E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu-Pompeo görüşmesiyle ilgili açıklama krizi---

Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesiyle ilgili açıklama krizi

Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesiyle ilgili açıklama krizi
04 Nisan 2019 - 05:39 borsagundem.com

ABD Dışişleri Sözcülüğü'nden Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesiyle ilgili yapılan açıklamada "Suriye ve S-400" konuların ele alındığı bildirildi. Ankara'dan tepki gecikmedi: Yapılan açıklamanın görüşme öncesi kaleme alındığı aşikar

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki görüşmede ağırlıklı olarak Suriye'nin kuzeydoğusuyla ilgili gelişmelerin ve S-400 konusunun ele alındığını bildirdi. Açıklamaya tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamanın görüşmeden önce kaleme alındığının aşikar olduğunu belirtti. 

Bakanlık Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AA'nın haberine göre; açıklamada, "Bakan Pompeo, Suriye'nin kuzeydoğusu ile ilgili devam eden müzakereler konusunda desteğini dile getirdi, aynı zamanda bölgede Türkiye'nin tek taraflı bir askeri eyleminin muhtemel yıkıcı sonuçları hususunda uyarıda bulundu" ifadelerine yer verildi.

Pompeo'nun Türkiye'de tutuklu bulunan bazı Amerikan vatandaşlarının durumunu da gündeme getirdiği kaydedilen açıklamada, "Bakan Pompeo ayrıca Türkiye'nin Rusya'dan muhtemel S-400 füze sistemi alması konusundaki endişesini dile getirdi. Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki potansiyel ekonomik fırsatlar da görüşmede ele alındı" denildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çavuşoğlu ile ABD’li mevkidaşı arasındaki görüşmeyle ilgili ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aksoy şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Bakanımız ile ABD Dışişleri Bakanı arasında 3 Nisan günü gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin olarak ABD Dışişleri Bakanlığınca yapılan ve söz konusu görüşmeden önce kaleme alındığı aşikar olan açıklamanın görüşmenin içeriğini yansıtmadığı gibi, görüşmede gündeme dahi gelmeyen hususlara yer verdiği görülmektedir.”

Yaşanılan sorunun daha önce de görüldüğü belirtilen açıklamada, “Daha önce yapılan görüşmelerde de benzer sorunlarla karşılaşılmış olup, bu gibi açıklamaların daha özenli olarak yapılması ve özellikle görüşmede yer almayan hususlara yer verilmemesi, aramızdaki müttefiklik ilişkilerinin doğal bir gereğidir” ifadesine yer verildi.

ABD'den S-400 tehdidinden sonra Suriye resti

 

Çavuşoğlu, Pompeo ile görüştü

 

Fuat Oktay: ABD artık karar vermeli

 

ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)