E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıCari denge ve Lagarde’ın açıklamaları ön planda---

Cari denge ve Lagarde’ın açıklamaları ön planda

Cari denge ve Lagarde’ın açıklamaları ön planda
11 Kasım 2020 - 09:35 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bugün hafif alıcılı açılış yapması öngörülüyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,93 değer kazancıyla 1.243 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 35,1 milyar lira ile rekor seviyeye ulaştı

Bankacılık endeksi yüzde 3,67 ve holding endeksi yüzde 0,95 değer kazandığı günde, Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 6,93 ile ulaştırma, en çok kaybettiren ise yüzde 5,17 ile iletişim olduğu izleniyor.

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı. Kapanışta, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,79, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,51, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,55 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,49'luk yükseliş kaydedildi.

ABD'de endeksler günü karmaşık bir seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,90 değer kazanırken, S&P 500 endeksi yüzde 0,11 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,37 değer kaybetti.

Bugün, yurtiçinde Ödemeler Dengesi İstatistikleri data seti takibimizde olacak. Global piyasalarda ise, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde’ın ve Banka Yönetim Konseyi’nden Guindos ve Lane’in açıklamaları takip edilecek.

Yeni işlem gününde, risk iştahının seyrine bağlı olarak Asya seansında ve küresel piyasalarda endeks/endeks vadeli işlem sözleşmelerinde kısmi toparlanmaların devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar
• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan İşgücü İstatistikleri Ağustos 2020 verilerine göre; Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 456 bin kişi azalarak 4,194 milyon kişi oldu. İşsizlik oranı 0,8 puanlık azalış ile %13,2 seviyesinde gerçekleşti.
• Avrupa Birliği’nin, ABD merkezli Boeing'e verilen 'yasa dışı devlet desteklerini' gerekçe göstererek 4 milyar dolarlık ABD ürününe tarife getirdiği açıklandı.
• ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bu haftadan itibaren Fransa, İsrail, Türkiye, BAE, Suudi Arabistan ve Katar'ı ziyaret edeceğini açıkladı-(Kaynak: VoA)
• AB/Von Der Leyen yaptığı değerlendirmede, BioNTech ve Pfizer'in aşısından 300 milyon doz alım için yetki vereceğiz, bu 4. kontrat olacak, yenileri de gelecek dedi.
• Yatırımcıların Almanya ekonomisine olan güveni Kasım'da da azaldı. ZEW'in beklentiler endeksi art arda ikinci kez düştü ve 39,0 değerine geriledi. Euro Bölgesi’nde gerçekleşen ZEW Ekonomik Güven Endeksi Kasım ayında 32,8’e geriledi.
• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ilk resmi açıklamasında, mali disiplin ve enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacaklarını belirtti.
• Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, işsiz sayısı Temmuz-Eylül döneminde 243 bin kişi artış gösterdi. İşsizlik oranı yüzde 4,8 ile dört yılın en yüksek seviyesine çıktı.
• AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB dönem başkanı Almanya arasında kurtarma programı ve AB'nin 2021-2027'deki bütçesi konusunda yapılan müzakerelerde siyasi uzlaşı sağlandığını açıkladı. Açıklamada, söz konusu müzakerelerin ağustostan beri devam ettiği anımsatılarak, gelecekteki bütçenin 1 trilyon 74,3 milyar euroluk, kurtarma programının 750 milyar euroluk olmak üzere toplam paketin 1 trilyon 824,3 milyar euroluk olarak belirlendiği kaydedildi.
• Ankara'da ve İstanbul'da 65 yaş ve üstündekiler için 10.00-16.00 saatleri arası hariç sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.
• MSCI, endekslerinde 30 Kasım 2020 gece yarısından itibaren geçerli olacak değişiklikler açıklandı. Buna göre; Anadolu EFes hissesi MSCI Global Standart Endeksi altında yer alan MSCI Türkiye Endeksi'nden çıkarıldı ve Global Small Cap Endeksi'ne eklendiği belirtildi. MSCI Global Small Cap Endeksi ise şu şirketlerden oluştu: Anadolu Efes Biracılık, Anadolu Sigorta, Bera Holding, Fenerbahce Futbol, Gübre Fabrikaları, İs Yatırım Menkul, İzmir Demir Çelik, Nuh Çimento, Oyak Çimento Fabrikaları, Tofaş Türk Otomobil Fab. ,Türk Traktör, Türkiye Halk Bankası
• Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in (VW) CEO'su Herbert Diess, VW'nin fabrika yatırımı için Slovakya'yı seçtiğini bildirdi. Buna göre VW, ülkede faaliyetlerine devam eden Bratislava fabrikasının üretim kapasitesini artıracak. Slovak basınının da yer verdiği gelişmeye göre, toplam tutarı 1 milyar Euroyu bulması bekleniyor. (Kaynak: Habertürk)
• Haftanın üçüncü işlem gününde, global piyasalarda işlem gören endekslerde yaşanan toparlanma birlikte risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün hafif alıcılı açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde uygulanan metodolojide: 0-2,0 puan aralığı yatay, 2,0-4,0 puan aralığı hafif alıcılı, 4,0 puan üstü pozitif, 0--2,0 puan aralığı yatay, -2,0--4,0 puan hafif satıcılı ve -4,0 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir

Yükselişe işlem hacminin eşlik etmesi olumlu

Piyasada dalgalanma izlenebilir

Piyasa ödemeler dengesi verisine odaklandı

Endeksten tarihi rekor kapanış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)