E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇanakkale Köprüsü Kore’yi lider yapacak---

Çanakkale Köprüsü Kore’yi lider yapacak

Çanakkale Köprüsü Kore’yi lider yapacak
18 Mart 2022 - 08:39 borsagundem.com

Çanakkale Köprüsü yapım işi sebebiyle G. Kore ve Türkiye biraz daha birbirine yaklaşırken, Japonya ile aramız limonileşti. Sinop’ta Japonlarla yapmayı planladığımız ikinci nükleer santral de yaşanan bu hadiselerden sonra rafa kalktı.


Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, Çanakkale Köprüsü’nün açılış töreni için Türkiye’ye geliyor. İki ülke arasındaki bağları güçlendirmenin ve ekonomik iş birliğini genişletmenin yollarını görüşmek üzere geleceği açıklanan G. Kore Başbakanı, aynı zamanda Türkiye’de en fazla köprü yapan ülke konumunu tescil ettirmiş olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi öncesinde G. Kore ve Japonya arasında ciddi bir yarış olmuş, en üst düzeyde ziyaretler gerçekleştirilmişti.

Ocak 2017’de Japonya Ulaştırma Bakanı Keiichi Ishii, Ankara ziyaretinde Çanakkale 1915 Köprüsü’ne talip olduklarını açık açık belirtmiş, finansmanın tamamını karşılayabileceklerinin altını çizerek bu projeyi çok istediklerini işaret etmişti. Fakat gelişmeler Japonya’nın istediği şekilde olmadı. G. Kore ve Türk firmalarından oluşan konsorsiyum ihaleyi aldı. Kuleleri arasındaki 2.023 metrelik açıklığı ile de Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını Japonya’daki Akashi Kaikyo köprüsünden alacak.

GÜNTAY ŞİMŞEK’İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kore Çanakkale ile Türkiye’de liderliğini ilan edecek!

Çanakkale Köprüsü’nden yabancı araçlara geçiş bedava!

Yabancı araçlar Çanakkale Köprüsü’nden bedava geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran20 Mart 2022 10:34

    Emeği geçenlerden Allah razı olsun.  Şu köprüye bile olmadık lafı söyleyen  haysiyet fakiri  pkk ya tek laf etmeyen şahsiyetsiz soytarılara  haram zıkkım olsun.  

  • E.g.18 Mart 2022 21:39

    1952 YILINDA KORE'YE ASKER GÖNDERMESEK BUGÜN GÜNEY KORE KUZEY KORE GİBİ KAPALI BİR EKONOMİYE SAHİP OLURDU O ZAMAN BİZE MİNNETTAR KALDIKLARI İÇİN ŞİMDİ GELİŞTIRDİKLERİ BIZDEN İLERİ TEKNOLOJİLERİ İLE BIZE DE SON TEKNOLOJİ KÖPRÜLER YAPIYORLAR SADECE BİZDEN PARA KAZANMAK PEŞİNDE DEĞİLLER MİNNET DUYGUSUYLA HAREKET EDİYORLAR