E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇalışanları kablo devine ortak oldu---

Çalışanları kablo devine ortak oldu

Çalışanları kablo devine ortak oldu
07 Mart 2014 - 05:44 borsagundem.com

Dünya kablo devi Prysmian, dünya çapında çalışanlarına hisse satma kararı aldı. 50 ülkeden Türkiye, ABD'den sonra en çok hisse alan ülke oldu

Çalışan aidiyetini ve verimini artırmak amacıyla şirket hisselerinin yüzde 5’ini kendi çalışanlarına satma kararı olan İtalya merkezli dünyanın önde gelen kablo üreticilerinden Prysmian Grubun hisselerine, en çok ilgi gösteren ülke ABD’den sonra Türkiye oldu.

Hürriyet'te Hülya Güler imzasıyla yayımlanan habere göre hali hazırda 50 ülkede 98 fabrikası bulunan ve yüzde 100’ü halka açık olan Prysmian Grubu’un Türkiye’deki 620 çalışanından yüzde 74’ü şirket hissesi aldı. Prysmian Grubu CEO’su Valerio Battista, hisse satışının bu yıl da devam ettiğini belirterek, “Türkiye’den alımların daha da artmasını bekliyoruz. Türkiye ve Türk çalışanlar grubumuz içinde her zaman çok önemli oldu. Ancak doğrusu şirkete bağlılıklarının ve inançlarının bu kadar yüksek olduğunu tahmin edemezdik. 
Gösterdikleri yoğun ilgi bizi hem şaşırttı hem de çok memnun etti” dedi.

EN ÇOK İNDİRİM İŞÇİLERE

Prysmian Türkiye’nin 50’inci yıl kutlamaları için geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Battista, şirket çalışanlarına hisse satışına geçen yıl başladıklarını ve bu işlemin 2015’te tamamlanacağını söyledi. Şirketin varlığını ve devamlılığını borçlu olduğu çalışanlarına iyi bir fırsat yaratmayı amaçladığını söyleyen Battista, hisse satışı operasyonunu şöyle anlattı: “Gerçekten iyi bir fırsat sunmak için bugüne kadar yapılan benzer satışlardan biraz farklı bir proje geliştirdik. Mavi yakalı dediğimiz işçilerimize yüzde 25, orta düzey yöneticilere yüzde 10 ve üst düzey yöneticilere ise yüzde 1 indirim fırsatı sunduk. Böylece çalışanlarımızdan yoğun ilgi gördük.”

CEO ÇALIŞANLARIN ELEMANI

Prysmian’ın tamamının halka açık olduğunu hatırlatan Battista, “Çalışanlara hisse satışını tamamlandıktan sonra çalışanlarımız şirketin en büyük hissedarlarından biri olacak. Böyle ben de CEO olarak, aynı zamanda şirketin çalışanlarının elemanı olacağım. İsteyen çalışanımız yönetim politikalarına zaten her zaman katkıda bulunabiliyor. Ama şimdi aynı zamanda hissedar olarak şirketle daha yakından ilgileneceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

HİSSEDAR OLUNCA BİSKÜVİ İKRAMINA KARŞI ÇIKTI

Prysmian hissesi alanlardan birinin de kendi asistanı olduğunu söyleyen Valerio Battista, şu deneyimini aktardı:

“Asistanımın hisse aldıktan sonra şirketin plan ve projeleriyle daha ilgili olduğunu gördüm. Hatta bir gün bana geldi ve, “Biz her yönetim kurulu toplantısında 4 Euro’luk toplam 6 paket bisküvi ikramı yapıyoruz. Yani her toplantıda sadece bisküviye 24 Euro harcıyoruz. Çoğu da zaten bitmiyor, tabakta kalıyor. Ben bir hissedar olarak bu harcamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. 24 Euro belki önemli bir miktar değil ama bu bir davranış biçimi. Verimlilik için her adımımızı düşünmeliyiz. Maliyetlerimizi bu kadar küçük harcamalarda bile kontrol etmeliyiz” dedi. Belki çok büyük bir fikir değil ama yine de çok hoşuma gitti. Demek ki şirketin maliyetleri, geleceği asistanımın da artık daha fazla gündeminde.”

DENİZ ALTINA ENERJİ KABLOSU

Prysmian Türkiye’nin Mudanya’daki fabrikası grup bünyesinde, aynı anda enerji ve haberleşme kabloları üretimi yapabilen 12 tesisten biri olarak öne çıktığını söyleyen Valerio Battista şöyle konuştu: “Dünya genelinde sektör için 2009’dan bu yana en zor yıl 2013’tü. Ancak biz Türkiye’de yine de büyüdük. Geçen yıl 26 milyon TL ek kapasite ve teknoloji yatırımı yaptık. 2014’te de dünyada daha iyi trend beklemiyoruz. Ancak Türkiye’de büyük projeler hayata geçiriyoruz. Örneğin, Türk Prysmian Kablo, Prysmian Powerlink S.r.l. ile konsorsiyum oluşturarak, Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınması işlerini içeren 150 Milyon TL değerindeki sözleşmeyi imzaladı.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)