E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCarrefourSA'da ikincil halka arz olacak mı?---

CarrefourSA'da ikincil halka arz olacak mı?

CarrefourSA'da ikincil halka arz olacak mı?
30 Mart 2016 - 07:46 borsagundem.com

Sabancı Holding Sigorta ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, CarrefourSA'ya ilişkin açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz yıllarda yabancı şirketlerin Türkiye'ye olan ilgisi nedeniyle artan sektörel hareketlilik boyut değiştirerek devam ediyor. Zorlu piyasa koşulları nedeniyle yabancıların önderliğinde yaşanan konsolidasyon şimdi yerli şirketlerin önderliğinde devam ediyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nden Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Sabancı Holding Sigorta ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa olarak faaliyet gösterdikleri teknoloji perakendeciliği alanına yeni girişlerin olmayacağını belirterek "Sektörde konsolidasyon olur" dedi.
Açıklamalarında terör olayları nedeni ile perakende sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen Dinçer, gıda ve teknoloji alanında marjinal kısa süreli düşüşlerin olduğunu yıl sonu bilançolarını etkileyecek bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Teknoloji perakendesi alanı da yabancı şirketlerin geç gelmeleri ve piyasayı yeterince anlayamamaları nedeni ile başarısız olduğunu kaydeden Dinçer, "Teknosa'yı satacak mısınız?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

"CARREFOURSA'DA ŞU AN HALKA ARZ PLANI YOK"

Hisse satışına niyet olarak sıcak baktıklarını, borsanın da yıl başından bu yana yüzde 15 civarında yükselme gösterdiğini aktaran Dinçer, "Ancak halka arz uzun bir süreç. Şu an bununla ilgili bir plan yok. Geçen yıl Carrefoursa'da önemli bir büyüme gerçekleştirdik. Operasyonel olarak önemli satın almalar yaptık, çok sayıda mağaza açtık ve şirketin satış alanı yüzde 70 büyüdü. Çok fazla yeni mağaza olduğu için doğal olarak şirketin operasyonel verimliliğinde düşüşler var. Öncelikle bunu düzeltmemiz şirketi düzgün bir hale getirip operasyonel verimliliği gereken noktaya getirmemiz lazım. Finansallar stabil hale bu durum düşünülür."

ÖZYEĞİN'DEN 'EMEKLİLİK' AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Ergo Emeklilik ve Hayat'ı satın alan Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fiba Grubu, bu alanda büyümeye kararlı. Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Bireysel emeklilik alanında konsolidasyonun sürmesini bekliyorum. Fibaemeklilik olarak hedefimiz bu alanda hızlı büyümek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 0,00
En Yüksek: 163,60
En Düşük: 160,30
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 161,80
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)