bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduğuna dair bazı bilgiler alındığını açıkladı. Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, yapılan yalan haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığını aktaran kaynaklar, bu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını belirtti.

Dün yapılan Dışişleri Bakanlığı açıklamasından sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan da önemli bir açıklama geldi. Bakan, "TSK'dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır" dedi.

'ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI KALAMAYIZ'

Suriye meselesine değinen Bakan Çavuşoğlu, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekildeydi:

Irak'ın Dohuk Vilayeti'nin Zaho İlçesi'nde bir dere kenarına bugün (20 Temmuz) gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor; yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz.

PKK sivilleri öldürüp Türkiye'yi suçladı

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak hükümetine çağrı

 

Irak'ta DEAŞ saldırısında 6 polis öldü

 

Irak yönetimini sarsan gizli kayıtlar

 

3 PKK'lı terörist daha teslim oldu

 

MSB: 6 PKK/YPG'li terörist öldürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz21 Temmuz 2022 17:18

    Türkoğlutürk teşekkürler. insanın yalnız olmadığını bilmesi güzel.

  • recai21 Temmuz 2022 13:22

    bu açıklamaları türkçe yapınca diğer ülkeler anlamıyor, yani iç piyasaya yönelik söylemler. dış işlerinin ingilizce açıklamalarında böyle ifadeler yok

  • xyz21 Temmuz 2022 13:09

    Arkadaşlar bende yeni bir çete buldum. baran, Ekriks, Ahmet Özbir vb. bunlar vatan, millet, bayrak, ezan, şehit vb. dillerinden düşürmeyen pudra şekerci ve sıcacık yataklarından çıkmayan paralı askerler. Bunların kafasına mermi girse 24 saat beyin arar. Bunlar dünü unuturlar. Hep hamaset yaparlar. Bunlar önüne konan metni ya okur yada yazarlar. iftira bunlarda, yalan bunlarda, algı bunlarda ve kötülükte sınır tanımazlar. Dün Ermenistanla futbol maçı yaparlar Azerbaycan bayrağını stada sokmazlar. Bugün Azerbaycan nutku atarlar. Biraz samimiyet.

  • Türkoğlutúrk21 Temmuz 2022 14:30

    Güzel yazmışsın,eline sağlık.abd düşmanımız deyip ABD ne isterse verdiler.islsm dinimiz dediler,kul hakkı yemedikleri dakikaları yok.uc kuruş maaş alma uğruna kula kulluk yapıyorlar.

  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 11:48

     Bakın terör örgütü sadece Türkiye düşmanı diye, ciddi destek görebiliyor.. Terör örgütü harici avrupad amafta, çete, silahlı düzen bozan sivil örgüt, ırkçılık ile ağlarını atıyor devletlere, siyasi lobi ile baskı altına alıp destek bulur... uyuşturucu, tarihi eser vb organ mafyası, vb bu işler ile ön planda olan bir örgüt mesajı ağırlaştırılmalı. Türkiye düşmanı terör örgütü, bir çok devletin terör listesinde yok,a ma yaptıkları ile devletlerde mafyacılık kaçakçılık vb lobileri var.

  • Türkoğlutúrk21 Temmuz 2022 14:31

    Bu yalakalikta maaş iyimi SSK varmı.

  • xyz21 Temmuz 2022 13:17

    baran ve avanesinin kafası kalın anlamazlar. Onlar her devirde güçlü olanın militanlığını yaparlar. Onlar gibileri her devirde vardır. Onlar bu işten sağladìkları kazanca bakarlar. Bunu yaparkende kutsal olan her şeyi kullanırlar.

  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 12:40

    Önce senin anlamadn lazım Baran  TC sökülmesi neden yapıldı ? Feto nun siyası ayapı TBMM komisyonu neden kurulmuyor ? Ayakkabı kutuları hangi örtür kumpası yada gerçeği ? Pudra şekerleri hangi mrgütler ile ülkemise girip çıkıyor ?  Sen en son soru soracak kişisin bu ülkede :D megri megri diyen, alkışlayan... Feto bankalarının temellerini atan.. Türkçe olimpiyatları hatıra parası basan, ordunun 300 dev kadrosunu karmaksız şemdinin gizli mektup ve itirafçı zırvlaıkları ile yargılayan :D vb. vb. ortay açıkmış bana terör örgütleri dersi veriyor :D sen nesin Baran ? kendini çöz sonra yüzün kaldı ise konuş :D yüzsüz herif. şeref ve onurun kaldımı konuşamaya   hala ? :D

  • baran21 Temmuz 2022 12:06

    Sen onları K e 6 lı masaya anlatsana!  Sanki bilinmeyen bir şeymiş gibi!  Bu   yazdıklarını sen biliyorsun da Türkiye Cumhuriyeti devleti bilmiyor mu Yabancı yabani Amerikan devleti ve uydu ülkeler ilk senden mi öğrendi?  Bu çok bilmiş zopina sayesinde pkk hakkında bilgimiz bayağı bir artı.  Hatta Cia ve Fbı bile faydalanmıştır diye düşünüyorum.  Yalnız bu kjoca kafa lafı sözü nereye vardıracak işte o na çok dikkat.  Anlatır anlatır son cümlesinde gaz çıkarmaya başlayıp niyetini belli eder.  

  • xyz21 Temmuz 2022 11:10

    Esmeden ve gürlemeden dış politika yapın. Sonra millet için yaptığınız geri vites ağır oluyor. Bu dış politikada efelenme alışkanlık haline geldi.

  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 19:19

    Utanmaz şebeklere  bak :D Türk ordusu ile övünüyor... ordu içinde kürtte var, chp lide var, iyi partilide var ...:D önce insanları bölüyor, insanları ayrıştırıyor, sonra ordunun yapı taşı bu millet evlatları ile kendince övünüyor :D ... kendisi vermiş f16  anahtarlarını vermiş fetoşçulara... Tankları vermiş örgütçülere... 15 temmuzda biz çıktık meydanlara... Sonra geldi, bizi meydana görünce Baran ve dönek tarikatçılar... sonra yanımızda çorba dağıtıp tövbe etmeye :D başladılar... Şimdi halkın, milletin donattığı her partili ve etnik  alt kimliği başka ama üst kimliği TÜRK olan insanlar ile övünüp, biz gavursunuz diyor :D   şebekler, sarılacak ne ezan, ne din, ne millet, ne ırk, ne ordu bulamazsın... Tenya gibi yapışıp, kene gibi insanların kanını ememezsin. :D Her değer kalbimizde, siz lavrınslara yer yok

  • baran21 Temmuz 2022 12:12

    Ermenistan da Kuzey Irak ta Kuzey Suriye de Türk Ordusunun zaferden zafere koştu.  Bütün bunlar senin nerene kaçtı?  Rahatsız mı olsun ibrikçibaşı?  Geri adım deyince çarkçıbaşı gelir akla!  Bir de Pensilvanya  kahpesi.  Sonra sırası ile darbe yapmadığını iddia eden ama ateş emri veren kahpeler, bunları destekleyen mahalle sürtükleri vs. sayıları çok olmasa da bir yerlerden gelecek boş umutlar ile besleniyorlar. Oysa Allah ın indinde yaptıklarına karşılık gelen şey bellidir.  

  • EKRİKS21 Temmuz 2022 11:20

    Senin kemal pkk ypg bizemi saldıracak, bunun danışmanları varki Türkiye haydut devlet akdeniz, adalar, eğe denizi yunanlırarın, ismet tanrıkulu diye birisi var ki SİHA/TİKA ları gidip masum pkk ypg lileri vurmaktadır diyor sende aynı saf ve tayfadasın bence.Biraz sabırlı ol zamanı gelince hepsi olacak idi.sonra kemal afrin de ve diğer bölgelerde  TSK işi var diyor ise baktı ki hareket başarı oldu iyi ki girmisiz diyor.sen ben bu topraklarda rahat uyuyor isek bu şehitlerimizi sayesindedir.

  • AHMET ÖZBİR21 Temmuz 2022 11:03

    REİS'im başta olmak üzere AK'IN ASLANLARI sadece TÜRK MİLLETİNDEN icazet alır, BİRLİKTE OLUP HAİNLERİ siler süpürür. Sn. Bakanım Çavuşoğlu, Sn. Soylu Bakanım'ın varlığı TERÖRSEVİCİLERİN kahrolmasına sebeptir. "AK GELDİK HAK ÜZRE OLACAĞIZ, VATANA SEVDADA SINIR TANIMAYACAĞIZ!"

  • xyz21 Temmuz 2022 13:40

    Ahmet Özbir; sen aslan görmemişsin. Seni anlıyorum insanlar hep olmak istediĝi fakat olamadığı hayvana kendini benzetirmiş. Ak Aslan Ahmet Özbir.

  • xyz21 Temmuz 2022 13:29

    Ahmet Özbir; Sen ve avanen kraliyet Avrupasında yaşasan kesin baş soytarı olursunuz. Sizde yalakalıkta sınır yok. Senin yazılarını okuyunca aklıma hep ZÜBÜK filmi geliyor.