E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCarrefour ve Tesco ortaklık yapacak---

Carrefour ve Tesco ortaklık yapacak

Carrefour ve Tesco ortaklık yapacak
02 Temmuz 2018 - 15:29 borsagundem.com

Carrefour ve Tesco rekabet baskısı karşısında küresel satın alma ortaklığına gidiyor

Avrupa’nın en büyük iki süpermarket devi Fransız Carrefour ve İngiliz Tesco, rekabet baskısı karşısında maliyetleri düşürmek için küresel bir satın alma ortaklığı yapmayı planlıyor.
Bu anlaşma, Amerikan internet devi Amazon’un son aylarda girişimler yaptığı Avrupa perakende sektöründeki en yeni ortaklık.
Carrefour CEO’su Alexandre Bompard, "Carrefour ve Tesco’nun bu stratejik ortaklığı, kendi coğrafyalarında birbirlerini tamamlayıcı olan ve ortak stratejilere sahip iki dünya lideri (şirketin) satın alma uzmanlıklarını birleştirmesi açısından önemli bir anlaşmadır" dedi.

Carrefour, ortaklığın kendi işletmelerinde kendi markalarıyla satılan ürünler ve malların ortak alımının
yanında, pazarlama hizmetleri veya veri toplama gibi alanlarda küresel tedarikçilerle stratejik ilişkileri kapsayacağını bildirdi.
Gelecek iki ay içinde anlaşması resmen onaylanacak olan ortaklık, taze gıda ürünlerini kapsamayacak ve iki şirket de yerel ve ulusal düzeyde kendi tedarikçileriyle çalışmaya devam edecek.
Ortaklığın finansal şartları açıklanmadı. İngiltere'nin 51 milyar sterlin değerinde (67.2 milyar
dolar) satışlarıyla en büyük süpermarketi olan Tesco, 2014’te ticarette gördüğü sert düşüşün yanı sıra yaşadığı bir muhasebe skandalının ardından CEO Dave Lewis tarafından yeniden yapılandırılmıştı.
Bu düzelme kapsamında, Doğu Avrupa, Malezya ve Tayland’da da faaliyet gösteren grup, tedarikçilerle ilişkilerini güçlendirdi ve fiyat indirimleriyle yerel rakiplerine baskı yapabildi.
Tesco CEO'su Lewis, "Birlikte çalışarak ve ürün uzmanlığımızdan ve kaynak kapasitemizden topluca ve en iyi şekilde yararlanarak müşterilerimize daha iyi hizmet sunabileceğiz, seçenekleri, kaliteyi ve değerleri geliştirebileceğiz" dedi.
Haberin ardından Carrefour ve Tesco hisseleri, baskı altında olan Avrupa hisse senedi piyasalarında ancak hafif yükselme gösterebildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)