E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanan Karatay'dan yine çok tartışılacak çıkış: Hakiki besin değiller!---

Canan Karatay'dan yine çok tartışılacak çıkış: Hakiki besin değiller!

Canan Karatay'dan yine çok tartışılacak çıkış: Hakiki besin değiller!
21 Aralık 2019 - 16:59 borsagundem.com

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yapay ve fabrikadan çıkmış ürünlerin hiçbirinin hakiki besin olmadığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sağlıklı Hayat" konulu söyleşi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Karatay, pakete girmiş ürünler konusunda tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sağlıklı besinlerin reklamının yapılmadığını savunan Karatay, "Yapay olan ve fabrikadan çıkmış olan ürünlerin hiçbiri hakiki besin değil. Bunlara damak tadını artırsın diye her türlü şeker yükleniyor. Başta da çok ucuz olduğu için mısır şurubu şekeri ekleniyor. Bunlar hakikaten temelde bütün çocuklarımızın gençlerimizin sağlığını bozuyor." diye konuştu.

Doğal ve işlenmemiş her gıdanın rahatlıkla yenebileceğini öne süren Karatay, GDO'lu ve üzerine tarım ilaçları sıkılmış ürünlerin tehlikeli olduğunu belirtti. Şeker konusunda dünyada bir hassasiyet oluştuğunu aktaran Karatay, "Benim kitaplarımda 20 bine yakın kanıt var. Bu kanıtlar ve çalışmalar bağımsız çalışmalar. Beni kabul etmeyenler ilaç firmalarının desteğiyle araştırma yapanlar. Onlar bilim değil ama halkımıza bilimmiş gibi sunuluyor maalesef." ifadelerini kullandı.

Kebaba karşı olmadığını vurgulayan Karatay, programın ardından İskender kebap yemeye gideceğini söyledi. Prof. Dr. Karatay, sağlıklı yaşam için önerilerini anlattığı etkinliğin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK22 Aralık 2019 12:00

    Kadın haklı, bilgisi olmayan ahmaklar da yorum yapmasın. Tabii belli bir gelir seviyesinde olmadan ve o kültürel donusumden gecmeden bahsettiği beslenme duzenine gecmek zor. Kadının goruntusune laf eden salaklar, genetık denen seyden haberı olmayan cahillerdir...

  • Urla22 Aralık 2019 05:34

    Bu cahili ciddiye almaya değmez

  • Emrah22 Aralık 2019 02:54

    Hocam büyük şehirde doğal beslenme olamaz mecburen marketten alış veriş yapılıyor burada önemli olan devletin sıkı gıda denetimi yapması ekmek fırınları dahil buna büyük şehirlerde yaşayanlar evin yolunu zor buluyor çalışmaktan doğal beslenme ancak köyde olur diyeyim.

  • okn22 Aralık 2019 01:27

    kelin ilacı olsa kafasına sürer demişler. bu hocanın ilacı yaşı ve dinçliği. dogal besleniyor ki sağlıklı.

  • mehmet yılmaz 22 Aralık 2019 00:06

    muayeneden  neredeysa 1 asgari ücret almak organikmi ? domuzun çok tüketildiği ülkelerde beslenip  HALKIN TAVUK DÖNERİNDEN iğrenen karatay domuz kokusundan yaşadığı diğer ülkelerinde rahatsız olmuşmu ?

  • Firenk22 Aralık 2019 10:07

    En azından okumuş emek vermiş. Muayene pahalı ise gitmezsin özgürsün. En azından devlet bankasından kredi çekip, haketmediği ihaleleri alıp bir de vergi vermeyip devleti soymuyor. Danışman olsa 50 bin maaş alsa ses etmezsiniz

  • okn22 Aralık 2019 00:42

    yav ne alakaa

  • AHMET ÖZBİR21 Aralık 2019 22:42

    TAVUK tavuk değil yaratık, BAL bal değil BALZON, KIRMIZI ET et değil NE? Peki sonumuz ne olacak Canan abla! Acilen GIDA BAKANLIĞI ihdas edikmeli, GIDA TİMLERİ KURULMALI, YAMUK YAPANIN ANASI AĞLATILMALIDIR.

  • Ağlar 22 Aralık 2019 10:08

    He Ahmedim memleket zaten süper ekonomi ,denetim, adalet deposu. Bakanlıkların da çok umurunda

  • bir de şu var21 Aralık 2019 22:17

    organik gıda ile dünyada 7 milyar, türkiyede 90 milyon adamı nasıl doyuracaksın ? meyveler dalında biraz kalsın çürüyor, muamele etmeseler depoda nasıl kalacak halka nasıl ulaşacak ? genetiğini değiştirmeseler o tavuklar nasıl ucuza satılacak, nasıl kolay büyüyecek ? nasıl dayanıklı buğday üreteceksin ? çocuklara, gençlere ucuz proteini nasıl ulaştıracaksın ? tüketime alışmış insanlara organik doğal gıda yiyecek yetmez, mecbursun dünya kaynaklarını idareli ve geri dönüşümlü, dayanıklı, bozulmaz kullanmaya. Soya, suni et ve kültür mantarı gelecekteki esas protein kaynagı olursa şaşırmam.

  • Veli21 Aralık 2019 21:18

    Beslenme, gıda uzmanı değil, Kimyacı değil, ziraatçi, veteriner değil. Ama bu konularda ahkâm kesiyor. Kendi mesleği alâkalı hiç konuşmuyor.

  • erol g.21 Aralık 2019 21:08

    İNSANLAR İÇİN EN ZARARLI BESİN KANLI ETTİR- İYİ PİŞMEMİŞ/TÜP ATEŞİNDE PİŞİRİLMİŞ İSKENDER KEBAP BİRDE YOĞURTLU/AYRANLI TÜKETİLİR İSE DAHA DA ZARARLI HALE GELEBİLİR

  • HÜLYA ÇİFTCİ21 Aralık 2019 20:01

    bence doğru söylüyor.bu kişi birilerinin maaşlı adamı değil.ne diyor doğal doğal doğal diyor.bunun neresi yanlış.

  • Bika21 Aralık 2019 17:52

    İstanbul'da market ne satıyorsa onu alıp yiyoruz, balkonda çiçek bile bakamıyoruz böcekleniyor.

  • Evwt21 Aralık 2019 17:49

    Bu hocamıza dileyen ve dediklerini yapan hiç kimse kolay kolay hastalanmaz millet canan hocayla Dalga geçiyor ama kadının söylediği her şey doğru ve gerçektir

  • amanin amanin21 Aralık 2019 17:26

    canan hoca da abarttı artık iyicene. sevdi sanırım medyada sık sık yer almayı. bunları biz de biliyoz da canan hocaya kalsa ne yiyip içicez o zaman? evde kendimiz mi yetiştiricez her yediğimizi içtiğimizi. organik üretim denilenler de de hem %100 organik değiller hem de fiyattan geçiriyorlar bize...   (M)  (M)  (M) 

  • eee21 Aralık 2019 19:29

    doğan yicen. doğal yemiyorsan nedne hasta oldum. nedne sülalemde çözümü zor hastalıklar ortaya çıkıyor demicen. kadın söyluyor.. ister doğal de ye.. ister yeme. sitersen doğalını üret ey devlet sağlık bakanlıgı de. kadın görevini yapıyor. gerisi sana kalmış.

  • Burak21 Aralık 2019 17:11

    Artık gıda terörü yaşıyoruz...hormonlu domatesler,genetiği oynanmış bitkiler ....... binbir çeşit koruyucu içeren yiyecekler neler neler.zehir yiyoruz mübarek tereyağı dörtte üçü margarin ........bir kangal sucuk içinde 50 gram kıyma 200 gram yağ 50 gram nişasta ve renklendiriciler.şeker yerine nişasta şekeri saymakla bit mezbu tür gıdaları yiyen insanlar ya obezite yada kanser olur.