E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Haklı olan masadan kaçmaz---

Çavuşoğlu: Haklı olan masadan kaçmaz

Çavuşoğlu: Haklı olan masadan kaçmaz
12 Eylül 2020 - 16:56 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz konusunda, "Haklı olan masadan, diyalogdan kaçmaz. Biz ön şartsız şekilde her zaman diyalogdan yanayız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz meselesine ilişkin, "Haklı olan masadan kaçmaz, diyalogdan kaçmaz, müzakereden kaçmaz. Biz ön şartsız şekilde her zaman diyalogdan yanayız" dedi. 

Çavuşoğlu, Malta Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Evarist Bartolo ile Antalya'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. 

Doğu Akdeniz konusunda yaptığı değerlendirmede Çavuşoğlu, "Türkiye her zaman diyalogdan yanadır. Türkiye'nin gözü diğer ülkelerin haklarında hiçbir zaman olmamıştır ama hakkını da sonuna kadar savunagelmiştir. Bundan sonra da savunacaktır" dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Yunanistan'ı veya diğer ülkeleri masaya davet ettiğinde, bazılarının bunu taviz olarak algıladığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Haklı olan masadan kaçmaz, diyalogdan kaçmaz, müzakereden kaçmaz. Yunanistan da tezlerinde haklıysa, uluslararası hukuka uygun olduğunu düşünüyorsa haritalarla, anlaşmalarla, örnekleriyle gelir masaya anlatır. Biz de tezlerimizi ortaya koyarız. Herkes o gün Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonunda olduğu gibi kimin haklı olduğunu görür. Dolayısıyla biz ön şartsız şekilde her zaman diyalogdan yanayız.

Türkiye'ye yönelik ön şart koşan olursa bizim de ön şartlarımız vardır ve bu ön şartlar da karşılanmalıdır ama ideali ön şartsız oturup, anlaşmadığın konuları bile konuşabilmektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck12 Eylül 2020 18:34

    Lozana laf atıp haftalarca tartışanlar buyursun, 1 adamız daha işgal edildi. TRT canlı yayınla yunan bayrağının adaya dikilişini gösterdi. Daha ne bekliyorsunuz ? İnenö öyledi, böyledi diyorsunuz, ki silah cephane para kasa bomboş olan sıfırdna Aerbaycandan alınan altınlarla merkez bankası kurulan bir ülke... bit yandada dunya devi ihalar sihalar uçuran, suriyeden libyaya kadar etkin sper güç devlet Türkiye... Demekki LİDERLİK VASFI İLERİ GÖRÜŞLÜLÜK VE VE CESARETTE LAZIM. ... 

  • pazarci12 Eylül 2020 18:20

    HAK ISTENMEZ ALINIR.100 SENEDIR rum DENEN PISLIK TURK,UN HAKKINI KULLANIYOR CUNKU HAKKIMIZIN IADESI ISTENIYOR ,OLMAZ.VERMEZLER ALMASINI BILMESSEN HIC VERMEZLER.kim ne derse desin,savas cikmayinca TC hakki olan hakkini alamaz,(uluslararasindaki iliskilerde hak verilmez alinir bunu unutma.buradaki hakkimiz da savasziz olinmaz....kim nederse desin bos.....eninde sonunda savas cikacak.....TC 1000 sehit verir ama rumda en az 5000 les birakarak adalara gercek sahiplerine Turk,lere kavusur........saygilar

  • fafa12 Eylül 2020 17:21

    Mesele haklılık meselesi değil,destekçim çok dediğimi ve istediğimi yaparım.