E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇan2 Termik Santral'in kasasına 3.7 milyar girecek---

Çan2 Termik Santral'in kasasına 3.7 milyar girecek

Çan2 Termik Santral'in kasasına 3.7 milyar girecek
27 Temmuz 2023 - 12:58 borsagundem.com

Çan2 Termik’i ‘yüksek faiz’ baskısından kurtaracak formülü işleme koyan Odaş Elektrik’ten bugün de önemli bir adım geldi. Son hisse satışıyla Çan2’ye ‘erken borç ödemede’ kullanılmak üzere aktarılan kaynak 3.7 milyara yükseldi.

BORSAGUNDEM.COM

Çan2 Termik Santral'in (#CANTE), banka borçlarını erken kapatacak, şirketi rahatlatacak ve büyümeye güç katacak flaş hamlelerine bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz günlerde iki ayrı işlemle ortağı olduğu Çan2’ye ait 81 milyon adet hisse satışını gerçekleştiren ve elde edilen geliri ‘erken borç ödemede’ kullanılmak üzere şirkete sermaye avansı olarak aktaran Odaş Elektrik’ten bugün yine kritik ve örnek bir hamle geldi.

Verilen bilgiye göre, Odaş Elektrik tarafında bugün gerçekleştirilen 41 milyon adet hissenin 689.364.800 TL değerindeki pay satışıyla birlikte Çan2 Termik’e sermaye avansı olarak aktarılan üç kaynağın toplam tutarı 3.694.788,600 TL’ye yükseldi. Flaş hamle için, "şirketleri yüksek faizin pençesinden kurtaracak formül" yorumu yapıldı.

İŞTE KAP AÇIKLAMASI

Çan2 Termik Santrali’nin mali yapısını güçlendirmeye yönelik hisse satış işlemi bugün tamamlanırken Odaş Elektrik Üretim KAP’a şu açıklamayı yolladı:

“Şirketimizin bağlı ortaklığı konumundaki Çan2 Termik A.Ş.’ye ait 41 Milyon adet hissesinin toplam 689.364.800 TL değerindeki pay satışı borsada bugün gerçekleştirmiş olup, 21.07.2023-27.07.2023 tarihleri arasında yapılmış olan pay satışları ile toplam 3.694.788,600 TL kaynak elde edilmiş ve bu süreçte hedeflenen tüm pay satış işlemleri başarılı bir şekilde tamamlanmış ve süreç sonlandırılmıştır.

Söz konusu pay satış işlemlerindeki hedef, şirket kredilerinin erken kapamalarını tamamlamak, yabancı para cinsinden yükümlülüklerini kapatmak, Şirketin sermaye yapısını güçlendirmek ve grubun çeşitli faaliyetlerinden elde edileceği gelirlerin serbest kalmasını sağlamaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

TÜM HALKA AÇIK ŞİRKETLERE ÖRNEK OLACAK ADIM

Yıllardır bankacılık sistemine mahkum olan ve yüksek faizin pençesinde kıvranan şirketler için örnek bir sermaye piyasası işlemi gerçekleştirilirken, ana şirket Odaş Elektrik, bir miktar hisse satarak Çan2 Termik’in borçlarını sıfırlamak için çok değerli bir adım attı. Tüm halka açık şirketlere örnek olacak bu adım sayesinde Çan2 Termik hem faiz yükünden kurtulacak hem de yeni yatırımlar için mali yapısını güçlendirecek. ABD ekonomisi sermaye piyasaları üzerinden büyüdüğü için Avrupa’ya oranla krizlerden daha kolay çıkabiliyor. Uzmanlar Türkiye’de de şirketlerin sermaye piyasası üzerinden sağlayacakları fonlarla daha başarılı seviyelere geleceğini belirtiyor. Koç Holding de geçtiğimiz günlerde benzer bir hareket gerçekleştirdi. Şirket elindeki Yapı Kredi hisselerinin bir kısmını sattı.  Odaş ise satış sonrası elde edilecek yaklaşık 3.7 milyar liranın tamamını şirketin kasasına koyacağını açıkladı.

Gelinen son noktaya bakılacak olursa, bu sayede gelişmiş ülkelerde olduğu gibi şirket alternatif fonlama yöntemlerini kullanarak yüksek faizin pençesinden kurtulacak.

Çan2’nin kasasına 1.6 milyar girdi

Çan2 Termik’ten borç kapama hamlesi

Çan2 Termik'in milyarlık hukuk zaferi

Çan2 Termik'ten yılın ilk altı ayında 915,8 milyon TL net kar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 18,60
En Yüksek: 18,69
En Düşük: 18,33
Değişim 1,75 %
FK: 13,32
PD / DD: 0,35
İşlem Hacmi 250.626.751
Toplam Adet: 13.529.233
Ağırlıklı Ort.: 18,45