E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanikli: CHP'nin IMF özlemi kıyıya vurdu---

Canikli: CHP'nin IMF özlemi kıyıya vurdu

Canikli: CHP'nin IMF özlemi kıyıya vurdu
23 Eylül 2019 - 18:49 borsagundem.com

Canikli, Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin muhalefet partilerinin temsilcileriyle görüşmesine tepki göstererek, "CHP'nin IMF özlemi kıyıya vurdu" ifadesini kullandı

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, IMF heyetinin kuruluş anlaşması çerçevesinde gözlem görevini yerini getirmek üzere geldiği Türkiye'de resmi programda olmadığı halde CHP ve İYİ Parti temsilcileriyle görüşmesine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

​"CHP'nin IMF özlemi kıyıya vurdu" değerlendirmesinde bulunan Canikli, Türkiye'nin IMF ile ilk stand-by anlaşmasının, 1960 darbesinden sonra yönetime el koyan askeri cunta döneminde, 1 Ocak 1961 tarihinde gerçekleştiğini belirtti.

​Canikli, paylaşımında "CHP'nin desteklediği darbenin lideri Cemal Gürsel döneminde yapılan bu anlaşma çerçevesinde IMF'den 16 milyon SDR karşılığı borç alındı. 1961 sonunda Başbakan olan İsmet İnönü, 1965'e kadar IMF'den 55.5 milyon SDR tutarında borç aldı" ifadesine yer verdi.

​İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF ile yapılan toplantının gizli olmadığını, heyetin kendilerini davet ettiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da IMF heyetiyle yapılan görüşmenin 'gizli saklı' olmadığını belirtti.

Öztrak, "IMF'yi dördüncü madde kapsamında ülkeye davet eden Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. 4 madde konsültasyonlarının muhatabı hükümettir. Bu madde kapsamında IMF çeşitli görüşmeler yapar. Bizim görüşmelerimiz de bu kapsamdadır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 24 Eylül 2019 09:47

    Pusulası bilim olmayanın başı hep ağrır. Tanrının sınavı dediği kendi aptallığıdır

  • fafa23 Eylül 2019 22:33

    İMF ,sayenizde kokuyu almış olmalı,bu alçaklar ,takip ederler,kim zayıfsa bilirler.Ama biz bilmeyiz.Önce tasarruftan başlayın.Bir toplantıya dört Bakan ayrı ayrı üç uçak bir helikopterle giderse o ülkeye İMF gelir.Babalarının uçağı mı,suyla mı çalışıyor bu uçaklar?

  • hahaha23 Eylül 2019 22:25

    imamoğlu geliyor tasarufun kralı... imf geldise, cehapede n 2023 de borç para almaya gelmiştir... İstanbul tarihi tasarruf...anakra tasarruf..eskişehir,izmir... vb.. aydın... tasrruf... ve devletten desteksiz gelişim ve ekonomisini kurdu belediyeler..imf  akepeli batak ve israflı belediyeleri kurtarsın... 

  • Nihat24 Eylül 2019 08:11

    O kendi  ....nı kurtarsın!

  • ersan23 Eylül 2019 22:23

    sayın canıklı..asyab h .alanları.bitırdınız .ama bunu unutma .bu dünyanın öbüt tarafıda var...bizküçük ..yatırımcılara yapılanları .TEMIZLE.yin.ARTIK YETER:::::::

  • zam (i) mf23 Eylül 2019 22:23

    yahu zam yapacam, kasa dolu dedinde... işçimi ? memur mu ? işsiz mi? hayır dedi... kasa dolusa ver kardeşim... der millete maaşlara zammı... 4 + 4 ler 3+ 2  ler ..imf sizin yanınızda masum kalır... Başarınız bu ise, imf olsa nolur, olmasa nolur? aynı halt

  • Dedeyi dinle.23 Eylül 2019 21:00

    İngiliz bizi öyle bir sisteme soktuki bu sistemi yıkmadan Türk devletleriyle birleşmeden laik eğitim sistemini terketmeden chpde gelse bundan daha iyisi olmaz. Her on yılda darbe her beş yılda döviz krizi olur durur 60 yaşındayım hep bunlar oluyor birde iç terör var bizi iyice bitiriyor.

  • fafa23 Eylül 2019 22:28

    Laik eğitim sistemini terkedelim,peki yerine hangi sistemi düşünüyorsunuz?Kayıtsız kuyutsuz köşelerde,emanet edilen fakir küçücük erkek çocuklarına tecavüzün edildiği  bir sistem mi?                                                                                                              Basiretsiz devlet adamlarının olduğu yerde-özellikle Müslüman ülkelerde-ne darbe eksik olur ,ne de döviz krızi.

  • Sn. Canikli palavrayı bırak23 Eylül 2019 20:38

    IMF muhalefetin isteği ile gelseydi, şimdiye kadar bin defa gelirdi.

  • SSS23 Eylül 2019 20:34

    Sayın canikli asyab hisse paralarımız,sayende pul oldu.

  • Mehter 23 Eylül 2019 18:56

    Boş laflar İMF ye 30 milyar borcu ödedik diye meydanlarda nara atıp topluma poz verirler. Diğer taraftan 155 İlyas donar borç yapmışlar. İşte toplum yönetimi bu. Meydanlarda ver mehteri

  • mezarci23 Eylül 2019 20:08

    BK kime anlatıyorsun bunu kardeşim bunlar samanla beslendiği için protein alamıyorlar o yüzden böyle şeyler anlatarak dengelerini bozma  :D 

  • bk23 Eylül 2019 19:27

    tahvil ile alınan paranın imfden alınan parayla aynı olmadıgı ve kamu borcu/gshy oranının ne demek oldugunu ogrenmek isteyecegini dusunuyorum tahvil=/=imf imf borcu morotoryum ilan ettigini bir anlamda battigini ilan edip o durumdan cikmak icin aldigin paradir euro dolar tahvili ise doviz almak icin kullanilir ayni sey degildir