E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanlı bomba Gaziantep'ten gelmiş---

Canlı bomba Gaziantep'ten gelmiş

Canlı bomba Gaziantep'ten gelmiş
21 Mart 2016 - 06:08 borsagundem.com

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Öztürk'ün 2013'te IŞİD'E katıldığı öğrenildi

İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısı yapan Mehmet Öztürk’ün 2013 yılından evinden ayrılarak IŞİD’e katıldığı öğrenildi. Aynı yıl içerisinde Suriye’ye geçtiği tespit edilen Öztürk’ün 2015 yılına kadar Suriye’de bulunduğu, terör örgütü IŞİD içinde faaliyet gösterdiği de belirlendi.

Türkiye’ye 2015 sonlarında yasadışı yollardan Kilis’in Elbeyi ilçesinden giriş yaptığı da değerlendirilen Öztürk’ün daha sonra Gaziantep’e geçtiği de kaydedildi. Öztürk’ün, Diyarbakır HDP mitingine bombalı saldırı, Suruç ve Ankara Gar saldırılarını yapan canlı bombaların geldiği Gaziantep’teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı olduğu da belirlendi.

Gaziantep’teki hücre evlerine yönelik yapılan operasyonların ardından bu ilden ayrıldığı da belirlenen Öztürk’ün bağlantıları, İstanbul’a ne zaman geçtiği ise soruşturuluyor. Öztürk’ün birbirleriyle bağımsız hareket eden hücre evleri yapılanması içerisinde yer almasına rağmen ‘Dokumacılar Grubu’ içinde yer almadığı bildirildi.

BEŞİKTAŞ'TA OTELDE KALMIŞ

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan Mehmet Öztürk’ün Beşiktaş Barbaros Bulvarı girişinde bulunan bir otelde bir gece kaldığı iddia edildi.

Öztürk’ün DNA’sının kesinleşmesinin ardından istihbarat birimleri canlı bombanın izini sürdü. İstihbarat birimleri Öztürk’ün bombalı saldırıdan bir gün önce otele yerleştiği belirlendi. Saldırı günü sabah saatlerinde Öztürk’ün Beşiktaş’taki otelinden çıkarak Taksim’e geldiği tespit edildi.

İstihbarat birimleri Öztürk’ün Adıyamanlı bir kişiden yardım aldığını belirledi. Ekipler şimdi o kişinin izini sürüyor. Otel sahipleri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)