E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Ermenistan aklını başına toplasın!---

Çavuşoğlu: Ermenistan aklını başına toplasın!

Çavuşoğlu: Ermenistan aklını başına toplasın!
13 Temmuz 2020 - 12:23 borsagundem.com

Bakan Çavuşoğlu, "(Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma) Ermenistan aklını başına toplasın. Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

Ermenistan haince bir saldırıda bulundu ve 4 tane kardeşimiz şehit oldu. Burada şunu görüyoruz Ermenistan özellikle yeni çatışma alanları oluşturmak istiyor. Siyasi çözüme bugüne kadar Ermenistan yanaşmadı. Bugüne kadar Ermenistan hiçbir çözüme yanaşmadı.

Ermenistan'ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın. Azerbaycan yalnız değildir. Biz tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız.

AYASOFYA ELEŞTİRİLERİNE SERT TEPKİ

(Ayasofya Camii ibadete açıldı) Türkiye'nin egemenlik hakkına müdahale edici yapılan yorumları şiddetle reddediyoruz. Buradaki tartışmalar yersiz. UNESCO'nun dünya miras listesi evet doğru ama geçmişte öyle değil miydi? Burasının dokusun bozulmamasını isteyenlerin tercihlerine saygı duyuyoruz. Burası yıllar önce cami olarak hizmete açıldığında hiç bozuldu mu, bozulmadı. Ecdadımızın bize bıraktığı mirası korumak zorundayız. UNESCO'nun bazı açıklamalarını gördük, hayretle karşıladık.

İç siyasette 'Atatürk'ün attığı imzayı değiştirdiler' konumuna götürmesinler. Önemli olan Atatürk'ün koyduğu hedeflere Türkiye'yi kim götürüyor budur.

YUNANİSTAN'IN SÖZ SÖYLEME HAKKI YOK

Başkentinde cami olmayan tek ülke Yunanistan. Batı Trakya Türklerinin yaşadığı zulmü görüyoruz. Yunanistan koronayı bahane ederek ezanları susturdu. Yunanistan'ın bu konuda söz söylemeye hakkı yok.

LİBYA'DA ATEŞKES NASIL SAĞLANACAK?

Şu anda bir ateşkes olsa bu Libya hükümetinin işine gelmez. Çünkü endişeleri var. Hafter samimi değil. Zaman kazanmaya çalıştığını düşünüyoruz. Tekrar saldırı hazırlığı içinde olduğu görülüyor. Hafter ve destekçilerinin siyasi bir haritası da yok. Dolayısıyla Libya'nın yol haritasını görmek istiyorum ondan sonra ateşkes olsun tavrı çok haklıdır.

(Libya bölünsün açıklamaları) Libya'da çıkarları olanların düşüncesi çok tehlikeli. Bölgede istikrar olmaz.

SİRTE'YE OPERASYON OLACAK MI?

Sirte'ye operasyon hazırlığı var ama şu anda masayı bekliyoruz. Temennimiz Hafter'in Sirte'yi boşaltması ve ateşkesin sağlanması.

"DOĞU AKDENİZ POLİTİKAMIZ SON DERECE NETTİR"

Türk milletinin yüzde 100 çıkarına olsa bile bazı meseleleri kabullenemeyen kişiler de var. Doğu Akdeniz politikamız son derece nettir. Biz çok büyük bir oyunu bozduk. Rum kesimin tek taraflı sondajları ve kıta sahanlığı ile ilgili anlaşmalar, Yunanistan'ın Mısır ve İsrail gibi ülkelerle müzakereleri sürdürmesi hepsi Türkiye'yi dışlamaya yönelikti.

"BİZİ DIŞLAMA ÇABALARINA KARŞI CEVABIMIZI SAHADA VE MASADA VERDİK"

Yunanistan sevilla haritası ile Türkiye'yi Ege ve Akdeniz'de Türkiye'yi hapsetmeye çalıştı. Yunanistan'ın Mısır ve İsrail'le bu konuda anlaşma imzalamaması aynı duruma düşme korkusu. Yunanistan bu tür yaklaşımlardan vazgeçsin, hakça paylaşıma yanaşsın. Böylece sorunların yüzde 80'i çözülmüş olur. Bizi dışlama çabalarına karşı cevabımızı sahada ve masada verdik.

AB'NİN SEYAHAT EDİLEBİLİR ÜLKELER LİSTESİ

Mesele siyasi, AB'nin listesi objektif kriterlerden uzak.

FRANSA'NIN LİBYA POLİTİKASI

Libya'da darbeciyi desteklediler, kaybetmeye başlayınca rasyonallikten uzaklaştılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TRTRTR13 Temmuz 2020 14:16

    HDP DE ERMENİLERİN DEVAMI.  YASASIN TÜRKLER. KAHROLSUN AB ERMENİ VE AMERİKA VEDE YUMANLAR.

  • Ww13 Temmuz 2020 14:02

    Halaa sizleri milliyetci muhafazar saniyorlar ya yanarim yanarim ona yanarim ... akp genel baskanunin sozu : biz Turkleride seviyoruz dediydi :)))

  • Ee13 Temmuz 2020 13:59

    Isiniz gucunuz ortaligi karistirmak, cunku bundan nemalaniyorsunuz secimlerden once hollanda olayini unutmadik ,

  • Yola devam 13 Temmuz 2020 12:49

    Türkiyenin egemenlik konuda olan bir durumda Ermenistan ve başkalarının bu konuda hiç bir sey söyleme hakkı yok. . Ama yakın gecmişte çok farklı fikirler beyan etmiş muhtedirlerin aniden ayasafyonın gündeme getirilmesi, ülkede ekonomik sosyal alanda herseyin olumsuzlaşmadı ile bütün argumanlarını tüketmiş olan bir yönetimin, ayasofya icraları, başarısızlığını örtme ve yeni politik prim üretme aracı olarak kullanmadından başka bir sey değil. Ayasofya üzerinden çıkarmak istenilen yaygaralar ile çatışmalar üretme ve farklı tepkilere karşı dini ile milliyetçiliği kullanımıyla politik prim üretme başarılı olacağını düşünerek aylardır türkiyenin gündemini ayasofya ile doldurdular! Ve iç dış tepkilere karşı her türlü poz verme hazırlıkları da yapılmış gibi, bakalım politikaya sanat gibi yaklaşanlar bu defa ne kadar “Dış mihrak politik primi” üretebilecek!

  • keşke13 Temmuz 2020 12:44

    adamlar bir kavga çıksın da oy devşirelim diye nasıl çaba harcıyor, şu çabayı işsizliği çözmeye harcasalar keşke

  • şaft13 Temmuz 2020 14:26

    Aks15, senin aksın kaymış...Yalanı yuta yuta gerçeği yalan sanmaya başladınız...

  • Aks1513 Temmuz 2020 13:40

    O zaman sürekli yalan haber üreten muhalefetin amacı nedir. Onuda söyleyiver. 

  • wers13 Temmuz 2020 12:32

    azerbaycan kardeşimiz azerbaycan libyadan da suriyeden de daha önemli devletimizin bu yaklaşımını çok beğendim alkışlıyorum