E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor.---

Çavuşoğlu: Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor.

Çavuşoğlu: Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor.
10 Şubat 2020 - 12:46 borsagundem.com

Çavuşoğlu, Rus heyetiyle İdlib görüşmesine ilişkin, "Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Cerar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- (Rusya heyetiyle İdlib görüşmeleri) İlk görüşmede öneriler oldu, bir mutabakat sağlandı. İdlib'de ateşkese riayet edilmelidir. İdlib'de bir an önce ateşkes sağlanmalı. Rejim saldırgan tutumunu bir an önce sona erdirmeli. 

Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı.

Rus heyeti Ürdün'e gitti ve bugün yeni bir toplantı yapılacak. Bakalım bugünkü toplantılar neticesinde bir mutabakat olacak mı. Bir netice çıkmasa daha üst seviyelere çıkabilir gerekirse iki lider de bir araya gelebilir.

- (Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı'nın sözleri) Biz seçim zamanları Batı'dan alışıktık Türkiye’nin malzeme yapılmasına. Hiçbir Kıbrıs Türk’ü bir gün Kıbrıs cumhurbaşkanının Türkiye’yi malzeme yapacağını düşünmezdi. Ama bakıyoruz seçim zamanı sayın Akıncı Türkiye’yi malzeme yapıyor. Biz Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği olmazsa olmaz diyoruz. Dönüşümlü başkanlık…

Biz Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliğini Rumlara karşı savunurken Hatay gibi bağlanmasına kadar gidecek kendi kendine soru sorup cevap veriyor. Bunlar KKTC ya da Türkiye’de konu mu oldu ki? 

Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle ne Türkiye’de ne de başka bir yerde çalışmadım. Bunları önümüzdeki günlerde de açıklayacağım.

Maalesef Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor.

Akıncı ne yapmak istiyor? Durup dururken neden Türkiye’ye saldırıyor bunları Kıbrıs Türk halkının iyi düşünmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : ))10 Şubat 2020 18:10

    kktc ye kayyum atayalım ahahah. bizim çözüm bu. hada adli kolluk güçleri şafak operasyonu ile 5 - 10 kişi tutuklasın, 2 kaymakam atayalım  : )) anca güç  ve yaptırım kanunların geçtiği kişilere geçiyor.. kktc yarı özert yapılamaz yanı...

  • kktc de yanlış siyaset 2004 den beri var10 Şubat 2020 15:22

    2004 de ab oylamasında siz değilmiydiniz ey ampul kktc vatandaşlarına etnik milliyetçi olmayın ab oylamasında evet oyu verin diyen.. şimdi ampul dinci iken sahte milliyetçi oldu.. ve akıncı gibi rumcu adamlar ampul un dinci siyaseti sonucu kktc başkanı oldu öbür gözlüklü de bu akıncı nın aynıydı. rumcuydu.

  • mustafa10 Şubat 2020 14:25

    hiç size çekmemişler ne yapalım (M)  (M)  (M) 

  • ve10 Şubat 2020 13:59

    kktv ye tugay gönderelim.. suriyeye..libyaya.ıraka... evet kktcye de tugay gonderelim  : )) biz başka torlu konuşamıyoruz. ahaha

  • fafa10 Şubat 2020 13:14

    Akıncı,dürüst ve samimi değil,sanki Rumlar taviz vermiş de Türkiye karşı çıkmış havası yaratıyor.Oturduğu koltuğun farkında değil,cahil ve peşin hükümlü; Türkiye düşmanı.Güya savaşa katılmış,savaşa katılan ,bedava bir ülke teslim etmez.

  • vatandaş10 Şubat 2020 14:25

    Mustafa Akıncı bildiğim kadarıyla okulu bittikten sonra 1974 yılında barış harekatında mücahitlerle savaşan birisi. Dolayısıyla ön yargılı yaklaşmak yerine oradaki halkın yerine kendimizi koymalıyız. özellikle her fırsatta kıbrıs milli dava deyip Azerilere bile KKTC yi tanıtamayan politikacıların yapması lazım.