E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: AB’nin bize karşı adımları ters teper---

Çavuşoğlu: AB’nin bize karşı adımları ters teper

Çavuşoğlu: AB’nin bize karşı adımları ters teper
13 Temmuz 2019 - 08:40 borsagundem.com

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine karşı yaptırım hazırlığı yapan AB’yi uyaran Çavuşoğlu, “AB’nin bize yönelik atacağı adımların faydası olmaz, ters teper” dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “AB’nin bize yönelik atacağı adımların herhangi bir faydası olmaz, ters teper” dedi. Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile heyetler arası ve ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, İsviçre ile ikili ilişkileri her alanda geliştirme konusunda mevkidaşıyla mutabık olduklarını dile getirdi.

‘Garantör ülkeyiz’

Çavuşoğlu, AB ve BM’yi uyarmalarına rağmen Türk halkının haklarını ve paylaşımı garanti altına almadan uzun zamandır Rum tarafının sondaj çalışmalarını ısrarla sürdürdüğüne dikkati çekti. Garantör ülke olarak, Türkiye’nin kıta sahanlığında ve KKTC’nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) verdiği ruhsat alanlarında sondaj faaliyetlerine başladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Burada AB ve BM’nin Kıbrıs Türk halkının ve KKTC’nin yaptığı öneriler çerçevesinde bir komisyon, bir mekanizma aracılığıyla Kıbrıs Türk halkının haklarını garanti altına alması gerekiyor” dedi. Çavuşoğlu, “Türkiye her zaman Kıbrıs’ta kalıcı bir barıştan ve kalıcı bir çözümden yanadır” dedi. Çavuşoğlu, AB ile Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi anlaşmalarının aynı anda yürürlüğe girmesini istediklerini dile getirerek, “AB’nin saçma sapan bu dayanışma anlayışıyla yanlışların arkasında durmaması gerekiyor” diye konuştu. Çavuşoğlu, “(AB’nin) Bize yönelik atacağı adımların herhangi bir faydası olmaz, ters teper. Oraya ilave adımlar da atarız. Buna da kimse engel olamaz. Kıbrıs’taki faaliyetlerimizi daha da artırırız. Hiç bu konuda tereddüt etmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin haklarını korumak, kollamak için ne gerekiyorsa onu yaparız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF MÜFTÜOĞLU13 Temmuz 2019 23:16

    eğer kahbelik yaparlar ise göçmenleri ab nin tüm ülke sınırlarına bırakalım ve mülteci anlaşmanı iptal edelim.gelip kıçımızı yalarlar.

  • HALİL TÜRK13 Temmuz 2019 18:34

    bence akabinde  bir olumsuzluk olur ise hemen göçmen anlaşmasını iptal edelim.

  • Fesl14 Temmuz 2019 13:40

    O iş olmaz bence. Ne garantiler verilmiştir avrupaya

  • KILIÇ13 Temmuz 2019 11:36

    RUMDA PARA YİYECEK AGIZ VARDA TÜRKTE PARA YİYECEK AGIZ YOK DİYEN AVRUPA YANILIYOR AVRUPA İHANET ÖRGÜTÜ OLDUGUNU AÇIKLIYOR.