E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCari açık Mart'ta iyileşme gösterdi---

Cari açık Mart'ta iyileşme gösterdi

Cari açık Mart'ta iyileşme gösterdi
12 Mayıs 2017 - 11:44 borsagundem.com

JP Morgan, "Cari işlemler dengesi Mart'ta ılımlı iyileşme gösterdi" değerlendirmesinde bulundu

JP Morrgan, Türkiye'nin cari işlemler dengesinin Mart ayında beklentilere paralel hareket ettiğini ve aşağı yukarı beklentilere paralel gerçekleştiğini bildirdi.
Mart ayı verilerinin güçlü AB talebine bağlı olarak ihracatta güçlenmeyi yansıttığını ifade eden JP Morgan, bu iyileşmede ana faktörün yüksek fiyat rekabet gücü olduğunu savundu. Turizm gelirlerinde zayıflığın ve enerji fiyatlarında toparlanmanın devam etmesinin dış dengede daha keskin bir toparlanmayı engellediğini belirten JP Morgan, ancak Rusya'nın Türkiye'ye seyahat yasağını kaldırmasının etkisiyle önümüzdeki dönemde turizm performansının güçlenmesinin muhtemel olduğuna işaret etti.
Ancak bu toparlanmanın daha güçlü iç talep ve yüksek ithalat fiyatları ile telafi edilmesinin muhtemel olduğuna dikkat çeken JP Morgan, yıl sonunda cari işlemler açığı/GSYH oranının yüzde 3,8-4,0 civarında olmasını beklediklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)