E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Çarklar dönüyor ama tahsilat zor"---

"Çarklar dönüyor ama tahsilat zor"

Çarklar dönüyor ama tahsilat zor
09 Ekim 2015 - 05:51 borsagundem.com

ASO Başkanı Özdebir, sanayi üretimi verilerini değerlendirdi: Sanayide çarklar dönüyor. Moralleri bozan tek şey tahsilat konusunda yaşanan sıkıntılar

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ağustosta yıllık bazda yüzde 7.2 artan sanayi üretiminin kendi beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “Sanayide çarklar dönüyor. Moralleri bozan tek şey tahsilat konusunda yaşanan sıkıntılar” dedi.

Aylık bazda gerçekleşen yüzde 2.9 artışın beklentisi dahilinde olduğunu dile getiren Özdebir, “Yıllık yüzde 7.2’lik artış benim de beklentimin üzerinde. Veriler, insanların iş yapabildiğini gösteriyor” diye konuştu. 
Sanayide üretim artışını değerlendirirken geçen yılki stok değişim  oranlarına da bakılması gerektiğini belirten Özdebir, stok değişim oranlarının bu yıl, geçen yıldan farklı olarak pozitif yönde ilerlediğini kaydetti. Özdebir, sanayi üretiminin siyasi belirsizlik, jeopolitik riskler gibi sıkıntıların olduğu ortamda artmasının da önemine işaret etti.  Özdebir, “İhracatta miktar bazında bir azalma yok, sadece kur etkisi var. Burada bir nokta önemli. Bizim katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)