E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇanakkale Köprüsü'ne büyük ilgi---

Çanakkale Köprüsü'ne büyük ilgi

Çanakkale Köprüsü'ne büyük ilgi
06 Kasım 2016 - 09:28 borsagundem.com

Çanakkale 1915 Köprüsü için 26 Ocak'ta teklifleri alacaklarını belirten Bakan Arslan "Dünyanın her yerinden olağanüstü bir ilgi var" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihale sürecinin başladığını ve 26 Ocak'ta teklifleri alacaklarını belirterek, "Olağanüstü bir ilgi var. Dünyanın her yerinden bu işleri yapan büyük yükleniciler, ülkemizin de büyük yüklenicilerinin hepsi var. Hepsi bu işi yapmak istiyor" dedi.

ÖZEL SEKTÖRÜ ÇEKTİK

Arslan, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul PPP CoE ve Borsa İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. İstanbul Kamu-Özel Sektör İşbirliği Zirvesi'nin açılışında havacılıkta 17 farklı PPP modeliyle iş yaptıklarını kaydederek, bu örneklerle sektöre 2,5 milyar liralık yatırımda bulunduklarını, 10 milyar doları aşkın işletme hakkı devriyle özel sektörü işin içine çektiklerini aktardı. Ulaştırma Bakanı Arslan, bütün bu projelerin taçlandığı projenin İstanbul Yeni Havalimanı olduğuna dikkat çekti.

'Gel, zarar et' demiyoruz riski paylaşıyoruz

Bakan Arslan, kamu-özel iş birliğiyle hayata geçirilen projelerde yüklenicilerin risklerini paylaştıklarını belirterek, hiçbir girişimciye 'gel buradan zarar et' demediklerinin altını çizdi. Bakan Arslan, "İsteğimiz bizim de bu işi yapmak isteyenlerin de kazançlı çıkmasıdır" dedi.

Hedef, İstanbul'u merkez yapmak

Zirvede konuşan DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da, "İstanbul’u PPP (kamu-özel işbirliği) alanında bir merkez, hatta bir mükemmeliyet merkezi haline getirebilmeyi arzu ediyoruz. Son 10 yılda küresel ölçekte kabul edilen önemli başarılara imza attık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)