E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇatışmalarda 17. gün: İsrail'den rehine operasyonu---

Çatışmalarda 17. gün: İsrail'den rehine operasyonu

Çatışmalarda 17. gün: İsrail'den rehine operasyonu
23 Ekim 2023 - 15:22 borsagundem.com

17 gündür Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, esir alınan vatandaşlarını aramak için karadan Gazze'ye girdi. İsrail Ordu Sözcüsü, Hamas'ın elinde 222 rehine olduğunu, rehineleri aramak için Gazze'ye girildiğini duyurdu.

İsrail-Filistin arasındaki şiddetli çatışmalar 17. gününde de sürüyor. İsrail ordusu, olası kara harekatı öncesinde Gazze'ye yönelik hava bombardımanını yoğunlaştırdı. İsrail savaş uçakları tarafından fırlatılan füze saldırısının ardından Gazze'nin kuzeydoğusundaki bölgelerden yoğun alev ve duman yükseldi.

İsrail uçakları, Gazze'deki Cebaliya, El-Bureyc ve Nusayrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya bölgesinde, sivillerin yaşadığı çok sayıda eve hava saldırısı düzenledi. Hava saldırıları sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

Hastane çevreleri hedef alındı

Öte yandan, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi çevresini hedef aldı. Şifa Hastanesi'nin, içinde en çok yaralı barındıran tıp merkezi olduğu biliniyor.

400'den fazla Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucu 400'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın kentteki tıp kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. Tıp kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, İsrail saldırıları sonucu pazar günü, Han Yunus Mülteci Kampı'nda 44, Rafah'ta 57, kentin orta kesiminde 168, Gazze kent merkezinde 66, kuzey bölgesinde 44 Filistin vatandaşı yaşamını yitirdi.

'Orada Hamas kalmayacak'

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze'ye yönelik kara harekatının aylarca sürebileceğini belirtti. Galant "Gazze'deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak" dedi.

İsrail' den Gazze'ye rehine operasyonu

7 Ekim'de Filistinli silahlı gruplarla başlayan çatışmalar devam ederken İsrail ordusu, rehineler için Gazze'ye sınırlı kara operasyonu yapıldığını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, şu ana kadar 222 İsrailli esirin kimliğini tespit ettiklerini ve Gazze'de rehin tutulduklarına dair ailelerine bilgi verdiklerini söyledi.

Bunun tüm esirlerin toplam sayısı olmadığına işaret eden Hagari, "Kaçırılan kişilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için askeri, istihbari ve siyasi her türlü yöntemle çalışmaya devam edeceğiz. Bu savaşın amacı bu." dedi.

Hamas'ın otoritesini ve gücünü sona erdirmenin de savaşın hedefleri arasında olduğunu savunan Hagari, "Bir sonraki aşamaya (kara harekatı) hazırlanan zırhlı ve piyade birlikleri, gece saatlerinde, silahlı hücreleri yok etmek, kayıplar ve kaçırılanlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla sızma operasyonu düzenledi." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın İsrail saldırısında 'Kuzey Kore' iddiası!

 

Gözler Gazze sınırında: İsrail'den kritik karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum23 Ekim 2023 19:50

    Bi kehanet mi desem ben bi hiristiyandan dinledim bunu kutsal Bi kitaptan okumuş ta bana anlatıyormuş Bi halde anlattı yani anlattıkları herkes tarafından bilinen ama gizli üstü kapatılan unutulmak istenen bişeymiş gibi anlattı bir basit ve küçük bölgesel bir savaş çatışma olacak ardından batıdan büyük çok güçlü bir canavar devlet gelip destek verecek ama doğuda küçük bir devletin kararı tüm savaşın seyrini değiştirecek bu karar verip saf değiştirecek ülke için Türkiye olduğunu düşünüyorlar Türkiye dolğudan gelen gücün yanında olacak ve Doğudan gelecek güç içinde Çin diyorlar batıdan gelen canavar yanlız kalacak çevresindekiler korkup kaçacak ve büyük bir yenilgi yaşayacak Doğudan gelen batıdan geleni yenecek bunu batılılar biliyor ve türkiyeye hep kulak kabartırlar batı Türkiyenin olmadığı her savaşı kaybedecek o sebeple Türkiyenin kendini nasıl konumlandırdığı onlar için çok önemli

  • AHMET ÖZBİLEN23 Ekim 2023 18:42

    RAN KADAR LANET BİR MİLLET YOKTUR.HANGİ ÜLKELERDE İSE KENDİLERİ DE OLMAK ÜZERE HALKI ACILAR İÇİNDE YAŞADIĞI GİBİ BULUNDUĞU ÜLKELERİİDE ACILAR İÇİNDE YAŞAMAKTADIRLAR.DİN ADAMLARIMIZ İRAN HİÇ SEVMEZ VE SOHBETLERİNDE BUNLARIN YANLIŞLARINI ANLATIRLAR.BUNLARIN BULUNDUĞU YERLERDEN YEMEN, LÜBNAN, SURİYE IRAK LİBYA HEPSİ EKMEĞE MUHTAÇLAR.BÖYLE APTALCA BİR HAMASIN HAREKETİ OLABİLİRMİ BENCE HAMASIN İÇİNE SIZMIZ EMPERYALİST AJANLARI BUNLARI BU HAREKETİ YAPTIRDI İSRAİL KAMUOYU PARAMPARÇA İKEN TAM DAĞILACAK İKEN İSRAİLİN YEMEĞİNE EKMEK BÖLÜP KOYUP BU SALDIRILARINI OLUMLU OLMASI YÖNÜNDE DÜNYADA BİR GÖRÜŞ OLUŞTURDULAR. PEKİ BU ÖLEN 6000 KİŞİNİN ÖLÜM BEDELİNİ KİM VERECEK.

  • Mucise Reis : )23 Ekim 2023 17:24

    Fos.... öncelıkle havadan iha siha uygu vb net göruntu alabilmeli..  bu olmadan karadan girişler inandırıcı deıl. Rehine kurtarma deıl takası olabilie belkide.  saçma geldı operasyonu şuan bombalamalar sürerken.

  • tv 23 Ekim 2023 16:06

    siz israilliler eninde sonunda bkunuzda bogulacaksınız akanızdakilerde oyle

  • Mucise Reis : )23 Ekim 2023 17:25

    Sadece boş laf. icraat göstermelisin islam alemı olarakortadoğu devletlerı olarak. herkes biririni yiyor o bölgede. israilde sağ  kalanları...