E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇatalağzı'nı madencinin çocukları aldı---

Çatalağzı'nı madencinin çocukları aldı

Çatalağzı'nı madencinin çocukları aldı
30 Nisan 2014 - 06:07 borsagundem.com

ÖİB'nin ihalesinde Çatalağzı Termik Santrali için 361 milyon dolar teklif veren Demir Madencilik Şirketi'nin sahibi Erdoğan Demir maden işçisinin oğlu

1948 yılında devreye alınan Çatalağzı Termik Santrali’nin dünkü ihalesine 5 firma teklif vermiş, ihalede ipi göğüsleyen taraf Zonguldaklı Demirler Madencilik olmuştu.

Dinçer Gökçe'nin Hürriyet'teki haberine göre Demirler Madencilik’in başında Erdoğan Demir bulunuyor. 9 kardeş olduklarını söyleyen Demir, 14 yıl önce ölen babası Hüseyin Demir’in maden işçisi olduğunu söyledi. Demir “Babam Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda 30 yıl işçi olarak çalıştı. Bizlere temiz bir miras bıraktı ve bugün sahip olduklarımız onun sayesinde. Biz 9 kardeş halen aynı apartmanda yaşıyoruz işlerimiz bir” dedi.

AĞIR BİR YÜK

Demirler Madencilik bünyesinde 2400 kişinin çalıştığını söyleyen Demir, aynı zamanda Çatalağzı’nda kullanılan kömürün yüzde 40’ın kendilerinin verdiğini söyledi. Demir ihalede fiyatın 100 milyon dolar fazla çıktığına işaret ederek “Çok ağır bir yükün altına girdik. Bu yükün altına girmemizin temel sebebi ise Zonguldak ve buradan ekmek yiyen on binlerce insan... Başka bir firma alsaydı Zonguldak balıkçı kasabasına dönerdi.
Erdoğan Demir, 351 milyon dolarlık finansmanın nasıl karşılanacağı yönündeki soruya ise “Para hazır” şeklinde yanıt verdi. Demir, ödemenin bir bölümünün kendi kaynaklarından, bir bölümünün ise kredi olarak sağlanacağını söyledi.

Zonguldak ekonomisinde önemli bir yer tutan Çatalağzı’nda 825 kişi çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)