E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Cevabını sahada vereceğiz---

Çavuşoğlu: Cevabını sahada vereceğiz

Çavuşoğlu: Cevabını sahada vereceğiz
24 Kasım 2020 - 21:43 borsagundem.com

Bakan Çavuşoğlu, İrini Harekatı'nın Türk gemisine yönelik eylemine dair "Sahada da cevabını vereceğiz, hukuki ve siyasi süreçleri de takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2021 bütçesinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdeniz'de Türk gemisine yönelik hukuk dışı aramaya ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, hem Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği hem de bakanlıktaki ilgili genel müdürlük üzerinden, bayrak sahibi ülkenin izni olmadan gemiye çıkılamayacağı yönünde gerekli uyarıların yapıldığını bildirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye gerekli uyarıları yaptığında karşı tarafın, "Biz size bilgi verdik" dediğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi kararının, uluslararası hukuku yok saymadığını kaydetti. Çavuşoğlu, uluslararası denizcilik hukukunun varlığına işaret ederek, "Tabii bu anlamda şimdi cevabımızı sahada da vereceğiz, onu açıkça söyleyeyim." dedi.

Birleşmiş Milletler, NATO ve Uluslararası Denizcilik Örgütü ile de temasa geçtiklerini belirten Çavuşoğlu, "Diğer taraftan dün ilgili ülkelerin AB, Almanya ve İtalya'nın büyükelçilerini de bakanlığa çağırdık ve bakan yardımcımız Sedat (Önal) Bey görüştü. Notamızı da verdik. Bu işin siyasi boyutunu, hukuki boyutunu da takip edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Daha sonra, arkadaşlarımız yazılı olarak protestoyu gönderince 'Mesajınızı aldık, dönüyoruz, çıkıyoruz' dediler ve süreci zaten siz biliyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, "'Sahada cevabımızı vereceğiz' sözünüzü biraz açabilir misiniz? Bir tedbir mi alınacak yoksa bir şekilde karşılık vermek için mi?" yönündeki soruya, "Arkadaşlar ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı bu şekilde. Bize yapılan bir şeyi biz karşılıksız bırakmayız. Gereken tedbirlerimizi alacağız. Şimdi ticari gemilere korsan gibi çıkmak uluslararası hukukun ihlalidir. Dolayısıyla bundan sonra bu tür şeylere fırsat vermediğimiz gibi, gerekli adımları atacağız tabii ki. Sahada da cevabını vereceğiz, aynı şekilde hukuki ve siyasi süreçleri de takip edeceğiz." karşılığını verdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Türk gemisinin aranmasına tepki

Almanya'dan açıklama: Türk gemisi temiz çıktı

Türk gemisine hukuk dışı arama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • top sahasında mı ?25 Kasım 2020 12:56

    top sahasında mı ? milli takım sakat dolu.. adamlarda real madrid,b.munich, barcelona, m.united bir sürü as futbolcu var..

  • ilginç25 Kasım 2020 09:31

    Almanya dışişleri bakanı özür dileyecek mi dilemeyecek mi? Sadete gel, sadete...

  • Mucise Reis ;)25 Kasım 2020 09:24

    Almanya avrupada büyük abidir. bir çok yardakçı doğu avrupa ulkesi bunlara güveniyor. ilginç olan, Almanyada geçen haftalarda Azerbaycan- Türkiye partnerliğinde Ermenistana gerekli ders sahada verilirken..HOopppp Almanyada Camilere silahlı müdehale oldu. Botlarla ve silahlarla cami baskını gerçekleştir ???? .... Akdenizde ve Libya türkiye partnerliği sürerken, şmdide HOOppp Türk ticaret gemisine hukuksuzca, yetksizice, müdehale KORSANLIK yapıldı. o gemiyi kimsa keydi motorlarını durduramaz. Arayamaz... almanya haraketleri diğer avurpa ülkelerine cesaret verecektir. Gerçek manada ülke adımları atılması gerekli. REEL olarak hamleler yapılmalı. Gerçi ekonomi o kadar göbekten bağlığı yapacak hamlede bulamıyorlar. Hep almanyada alış yapan biz, sattığımız orta asya ülke ürünleri gibi geri zımbırtılar... Türkiye nasıl hamle yapacak ? Özür dilemesilerde bizimkiler : ))) hamlemiş. hahah

  • dart man25 Kasım 2020 12:45

    mucize reis abicim , kimse karışamadı.. adamlar biz ararken 4 saat Türkiye den tepki gelmedi bu aramaya okeydir diyorlar.. adamlar denizin ortasında durdurdular sonra ..olanlar oldu..4 saat niye kimsenin sesi çıkmamış gemi aranırken..niye f 16 ları gönderemedik.. açıkla.. rahat edelim.

  • Yok ya25 Kasım 2020 09:08

    Sen, alman dışişleri bakanına özür dilettiriyor musun, dilettiremiyor musun? Onu söyle önce!

  • Yok yaw25 Kasım 2020 09:08

    Alman dışişleri bakanı, "alman askerleri doğru olanı yaptı" diyor. Uluslararası hukuku çiğnediklerini kabül etmiyor. Onlar bunu kabül ettiğinde başarılısınız, eğer kabül etmiyorlarsa iç kamuoyuna konuşursunuz anca. 

  • Yaw he he25 Kasım 2020 04:50

    Verseydin... Neredeyse 12 saattir o askerler gemideydi. Verseydin cevabı...

  • Ggff25 Kasım 2020 00:49

    Avrupalı turistler gelirmi acaba.

  • öneri güleni25 Kasım 2020 00:03

    ya bu bankalar maçta diskalifiye edilse ve biz vatanDaşların dolarları ve altınlarına hiç bir garanti vermeyen ve batarlarsa dolar ve altınlarımızın da yok olacağı bankalar yerine vatanDaşa a garanti erecek olan merkez bankamıza yatırsak ne güzel olur ama . bir an önce merkez bankasına vatandaşın dolar ve altın da yatırması serbesitesi gelmeli mi🤔 ( özgürlük olmalı ama di mi hukuk felan filan di miiii) çünkü hesap yapabilmeli vadandaş bankaların yatrılan paranın yüzde kaçına garaniti veriyo diyeee🤔

  • ZEYREK ZEMHERİ24 Kasım 2020 23:54

    kısasa kısa yani bu olur ise borsa falan kalmaz döviz de patlar.

  • Ali24 Kasım 2020 23:36

    Faizleri yuzde 50 artır ve dolar hala fişek gibi. Boş laflara karnımız tok. Futbol ve savaş sahada kazanılır. Lafla kazanılmaz.

  • BU EKONOMİYLE Mİ24 Kasım 2020 23:21

    HİÇBİRŞEY YAPAMAZSIN EKONOMİNİN BOZUK OLDUĞUNU BİLİYORLAR HİÇBİRŞEY YAPAMAZSINIZ ONLARDA BİLİYORLAR

  • döşmeci25 Kasım 2020 01:06

    tabi tabi yptıkları zaman kaybolma..trıbışonn

  • Turan24 Kasım 2020 22:27

    Sanmam

  • Karagülle24 Kasım 2020 22:01

    Helal olsun.kısasa kısas