E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCarney: Dolar yerine Libra benzeri bir rezerv para olmalı---

Carney: Dolar yerine Libra benzeri bir rezerv para olmalı

Carney: Dolar yerine Libra benzeri bir rezerv para olmalı
26 Ağustos 2019 - 16:57 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, doların hakimiyetini sona erdirmek için Libra benzeri bir rezerv para olması gerektiğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, küresel finans sisteminin revizyonu için radikal bir öneride bulundu ve doların yerine er ya da geç Libra benzeri bir sanal paranın geçmesi gerektiğini söyledi.

Birkaç ay sonra görevini bırakacak olan Carney, geniş kapsamlı bir değişim sırasında uluslararası ekonomi için vizyonunu açıkladı. Ticaret savaşları ve kur savaşı tehdidi büyümeyi olumsuz etkilerken ve çok taraflı işbirliğini altüst ederken, merkez bankaları, enflasyonu canlandırma çabaları dahilinde düşük faiz tuzağına takılmış durumda.

Carney, "Artan ekonomik politika belirsizliği, artan korumacılık ve negatif şokların sınırlı politika alanından dolayı yeterince giderilememesi küresel ekonomide dezenflasyonist eğilimi güçlendiriyor," dedi ve "Ardından ne yapılmalı?" diye sordu.

Fed'in Jackson Hole'daki yıllık sempozyumunda konuşan Carney, merkez bankacıların kısa dönemde durum neyse onunla uğraşmaları gerektiğini söyledi. Ancak İngiltere Merkez Bankası Başkanı, statükonun kaygısız bir şekilde kabulünün yanıltıcı olduğu ve nihayetinde dramatik adımların gerekebileceği uyarısında bulundu.

Carney'in konuşmasındaki en kritik nokta, doların küresel rezerv para olarak pozisyonuyla ilgiliydi ve BOE Başkanı, Facebook Inc.'nin oluşturmayı planladığı Libra'ya benzer bir dijital paranın daha iyi bir seçenek olacağını söyledi. Bunun, doların rezerv para statüsünün Çin'in renminbi'si gibi diğer bir ülkenin para birimi tarafından üstlenilmesine göre daha tercih edilebilir olduğunu ifade etti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet26 Ağustos 2019 22:41

    maksat çin'in elindeki trilyonlarca doları boşa çıkarmak... çin'in yerinde olsam hepsini altına çeviririm

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Ağustos 2019 22:26

    bu sorunun tek çözümü vardır birleşmiş milletler parası diye olup karşılığı altın kadar basılır ise olur ki buna abd izin vermez çünkü abd gücünü kayıp eder ve dünya yı ekononik olarak kontrol edemez.

  • mustafa26 Ağustos 2019 21:15

    libra ne geçen bi açıklama vardı faizi olmayan para birimi olmaz diyordu. Saçmalığın daniskasından başka bir şey değil bir gün hepai yok olup gidecek karşılığı eder değeri yok