E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCapital Economics: Türkiye zayıf paradan faydalanır---

Capital Economics: Türkiye zayıf paradan faydalanır

Capital Economics: Türkiye zayıf paradan faydalanır
13 Eylül 2018 - 10:33 borsagundem.com

Capital Economics Türkiye'nin zayıf Türk Lirası'ndan daha fazla faydalanacağını belirtti

Capital Economics Türkiye'nin zayıf Türk Lirası'ndan daha fazla faydalanacağını belirtti.

Capital Economics ekonomistleri, Türkiye’nin zayıflayan para birimiden daha büyük imalat sanayisi sayesinde daha küçük bir imalat sektörüne sahip olan Arjantin’e göre orta vadede daha fazla fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Dövizden en çok etkilenen ülkelerin her zaman ithalatta kayıp yaşadığı ve ithalat, yerli üretim ile ikame edilebilirse ithalattaki kaybın zayıf büyümeye yol açmayabileceği ifade edilen Capital Economics raporunda, "Türkiye kısa vadede kapasite üstünde çalışan ekonomisiyle güçlenen talebi karşılamada sorun yaşamayabilir." denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yerli ve milli14 Eylül 2018 11:24

    Ver mehteri dövizle bize ders vermeyecalisanların kulakları çınlasın

  • Hilmi13 Eylül 2018 23:49

    Süt italatı yapacakmışız hemde abd den eğer doğruysa yazıklar olsundam başka bişey demem bu hükümete

  • evet de13 Eylül 2018 17:18

    evette. hayvan yemıne kadar ithal. otomotıv parçalar hammadde ithal. tekstıl mamuller ithal. herşeyin ithal olan ulkede malıyeti USD bazlı düşmez ki ?? bak çine adam madenden çıakrtıyor işliyor işliyor işliyor mamul yapıyor.. hepsi yuan. sonra ABD ye satıyor... abd ne diyor yahu ucuz uretıp satma çın diyip gumruk vergsi koyuyokı, ABD de ki mal fiyatlarına denk getiriyor.. bizde ise..usd alıyoz,usd alıyoz, usd mal-mamaul yapıyoz.. ucu ucuna avrupaya satıyoz. tl ...tl...tlyapıp malu avrupaya versek 1 yılda toparlarız.. ama biz merkez faiz indiriyeahhh, merkez faiz bindiriyehh, kosgep sıfır faiz geliyeahhh, süper teşvik arsa veriyozz... kdv iade ediyozz vb.. vb.. olmaz değişen bişi

  • Borsacı13 Eylül 2018 16:08

    Satacak şey olmalı ki döviz artışından faydalansın. Üretici İthalat pahalılanacağı için tam tersine ihraç edeceğine iç piyasaya satmaya çalışır. 1-2 yıl durgunluk olması muhtemel. Türkiye'nin kısa vade umudu turizm, özellikle sağlık turizmi. Estetik, diş, saç ekimi vs ameliyat pazarlaması yapılmalı. Bu arada spor turizmi siye bir şey başlatılmalı. 15 gün gel 5 kilo zayıfla git şeklinde. Gelen turiste spor yaptırılıp zayıflaması sağlanır. Gerçi Şile'de bir otelde birisi zayıflayacağım derken hayatını kaybetmişti, dikkatli olunur ise bu işde büyük potansiyel var. Salon sporları yanında Trekking vs de yaptırılır.

  • Kaan13 Eylül 2018 13:38

    İthalat edilen malları kendimiz ureterek yaparsak, dış borç seviyesini en aza indirip Rusya gibi bütçe fazlası veren bir ülke konumuna doğru ilerleriz. Faizler otomatik iner, dolar düşüşe geçer zamanla. Kazanılan parayı yine ithal edilen enerji alanlarında değerlendirebiliriz

  • Bika13 Eylül 2018 11:24

    Enerjide dışa bağımlılık kısa vadede çözülemeyeceği ortada, son 16 yıldır tarım ve hayvancılık için ithalata giden 180 milyar doların önüne geçilebilir.

  • Adil13 Eylül 2018 16:35

    Ne zaman türü fark etmeden bir elektrik santrali yatırımı yapılacak olsa yatırım yapılacak bölgede hemen ayaklanma çıkarıyorlar. Bu koşullarda nasıl olacak o iş bir anlatıversene?

  • Hahaha13 Eylül 2018 11:19

    Ahahahshsh....ihracatci seviyo yuksek usd ise yatiyo diye aylarca a haber yayini vardi...aylardir 1 yayin haberi yok

  • Kredi 13 Eylül 2018 11:15

    Ucuz kredi kanallari kapali 220 milyar dolar odeme var nasil bulcak ki

  • yiğit13 Eylül 2018 10:44

    türkiye maalesef uzun vadeli kredi bulamıyor Arjantin gibi İMF ye gitmek zorunda ancak krizi bu şekilde önler durdurur hazine tımtıkır edildi yılarca döviz bedava yapıldı ithalat cennetine döndük tarımda sanayide ara maddelerde üretim bitirildi saltanat saray tarafından birde resmen ülkede diktatör yönetimine geçtik.sülale yönetimi aliyev gibi oldu