E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışanları rahatlatacak vergi indirimi geliyor---

Çalışanları rahatlatacak vergi indirimi geliyor

Çalışanları rahatlatacak vergi indirimi geliyor
27 Aralık 2022 - 15:49 borsagundem.com

Asgari ücrete kadar olan kazançların bu yıl vergi dışı bırakılmasının ardından ücretten alınan vergilerde yeni bir indirim geliyor. Peki ya olası senaryolar neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı işçi, işveren ve memur sendikalarının uzun süredir talep ettiği işçi ve memurların ücretinden kesilen vergide indirim yapılması konusunda çalışma başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HABERTÜRK TV’de Kübra Par’ın Açık ve Net Programı’nda yaptığı açıklamada, vergi dilimleri konusunda çalışma yapıldığını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladığı zaman çok önemli etkisi olacağını söyledi. Bilgin, yapılacak düzenlemenin çalışanların ücretlerini çok rahatlatacağını, “Ocak ayında aldığımız maaşı neden temmuzda alamıyoruz” eleştirilerinin ortadan kalkacağını söyledi.

VERGİ DİLİMİNİN İNDİRİLMESİ GÜNDEMDE

İşçi ve memurların ücretinde birinci vergi diliminde yüzde 15, ikinci vergi diliminde yüzde 20, üçüncü vergi diliminde yüzde 27, dördüncü vergi diliminde yüzde 35 ve beşinci vergi diliminde ise yüzde 40 oranında gelir vergisi alınıyor.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Brüt maaşlı çalışanlara 'vergi dilimi' müjdesi!

 

Bakan Nebati’den ‘asgari ücrette vergi’ iddiasına ilişkin açıklama

 

AB, kripto kazançlarını vergilendirmeye hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haramzadeler27 Aralık 2022 23:20

    hırrrrrsızzzzlık resmen çalıyorsunuz vewrrrrrgi adı altında maaşlarımızı.

  • Fasfakir kerimmmmmm27 Aralık 2022 18:39

    Huhuuohhaaaa hemen marketi şikayet etmiş borsacı abijim nosssun napsin marketci acmi galsin hhohuuuuhaaaaa 

  • borsacı27 Aralık 2022 22:24

    marketin adını da yazıyorum gaziantep yıldız market araştırılırsa dogru oldugum kanıtlanacakdır dünkü ve bugünkü fiyat farkı incelensin .

  • borsacı27 Aralık 2022 16:59

    hiç kimse rahatlama degilde sadece yaşam bekliyor ama sabah marketleri gezdim yine zamlar kitlenmiş .etiketler incelenmeli dün bir markette 5 ,kilo toz şeker 110 tl idi .bugün 137 tl olmuş.