E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışanlar şikayetten korkmuyor---

Çalışanlar şikayetten korkmuyor

Çalışanlar şikayetten korkmuyor
13 Şubat 2014 - 14:55 borsagundem.com

Çalışanlar artık kimlik bilgilerini açıklama zorunluluğu olmadan şikayetlerini rahatça iletebiliyor

Çalışanlar işini kaybetmek, yanlış anlaşılmak gibi sebeplerden dolayı karşılaştıkları etik olmayan olayları kimseyle paylaşmıyor. Hugent’in sunduğu Etik Bildirim Hattı ile çalışanlar artık kimlik bilgilerini açıklama zorunluluğu olmadan şikayetlerini rahatça iletebiliyor.

Firmalarda çalışanlar zaman zaman şüphelendikleri, şahit oldukları veya gözlemledikleri uygunsuzluk ya da etik olmayan davranışlarla karşılaşırlar. Fakat işlerini kaybetmemek, yanlış anlaşılmak gibi sebeplerden yüz yüze geldikleri bu olayları kimseyle paylaşamazlar. Böyle durumda olaylara tarafsız bakabilecek dışarıdan bir gözün varlığı büyük önem taşır.

Çalışan memnuniyetinin öneminin bilincinde olan Hugent, çalışanların kimlik bilgilerini açıklama zorunluluğu olmadan güvenebilecekleri bir hizmet sunuyor. Etik Bildirim Hattı ile çalışanlar şikayetlerini rahatça iletebiliyor.  Birçok firmanın büyük ölçüde tercih ettiği bu uygulama ile şirketler sistemlerini güvence altına alıyor. Etik bildirim hattının kullanılabilmesi için öncelikle kuruma özel etik kurallarının olduğu Etik Kodu’nun mevcut olması gerekiyor. Etik Kodu olmayan firmalara bu alanda da destek veren Hugent, Etik Kodunun yazımı, sunumu ve çalışanların eğitimi konularında da hizmet sağlıyor.

Ayrı bir hat olarak Etik Bildirim Hattı’na şirketin çalışanları 24 saat ulaşabiliyor. Şirket içinde gördükleri, şahit oldukları ya da bizzat maruz kaldıkları olumsuz ya da etik olmayan davranışları paylaşabiliyorlar.  Hatta gelen şikâyetleri dinleyen, toplayan ve şirketlere düzenli ve tarafsız olarak raporlayan Hugent, tüm bunları yüzde yüz gizlilik garantisiyle yapıyor. Gereken araştırmaları yapan Hugent, elde edilen veriler ve ulaşılan sonuçlarla, firmaya alınabilecek aksiyonları ve izlenecek yollarla ile ilgili de uzman görüşü sunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)