E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNew York Borsası önünde kürk protestosu---

New York Borsası önünde kürk protestosu

New York Borsası önünde kürk protestosu
17 Mart 2017 - 01:23 borsagundem.com

Kanadalı lüks giyim firması Canada Goose'un ilk halka arz gününde New York ve Toronto borsaları önünde hayvan hakları savunucusu PETA'nın protestosu vardı

Kanadalı lüks giyim firması Canada Goose, dün Toronto ve New York borsalarında ilk halka arzını gerçekleştirdi. Bir günde yüzde 255 milyon dolar kazanan şirketin tadını kaçıran olay ise hem Toronto hem de New York borsaları önündeki havyan hakları savunucusu örgüt PETA'nın protestosuydu. 

Perşembe günü hayvan hakları savunucusu örgüt PETA protestocuları çakal maskeleri ve pankarlarla birlikte New York ve Toronto Borsaları çıkışında eylem yaptı.

PETA Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Tracy Reaman konuşmasında “Canada Goose’un kürkten yapılmış her ceketi, tuzaklarla yakalanmış, boğulmuş vurulmuş, tekmelenmiş ya da sopalarla feci şekilde dövülmüş çakalların korkunç ve acı dolu ölümlerini temsil etmektedir” sözleriyle firmayı eleştirdi.


Canada Goose, ürünlerinde kürk kullandığı için hayvan hakları
savuncularının tepkisini çekiyor. 

Reaman konuşmasında "PETA tüketicileri Canada Goose’un çakallara ve kazlara yapılan zulüme reddetmeye ve iyiliğe yatırım yapmak için vegan giyimi tercih etmeye çağırıyor” açıklamasında bulundu.

Canada Goose ilk halka arzında yüzde 40 prim yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)