E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanikli ihraç edilen üst düzey FETÖ'cü sayısını açıkladı---

Canikli ihraç edilen üst düzey FETÖ'cü sayısını açıkladı

Canikli ihraç edilen üst düzey FETÖ'cü sayısını açıkladı
11 Mayıs 2017 - 06:34 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Bizim şu anda elimizde aktif milletvekilleri ve bakanlarla ilgili ByLock kullandığına dair hiçbir somut bilgi yok. Ya da ByLock kullanan bakan ya da milletvekili yok

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamudan ihraç edilenler arasında üst düzey birçok bürokrat bulunduğunu belirterek, "Bu sayılara baktığınızda operasyonun çok önemli bir bölümünün, ağırlığının üst yönetime yapıldığı, üst yönetim üzerinden gidildiği çok net bir şekilde görülür." dedi.

Canikli, TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle kamudan sadece alt düzeydeki memurların ihraç edildiği, üst düzeydeki bürokratlara dokunulmadığı iddialarının sorulması üzerine Canikli, "Kamuda kriptolar dışında büyük oranda temizlenmiş durumda." diye konuştu.

FETÖ'nün bazı mensuplarını özel olarak ayırıp kripto olarak kullandığını ve bu kişilerin her kurumda olabileceğini belirten Canikli, bu örgüte finansal destek veren 4 bine yakın dernek, vakıf ve şirketin kapatıldığını, kamudan 110 bine yakın ihraç gerçekleştirildiğini ancak mücadelenin terör örgütü üyeleri tamamen temizleninceye kadar devam edeceğini vurguladı.

Yargıdan iki Anayasa Mahkemesi üyesi, 122 Yargıtay üyesi, 43 Danıştay üyesi, 5 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi, 2 bin 306 hakim, bin 183 savcı, 474 askeri hakimin ihraç edildiğini bildiren Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinde iki orgeneral, 10 korgeneral, 36 tümgeneral, açığa alınanlarla 148 tuğgeneralin görevden alındığını kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğünde rütbeli ihraç sayısının 8 bin 356 olduğunu aktaran Canikli, görevden el çektirilen rütbesiz emniyet personeli sayısının ise 12 bin 114 olduğunu söyledi.

Canikli, bu kapsamda 24 vali, 101 vali yardımcısı ve 115 kaymakamın ihraç edildiğini, aralarında rektör ve dekanların da bulunduğu 712 profesör, 837 doçent, bin 356 yardımcı doçentin görevden alındığını dile getirdi.

Devlette üst düzey bürokratlardan bir müsteşar, 4 müsteşar yardımcısı, 8 genel müdür ve 188 daire başkanının da terörle mücadele kapsamında ihraç edildiği bilgisini veren Canikli, FETÖ'ye destek verdiği belirlenmiş güçlü iş adamlarının da tutuklu veya kaçak olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Bu sayılara baktığınızda operasyonun çok önemli bir bölümünün, ağırlığının üst yönetime yapıldığı, üst yönetim üzerinden gidildiği çok net bir şekilde görülür." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda bilgi veya belgelerin paylaşılması halinde harekete geçeceklerini vurgulayan Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bazı AK Parti'li milletvekillerinin ByLock kullandığına" ilişkin iddialarına yönelik hiçbir belge veya bilginin kendilerine ulaştırılmadığını da belirtti.

İhraçlara yönelik itirazları incelediklerini ve iadelerin olması durumunda sevindiklerini anlatan Canikli, kamuda eşinin örgüt bağlantısı nedeniyle ihraç edilen personel bulunmadığını ancak bu durumdaki kamu personelini idari ihtiyat bakımından takip ettiklerini bildirdi.

Anayasa değişikliği halk oylamasının sonuçlarının ekonomiye yansımalarına yönelik soru üzerine Canikli, "Halk oylaması öncesindeki ekonomide büyük stres vardı, o stres bütün piyasaların üzerinden kalktı." ifadesini kullandı.

Hükümetin çok önemli kararları hayata geçirdiğine işaret eden Canikli, şöyle konuştu:

"Bir ayda Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli 140 milyar liralık kredi alanı açıldı. Bunlar sonuçlananlar. Bugün itibarıyla 257 bin KOBİ'ye KOSGEB kredisi verildi. 6,4 milyar liralık faizsiz kredi kullanıldı. Bunlar uygulanmamış olsaydı bugün zincirleme binlerce on binlerce reel sektör firması batmış olurdu. Bir tanesinin bile batmasına izin vermedik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)