E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCari açık beklenenin hafif altında---

Cari açık beklenenin hafif altında

Cari açık beklenenin hafif altında
11 Aralık 2013 - 10:14 borsagundem.com

Cari işlemler açığı Ekim ayında 2,89 milyar dolar ile beklenenin hafif altında çıktı

Merkez Bankası Ekim ayı cari denge rakamlarını açıkladı. Buna göre cari açık Ekim'de 2,89 milyar dolar oldu. CNBC-e anketinde cari açığın 2,97 milyar dolar olması bekleniyordu. Ocak-Ekim dönemindeki açık 51,9 milyar dolara ulaştı. 2012 yılının tamamında 48,9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2012'nin Ocak-Ekim döneminde ise cari açık 35,55 milyar dolardı. Ekim'de net hata noksan kalemi 1,45 milyar dolar açık verdi. Aynı ayda portföy yatırımları cari açık finansmanına 3,76 milyar dolar katkı sağladı.

ÇAĞLAYAN: DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, cari açık rakamlarını yazılı olarak değerlendirdi.  Çağlayan, "Şu anda dünyada hizmet ihracatını en çok artıran ülkelerden biriyiz. Sadece turizmde değil, taşımacılık, ticari hizmetler, müteahhitlik ve teknik müşavirlik gibi kalemlerde de ciddi artışlar var. Fakat yine de hizmet gelirlerimizin büyük kısmını turizm ve taşımacılık oluşturuyor" dedi. Ekonomi Bakanı, "Ekonomi Bakanlığı olarak 2012 ortasından bu yana hizmet ihracatçılarına destek vermeye başladık. Nasıl mal ihracatında Turquality, Marka desteği gibi desteklerimiz varsa, hizmet ihracatımız için de destek sağlamaya devam edeceğiz. Sağlık turizmi, eğitim, film ve yazılım sektörlerinde verdiğimiz destekleri turizm, müteahhitlik ve havayolu taşımacılığı sektörlerine de sağlamak noktasında yeni bir destek paketi üzerinde çalışıyoruz. Bakanlığımızca hazırlanan Destek paketini, Para Kredi Koordinasyon Kurulu’nun onayını müteakip 2014 yılında uygulamaya başlayacağız" diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)