E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: PYD yüzünden ABD'ye küsecek değiliz---

Çavuşoğlu: PYD yüzünden ABD'ye küsecek değiliz

Çavuşoğlu: PYD yüzünden ABD'ye küsecek değiliz
30 Mart 2016 - 12:31 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin PYD tutumu konusunda "Onlar farklı düşünüyor biz farklı düşünüyoruz diye küsecek değiliz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington’daki temasları sırasında George Washington Üniversitesi’nde verdiği konferansın ardından Amerika’nın Sesi’ne özel demeç verdi.

Dışişleri Bakanı, bazı konularda ABD ile farklı düşünmenin normal bir süreç olduğunu ifade etti ve "Onlar farklı düşünüyor biz farklı düşünüyoruz diye küsecek değiliz” dedi.

Bir soru üzerine, Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin son dönemde bozulduğu yönündeki haberleri reddeden Çavuşoğlu, iki müttefik arasında bazı konularda farklı düşünmenin normal bir süreç olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, “Biz önemli iki ortağız ve ortak hedeflerimiz var. Ama bazen değişik konularda farklı düşünebiliyoruz, bu düşüncemizi de açıkça söylediğimiz zaman sanki iki ülke arasında problem var gibi (algılanıyor). Hiçbir iki ülke her konuda yüzde yüz hemfikir olamaz. Mesela PYD konusunda onlar farklı düşünüyor biz farklı düşünüyoruz, ama burada farklı düşünüyoruz diye küsecek değiliz” diye konuştu.

Twitter'dan Erdoğan'a sansür iddiası

 

ABD'den Türkiye uyarısıyla ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)