E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu-Lavrov görüşmesi: Ankara'nın yaklaşımı son derece dengeli!---

Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi: Ankara'nın yaklaşımı son derece dengeli!

Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi: Ankara'nın yaklaşımı son derece dengeli!
16 Mart 2022 - 17:16 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Moskova'da görüştü. Görüşmenin ardından Lavrov, "Ankara pragmatik bir çizgi izliyor, yaklaşımı son derece dengeli" diye konuştu.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov Moskova’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Hedefimiz Ukrayna’nın silahsızlandırılması” diye konuştu.

LAVROV: UKRAYNA FAŞİST İDEOLOJİDEN TEMİZLENMELİ

Rusya Dışişleri Bakanı, "Ukrayna faşist ideolojiden temizlenmeli" dedi. Türkiye'nin Rusya'ya tek taraflı yaptırımlara katılmadığını söyleyen Lavrov, "Ankara pragmatik bir çizgi izliyor, yaklaşımı son derece dengeli" ifadelerini kullandı.

Sergey Lavrov, Putin ile Zelenski'nin görüşmesinin önünde engel görmediğini söyledi.

Lavrov, Türklerin tahliyesi ile ilgili Rusya'nın baştan beri yardımcı olmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten Lavrov, Batı'nın bunu görmediğini ve Donbas'taki sivillerin yaşadıklarının görmezden gelindiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: ATEŞKES İÇİN ÇABA SARF ETTİK, EDİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, “Ateşkesin sağlanması için çaba sarf ettik, ediyoruz” derken, “Tansiyonun düşürülmesi ve diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in telefonda görüşmesi mümkün" diyen Çavuşoğlu, "Ukrayna'daki gidişata son verilmesi akan kan ve gözyaşının artık durdurulması lazım. Savaşların kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz" diye konuştu.

'GÖRÜŞMEYE EV SAHİPLİĞİ YAPARIZ'

Bakan Çavuşoğlu, "15 binden fazla vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik" derken, "Tahliyelerin bir bölümünü Rusya üzerinden yaptık" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Putin ile Zelenski'nin görüşmesine memnuniyetle ev sahipliği yapacaklarını sözlerine eklerken, "Umarım iki lider anlaşma yapmak üzere bir araya gelir" diye konuştu.

Sivillerin tahliyesi üzerine konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Çatışmalar devam ettiği için sivillerin tahliyesi zor" dedi.

LAVROV: TÜRKİYE'NİN DENGELİ TUTUMU BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Görüşme öncesinde açıklamada bulunan ikiliden Lavrov, "Ukrayna ile ilgili görüş ayrılığımız var" demiş, “Türkiye'nin Ukrayna konusundaki dengeli tutumu çok kıymetli" diye konuşmuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, "Türkiye başından beri dengeli ve objektif bir tutum sergiledi" şeklinde konuşmuş, "Montrö Sözleşmesi'ni uygulamaya devam edeceğiz" diyen Çavuşoğlu diplomasi vurgusu yapmıştı.

Rusya Kiev'i vurmaya devam ediyor

 

Barış görüşmelerinde '5'inci tur' sonrası Ukrayna'dan anlaşma mesajı geldi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Mart 2022 20:05

    Türkiye için tek yol barış. LOZAN gibi bir anlaşma bizleri çok harika ve üstün konuma getirdi. Rusya lozan olmazsa abd savaş gemileri gelebilir diyor.. ABD de ege açıklarında Rus donanmaları gezebilir diyor. 2 Ayyaş denen kişiler nur içinde yatsın o yıllarda 2022 leri görmeyi başaran, en kötü zaman ve anımıza inanılmaz bir güç olarak karşımıza çıkan bu anlaşmalar bizlerin 2. dünya savaşına girmediği gibi 2022 de yaşanan savaş gerilimlerindede bizleri tarafsız tutarak kimseye hesavp vermeyecek duruma getirdiler. Yoksa Boğazlar baskısı ve bazı devletlerin apzarlık ypaması bizleri bu ateş içine sokabilirdi. Allah nur içinde yatırsın dedelerimizi. Bir ülke tarihini ayyaşlar nasıl 2022 dede değiştirdi. İnanılmaz dahilik ... Biz şuan anlaşmaları uygulayarak tarafısz oluyor ve deniz güvenlıgını otomatıkman sağlıyoruz.

  • Mucise Reis ;)17 Mart 2022 00:52

    " Lozan boğazlar sözleşmesi "  ? araştırabilirsin... sonra sınırlarımız ve özellikli maddeler gerçekleşti.  "Mondreux" Bu anlaşmalara ülkeler saygı göstermektedir. Egemenlik ortadadır. Egemenlik haklarımıza, savaş ilan edenler nato güçlerini karşısında bulur. Buda bir güvenlik anlaşmasıdır. İstesen de istemesen de, geçmişte yapılanlar sayesinde bugün boğazlar ve sınırlarda huzur içindeyiz. Şu ana kadar onca gerilimlerde dahi bu antlasmaları ihlal eden bir devlet olmalı. Maddeler dahilinde müdshale hakkımız mevcut. tersi durumda NATO olarak güvencemizde mevcut. Sen 9 tane işgal edilen ADA karşısında sustuğun için, bunların ne olduğunu anlayamazsın. Çok biliyorsan git yunanın işgal ettiği, 10 yılda 9 adana bayrak dik bakalım. Güçsüz olursa kktc yide alırlar.Antlaşmaları nasıl onaylattılar ? GÜÇLÜ  olduğumuz için... Neden yunan 9 adamıza bayrak dikti DERSİN? :D

  • Tufan16 Mart 2022 23:18

    Önce anlaşmayı öğren. Montrö. Sonra yorum yaz. Abd vakti gelip rusyaya savaş açmak istediğinde - şuanda zayıflamasını bekliyor- boğazlardan savaş gemilerini geçirmek isteyecek. Biz ne diyeceğiz montrö var geçemezsin. Abd ne diyecek? Tamam hemen geri dönüyorum diyecek sanıyorsan yanılıyorsun. Abd ya açarsın yada seni de rusya gibi yaptırıma boğarım diyecek. Sen montrö montrö de dur. Montrö ülken güçlü olmadığı sürece traştır. Abd avrupa istediğini yapma bakalım montröyü kime götüreceksin? Kimi kime şikayet edeceksin? Montröymüş. Hadi oradan. Türkiye eninde sonunda bu savaşa girecek. Mevzu başta girmemek. Başta giren ganimeti göremez çünki ölür.

  • YORGUN DEMOKRAT16 Mart 2022 17:47

    Suriye de çuvalladınız ama Rusya- Ukrayna  konusunda da iyi gidiyorsunuz, aynen böyle devam '' YURTTA SULH CİHANDA SULH''