E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan 3 kritik uyarı! Rusya'ya, Batı'ya, Türklere---

Çavuşoğlu'ndan 3 kritik uyarı! Rusya'ya, Batı'ya, Türklere

Çavuşoğlu'ndan 3 kritik uyarı! Rusya'ya, Batı'ya, Türklere
12 Şubat 2022 - 20:42 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna krizindeki son duruma ilişkin CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu "Tansiyonu düşürücü çalışmalara odaklanmalıyız." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklaması şu şekilde; 

Olası bir saldırı, savaş çerçevesinde hangi adımları atmamız lazım, bir savaş çıkarsa örneğin vatandaşlarımızın tahliyesi Montrö anlaşmasının uygulanması bunlar önemli şeyler. Bir panik havasında değiliz. İstihbaratımız ve diğer kurumlarımız ile temas halindeyiz ama eğer vatandaşlarımızın ihtiyacı olursa devlet olarak yapabileceğimiz yardımları konuşuyoruz. Bir tahliye durumu olursa bunu nasıl yapabileceğimizi konuşuyoruz.

Vatandaşlarımız duyurularımızı takip etsin. Hangi şehirde kaç vatandaşımız var bunlar bizde mevcut, 25 bin vatandaşımız var Ukrayna’da yaşayan öğrencilerimiz de dahil. Farklı bilgiler var bu bilgilerin doğruluğunu takip ediyoruz. ABD ile üst düzeyde görüşmelerimiz oldu bilgilerin teyidi için. Bazı ülkeler biliyorsunuz duyuru yayımladılar bizde bu çalışmaları kendi aramızda yapıyoruz.

Tansiyonu düşürücü çalışmalara odaklanmalıyız. Rusya'nın NATO ile mektuplaşmaları oldu. Bir görüşmede, bir iki mektuplaşmada bu sorunların tamamının çözülmesini beklemek gerçekçi bir yaklaşım değil. Bu süreç devam ederken Rusya böyle bir işgale kalkışırsa doğru olmaz. Böyle bir durum yoksa Batılı ülkelerin Ukrayna'da panik havası yaratan açıklamaları dikkatli yapmaları gerekiyor.

"UKRAYNA'DA HERHANGİ BİR GERGİNLİK HEPİMİZİN HUZURUNU BOZAR"

Bizim derdimiz burada çatışmayı önlemek çatışmanın bir tarafı değiliz, sorunun da bir tarafı değiliz bölgede bir savaş, çatışma hatta soğuk savaş diyelim. Siber saldırılara kadar farklı boyutlar var. Herhangi bir gerginliğin hepimize etkisi var. Ekonomiyi etkiler, enerji güvenliği bakımından önemlidir, turizm bakımından önemlidir.

"İKİ TARAF DA KABUL EDERSE MEMNUNİYETLE ARABULUCU OLURUZ"   

Bu bölgede savaş olmasın diyerekten gerginliği azaltıcı çaba sarf ediyoruz .Türkiye’nin pozisyonu başından beri net. Önümüzdeki çarşamba günü Lavrov ile görüşeceğiz. İki taraf da kabul ederse memnuniyetle arabulucu oluruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uğur13 Şubat 2022 22:52

    Ukrayna ABD nin oynuna geliyor . Başka bir açıklaması yok bu işin

  • Ali13 Şubat 2022 17:28

    Bir zamanlarda kuzey kore olayı vardı. Savaş savaş diye ABD dünyanın silahını sattı. Gene aynı oyun korkut silah sat Ekonomi canlansın.

  • Kuti12 Şubat 2022 22:32

    Amerikan Siyonistleri bilinçli olarak suni bir savaş çığırtkanlığı başlattı, herkes de bu oyuna düşüyor,

  • Ali12 Şubat 2022 21:55

    Ey Putin ABD ye değil ama sana güveniyorum. O kullanmayı sever. Kanunu nizamı yok. Acıması yok. Her iki tarafta da zarar gören çocuklar oluyor. Suriye'de Afganistan'da Irak'ta gördün.İki ülkede de vatandaşınız olan soydaşlarımız var. Yapma vazgeç.

  • z kuşagı yigit adam12 Şubat 2022 21:51

    bir an önce savaş çıksın sıkıldım artık ya.savaş demek ganimet,aşk,macera ve seruven  demekir.

  • Mucise Reis ;)12 Şubat 2022 21:16

    Orada soydaşlarımız yaşıyor. Gerçekten Türk soyundan kardeşlerimizin durumlarını 2 ülkede bu gerilimde güvence vermeli. Türkiye olarak bir çok ülkeden önce, bizleri ateşe atacak ABD ve Batılı avrupa devletlerinin oyunları olacaktır. Öncelik komşularımızın dosthane içinde yaşaması. sonra Türk soydaşlarımızın Kırımda güvende olduğunu bilmek, Sonrasında dünya insanlarının savaşmadan sorunlarını masada çözdüklerini görmek. Bizler için orada oluşacak kıvılcım çok etki oluşturur. Umarız dosthane biçimde problemlerini 2 devlet çözer artık. yıllardır sürüm sürüm süründü bu işler. ABD diklendi askeri hamle atti, Rusya dahada kızıp adıma ttı. Putin, geri adım atarsa siyaseti biter. İmaj yaptı iyice. Türkiye nedense olayın dışında tutuluyor çok ilginç, ABD f16 yenileme, f35 amabargo vb kaldırmıyor hafifletmiyor bile .

  • Mg12 Şubat 2022 21:08

    Marketlerle halk arasında arabulucu olsanız marketlerde yangın var da

  • Hakkı13 Şubat 2022 10:44

    Küçük beyinli ucube