E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışanlar dikkat! Yalan söyleme işten çıkarma nedeni---

Çalışanlar dikkat! Yalan söyleme işten çıkarma nedeni

Çalışanlar dikkat! Yalan söyleme işten çıkarma nedeni
07 Haziran 2016 - 03:02 borsagundem.com

Müdürüne yalan söylediği için işten çıkarılan şahıs için İş Mahkemesi'nin verdiği işe iade kararı Yargıtay tarafından bozuldu

Yargıtay, Antalya’da görülen bir iş davasında dikkat çekici bir karara imza attı. Hürriyet'te yer alan habere göre bir ilaç şirketinde tanıtım sorumlusu olan Ramazan O.A., 1 Ağustos 2013'te sabah işe geç kaldı. Kendisini telefonla arayıp nerede olduğunu soran bölge müdürüne Ramazan O.A. "Sağlık ocağındayım" yanıtını verdi. Ancak A.'nın o sırada yolda olduğu anlaşıldı ve işine son verildi. an A.’yı bölge müdürü aradı. A. ‘neredesin’ diye soran müdürün, çekindiği için ‘sağlık ocağındayım’ dedi. Ancak, o sırada yolda olduğu anlaşılan A.’nın işen son verildi. İş Mahkemesi, ‘verilen bu ceza ağır’ diyerek işe iadesine karar verdi. İş yerinin temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay, ‘taraflar arasında güven ilişkisi sarsıldı’ diyerek yerel mahkemenin kararı bozdu.

MÜDÜRDEN ÇEKİNDİ İŞTE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yargılama sürecinde, A.’nın o sabah, müdürüne neden yalan söylediği de anlaşıldı. Olayın yaşanmasından 2-3 ay önce, A.’nın hamile olan eşi düşük yapmıştı. A. eşinin hamileliği nedeni ile birkaç kez, bölge müdüründen izin istemişti. Olay günü de, müdürün kendisine tepki göstereceğini düşünerek, yolda olmasına karşın ‘sağlık ocağındayım’ dedi.

TAZMİNAT İÇİN YENİ DAVA

Yargıtay, bozma kararı ile birlikte yargılama giderlerini ve davalı şirketin avukatlık ücretini de Ramazan O.A.’nın ödemesine karar verdi.Yargıtay bozma kararı A.’nın aleyhine olsa da, tazminatını alması için de kapı araladı. A.’nın avukatı Çiğdem Baysal, müvekilinin tazminatının ödenmesi için yeni bir dava açtı. Anılan davanın sürdüğü öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)