E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanikli: Afrin'de insansız araç kullanıyoruz---

Canikli: Afrin'de insansız araç kullanıyoruz

Canikli: Afrin'de insansız araç kullanıyoruz
27 Şubat 2018 - 13:23 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin şehir merkezine yaklaştıkça uzaktan kumandalı iş makinelerini daha fazla kullanacaklarını belirtti

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nurettin Canikli, üretimi yapılan korvetlerin tasarımlarının tamamen  yerli ve milli, silah sistemlerinin de önemli bölümünün yerli olduğunu  belirterek, Milli Gemi (MİLGEM) projesinin son derece sofistike ve savaş kabiliyetinin bulunduğunu ifade etti.

Canikli, "Proje kapsamında şu an 5. korvet kızakta. 6, 7, 8'i de  kızağa çıkaracağız yakında. İstanbul Tersanesi'nin kapasitesi belli. Sivil  tersanelere de iş verilecek. Özellikle dünyadaki, Akdeniz'deki son gelişmeler,  bizim denizde çok güçlü savaş gemilerine ve denizaltılara sahip olma gereğini  ortaya çıkarıyor. Bir de mevcutların yenilenmesi gerekiyor. Bu çerçevede bunları  hızlı bir şekilde yapıyoruz. Daha da önemlisi yurt dışından da korvetler ve  denizaltılar için çok önemli siparişler var. Hatta deniz kuvvetleri için  yaptığımız bir gemiyi satın almak isteyen bir ülke dahi var. Satmıyoruz, çünkü  bize lazım." diye konuştu.

İnsansız iş makineleri projesi hakkında da bilgi veren Canikli, Türk  Silahlı Kuvvetleri'nin  (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda,  uzaktan kumandalı iş makinesi kullanıldığını kaydetti.  Çatışma alanlarında bu makinelerinin yapması gereken işlerin  bulunduğunu, operatörlerin riske edilmemesi adına söz konusu makinelerin devreye  alındığını anımsatan Canikli, "Bu projeyi de biraz daha geliştiriyoruz. Uzaktan  kumandalı iş makinelerinin yanında uzaktan kumandalı kara savaş araçlarını  geliştirmekteyiz. Afrin şehir merkezine yaklaştıkça bu uzaktan kumandalı iş  makinelerini daha fazla kullanacağız. Şu anda askeri fabrikalarda 5 kilometre  mesafeden kontrol edilebilir bir sistem geliştiriyoruz." dedi.

Nurettin Canikli, savunma sanayinde dünyanın henüz yeni geliştirmeye  çalıştığı aktif koruma sistemlerini Mart ayında tanklara monte etmeye  başlayacaklarını bildirdi.

Sistemin tamamen yerli olduğuna işaret eden Canikli, şunları söyledi:  "Sistem, tanka yönelik mühimmat ateşlendiğinde radarlarıyla mühimmatı  tespit ediyor, hızı ile birlikte izlemeye alıyor ve tanka ulaşmadan belli bir  mesafede tankın üzerinden atılan bomba ile bu mühimmatı havada imha ediyor. Bu  sistemin adı PULAT.  Bu sistem, atılan mühimmatı 8-10 metre mesafede karşılıyor.  Ayrıca AKKOR adlı başka bir sistem var. O da atılan mühimmatı 100 metre mesafede  karşılıyor. Aynı S400'lerin çalışma mantığında."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)