E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Patriotları satmayanlar S-400 aldığımız için bir şey diyemez---

Çavuşoğlu: Patriotları satmayanlar S-400 aldığımız için bir şey diyemez

Çavuşoğlu: Patriotları satmayanlar S-400 aldığımız için bir şey diyemez
22 Temmuz 2019 - 11:26 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Patriot'ı satamadıkları için Türkiye S-400 aldığını söyleyen diyen bir yönetim, F-35 vermedikleri zaman başka seçenekleri değerlendirdiğimizde de bir şey diyemez" dedi.

TGRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sevkiyatı devam eden S-400 hava savunma sisteminin 'barışı korumak için alınan bir sistem' olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Ortada belirsizlikler var ama değişmeyen bir gerçek var, biz S-400'ü aldık. S-400 bir savunma sistemi, durup dururken kullanılacak bir ürün değil, başka bir ülkeye ya da herhangi bir ülkenin savunma sistemlerine saldırı için alınan bir sistem değil. S-400 barışı korumak için alınan bir sistem" diye konuştu. 

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması halinde Türkiye'nin nasıl cevap vereceği sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, "ABD bize yönelik hasmane tutum sergilerse gizlimiz saklımız yok, karşı adımlar atarız. Bizim de ABD'ye verecek cevaplarımız olacaktır" dedi.

Çavuşoğlu, F-35'lerin verilmemesi halinde "Türkiye’nin kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidereceğini" söyledi.

"ABD HENÜZ TEKLİFİMİZE YANAŞMADI"

​S-400 sistemi sürekli açık olacak ki, herhangi bir tehlike olduğunda tespit edecek, açık olmazsa tehdit geldiğini nereden anlayacaksınız.
(S-400 ile ilgili ortak teknik heyet) ABD henüz teklifimize yanaşmadı.

"F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILMADIK"

(ABD'nin F-35 kararı) F-35 programından çıkarılmadık. Diğer ortaklara baktığımızda Türkiye'nin bu projeden çıkarılmasına karşılar. Trump verdiği sözü tutmak için uğraşıyor. Türkiye kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidermeye çalışır.

ABD bize yönelik hasmane tutum sergilerse gizlimiz saklımız yok, karşı adımlar atarız. Bizim de ABD'ye verecek cevaplarımız olacaktır.

"Biz Patriot'ı satamadığımız için Türkiye S-400 alıyor" diyen bir yönetim, F-35 vermedikleri zaman başka seçenekleri değerlendirdiğimizde de bir şey diyemez.

"TÜRKİYE'NİN NATO'DAN ÇIKARILMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması mümkün değil. Eksen kayması tartışmalarına ben gülüyorum. Türkiye'nin tek boyutlu bir politika mı izlemesi gerekiyor? 

Dış politikada yeni açılımlar olacak.AB'nin kapısında bekleyecek ülke değiliz. Geri kabul anlaşmasını askıya aldık. Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları devam ediyor, henüz açıklanacak bir düzeyde değil.

"MÜNBİÇ YOL HARİTASIYLA İLGİLİ SOMUT ADIM YOK"

ABD'den Münbiç yol haritasıyla ilgili somut adım yok. Bu hafta artık güvenli bölgenin oluşturulması konusu konuşulacak. (İdlib'deki saldırılar) Rejimin saldırılarını durdurma sorumluluğu komşumuz Rusya'nındır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Necip 22 Temmuz 2019 13:27

    İran ajanı yapan 17 yahudi yi öldürmüş. Darısı kalan 17 milyon yahudiye

  • Vatansever 22 Temmuz 2019 12:40

    Cem kohen sen İsrail’e git onlar seni korusun hem senin için daha güvenli olur

  • Cem Kohen22 Temmuz 2019 11:54

    S-400 e ihtiyacımız yoktu, İsrail e konuşlandıralım bizim sınırları koruyabilir sorun da olmaz.  ülkemiz de askeri yönden silah da, halk arasında tüketim  ürünleri olarak  etikete bakıp  amerikan malı  alalım . En kalitelisi dir. 

  • erol g.22 Temmuz 2019 11:49

    YAPTIRIMLARI UYGULAMAK İSTEMEYEN BİR BAŞKAN GÖRÜNTÜSÜ SERGİLİYOR HEPSİ O KADAR yaptırım uygulamamak yetkisinde değilim gönülsüz/ de olsam yaptırım uygulamak zorundayım diyor