E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan ABD açıklaması---

Çavuşoğlu'ndan ABD açıklaması

Çavuşoğlu'ndan ABD açıklaması
14 Kasım 2018 - 11:42 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alan tasarıların iptali için çalışıyoruz." dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alan tasarıların iptali için çalışıyoruz." derken, ABD'nin üç PKK elebaşısı için para ödülü koymasına ilişkin de, "ABD, PKK'nın üç elebaşı için para ödülü koydu. Bunlar olumlu ancak geç ve yetersiz adımlar, sahada neticesini görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Münbiç yol haritası kapsamında ABD'yle müşterek devriyeler icra ediyoruz. Bu yol haritasının nihai hedefi PYD/ YPG terör örgütünün Münbiç'ten tamamen çıkarılması ve bölgenin kontrolünün gerçek sahiplerine iade edilmesidir." 

Çavuşoğlu, "ABD Yaptırımlarını doğru bulmuyoruz, yaptırımlara karşıyız .Yaptırımların gerek İran halkı gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimiz üzerindeki muhtemel olumsuz etkisini en aza indirmek için tüm taraflarla temas halindeyiz."

Çavuşoğlu, aynı zamanda "Alman yetkililer FETÖ konusunda Türkiye'nin taleplerini karşılamaktan çok uzak." ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, "FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasının elebaşlarına yönelik soruşturmalar kapsamında 452 şahsa ilişkin iade dosyaları hazırlandı. Bunlar şahısların bulunduğu 83 ülkeye gönderildi." dedi. 

Çavuşoğlu aynı zamanda Musul ve Basra Başkonsolosluklarının yeniden faaliyete geçireleceğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)